TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Го отстрануваат Колумбо од ѕидовите на американскиот универзитет: Познатите мурали лошо ги прикажуваат Индијанците, а ...

Точка - 23.01.2019

Универзитетот Нотр Дам во САД соопшти дека ќе ги прекрие муралите на зградата на овој католички универзитет, кои го прикажуваат пристигнувањето на Кристофер Колумбо во Америка. Ваквиот потег следел по критиките дека тие ги прикажуваат американските ...

Муралите на Универзитетот Нотрдам ќе бидат покриени поради политичка коректност

Опсервер - 22.01.2019

Универзитетот Нотрдам во САД соопшти дека ќе ги покрие муралите на оваа католичка образовна установа, кои го прикажуваат пристигнувањето на Кристофер Колумбо во Америка. Тоа следи по критиките дека тие се навредливи и понижувачки кон домородните ...

Мурали во САД ќе бидат покриени поради политичка коректност

Нетпрес - 22.01.2019

Универзитетот Нотрдам во САД соопшти дека ќе ги покрие муралите на оваа католичка образовна установа, кои го прикажуваат пристигнувањето на Кристофер Колумбо во Америка. Тоа следи по критиките дека тие се навредливи и понижувачки кон домородните ...

Муралите на Универзитетот „Нотр Дам“ ќе бидат покриени зашто се навредливи за домородните Американци

Факултети - 22.01.2019

Универзитетот „Нотр Дам“ во САД соопшти дека ќе ги покрие муралите што го прикажуваат пристигнувањето на Христофор Колумбо во Америка. Тоа следува по критиките дека тие се навредливи и понижувачки кон домородните Американци.

Муралите на Универзитетот Нотрдам ќе бидат покриени поради политичка коректност

+инфо - 22.01.2019

Универзитетот Нотрдам во САД соопшти дека ќе ги покрие муралите на оваа католичка образовна установа, кои го прикажуваат пристигнувањето на Кристофер Колумбо во Америка. Тоа следи по критиките дека тие се навредливи и понижувачки кон домородните ...