TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Расте бројот на странски туристи

Бизнис Инфо - 12.07.2018

Фото: Pixabay Бројот на туристите во мај 2018 година изнесува 104.034, што претставува пораст од 8,0% во однос на мај лани, се вели во соопштението на Државниот завод за статистика. И бројот на ноќевањата за истиот споредбен период бележи раст од ...

Во првите пет месеци бројот на туристи зголемен за 15 проценти

Мета - 12.07.2018

Во првите пет месеци од годината, во однос на истиот период лани бројот на туристите е зголемен за 15, 1 проценти, и тоа кај домашните туристи има зголемување за 7,8 проценти, а кај странските има зголемување за 19 проценти, објави Државниот завод ...

Во мај зголемен бројот на странските туристи за 11,2 проценти

1tv - 12.07.2018

Во мај Република Македонија ја посетиле за 11,2 проценти повеќе странски туристи во споредба со мај лани, објави Државниот завод за статистика. Бројот на странските туристи што ја посетиле земјава во мај изнесува 72.627, а вкупниот број туристи во ...

Македонците овој мај помалку ноќевале во Охрид, Дојран, Берово и Маврово

Фактор - 12.07.2018

Македонците за време на мајските празници Денот на трудот, „Св.Кирил и Методиј“ и Рамазан Бајрам и викендите во истиот месец помалку ги поминале како туристи во Македонија во однос на истиот месец лани.

Помалку туристи годинава летуваат во Хрватска

Вечер - 12.07.2018

Хрватските угостители се загрижени дека посетеноста оваа година на Јадранот нема да биде како минатата, а во хрватските хотели туристите без проблеми можат да најдат сместување. Во јуни Хрватска ја посетиле четири отсто туристи повеќе од минатата ...

Зголемен број на странски туристи во мај

+инфо - 12.07.2018

Бројот на странските туристи што ја посетиле земјава во мај изнесува 72.627, а вкупниот број туристи во овој месец изнесувал 104.034 при што оствариле 211.234 ноќевања. Во мај Република Македонија ја посетиле за 11,2 отсто повеќе странски туристи во ...

Во мај зголемен бројот на странските туристи за 11,2 проценти

Вечер - 12.07.2018

Во мај Република Македонија ја посетиле за 11,2 проценти повеќе странски туристи во споредба со мај лани, објави Државниот завод за статистика. Бројот на странските туристи што ја посетиле земјава во мај изнесува 72.627, а вкупниот број туристи во ...

Во мај зголемен бројот на странските туристи за 11,2 проценти

А1 On - 12.07.2018

Во мај Република Македонија ја посетиле за 11,2 проценти повеќе странски туристи во споредба со мај лани, објави Државниот завод за статистика. Бројот на странските туристи што ја посетиле земјава во мај изнесува 72.627, а вкупниот број туристи во ...

Во мај зголемен бројот на странските туристи за 11,2 проценти

Н.Македонија - 12.07.2018

Во мај Република Македонија ја посетиле за 11,2 проценти повеќе странски туристи во споредба со мај лани, објави Државниот завод за статистика. Бројот на странските туристи што ја посетиле земјава во мај изнесува 72.627, а вкупниот број туристи во ...

Во мај зголемен бројот на странските туристи за 11,2 проценти

Стандард - 12.07.2018

Во мај Република Македонија ја посетиле за 11,2 проценти повеќе странски туристи во споредба со мај лани, објави Државниот завод за статистика. Бројот на странските туристи што ја посетиле земјава во мај изнесува 72.627, а вкупниот број туристи во ...

Во мај зголемен бројот на странските туристи за 11,2 проценти

Либертас - 12.07.2018

Во мај Република Македонија ја посетиле за 11,2 проценти повеќе странски туристи во споредба со мај лани, објави Државниот завод за статистика. Бројот на странските туристи што ја посетиле земјава во мај изнесува 72.627, а вкупниот број туристи во ...

Колку туристи ја посетиле Македонија во мај?

Денар - 12.07.2018

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во мај 2018 година изнесува 104 034, а бројот на ноќевањата изнесува 211 234. Бројот на туристите во мај 2018 година, во однос на мај 2017 година, е зголемен за 8.0 %, а бројот ...

Драстично зголемување на бројот на странски туристи во Македонија

еМагазин - 12.07.2018

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во мај 2018 година изнесува 104.034, а бројот на ноќевањата изнесува 211.234. Бројот на туристите во мај 2018 година, во однос на мај 2017 година, е зголемен за 8.0 %, а бројот ...