TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Тинејџерка докторирала на само 17 години: Немав детство како останатите!

Вечер Прес - 19.05.2024

Американската тинејџерка од Чикаго, Дороти Џин Тилман, докторирала на Универзитетот во Аризона минатата година на 17-годишна возраст, додека на факултет се запишала на само десет години. Минатиот декември таа успешно ја одбрани својата докторска ...

Тинејџерка од Чикаго, која се запиша на колеџ на 10 години, докторира на 17 години

Факултети - 18.05.2024

Кога Дороти Џин Тилман ја бранеше својата дисертација во декември, стана најмладата личност, на 17 години, што успеа да се здобие со докторска диплома за интегрирано бихевиорално здравје во Аризона.

Тинејџерка од САД стана доктор на науки на 17 години: „Немам допирни точки со врсниците“

Слободен Печат - 17.05.2024

Дороти Џин Тилман II , тинејџерка од Чикаго, докторираше на Универзитетот во Аризона на само 17 години. Таа студирала онлајн, а дипломата ѝ била врачена на свечена церемонија, пишува „Еј-би-си“ .

Девојка од Чикаго на 17 години стана доктор на науки

Макфакс - 19.05.2024

Дороти Џин Тилман од Чикаго стана најмладата личност, на 17 години, што успеа да се здобие со докторска диплома за интегрирано бихевиорално здравје во Аризона. „Ова е прекрасна прослава и се надеваме дека Дороти Џин ќе инспирира повеќе студенти.

Девојка од Чикаго на 17 години стана доктор на науки

Опсервер - 19.05.2024

Дороти Џин Тилман од Чикаго стана најмладата личност, на 17 години, што успеа да се здобие со докторска диплома за интегрирано бихевиорално здравје во Аризона. „Ова е прекрасна прослава и се надеваме дека Дороти Џин ќе инспирира повеќе студенти.

Девојка од Чикаго на 17 години стана доктор на науки

Точка - 19.05.2024

Дороти Џин Тилман од Чикаго стана најмладата личност, на 17 години, што успеа да се здобие со докторска диплома за интегрирано бихевиорално здравје во Аризона. „Ова е прекрасна прослава и се надеваме дека Дороти Џин ќе инспирира повеќе студенти.

УНИКАТНО: Девојка од Чикаго на 17 години стана доктор на науки

Фактор - 19.05.2024

Девојка од Чикаго на 17 години стана доктор на науки. Дороти Џин Тилман стана најмладата личност, на 17 години, што успеа да се здобие со докторска диплома за интегрирано бихевиорално здравје во Аризона.