TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Доделени наградите ,,11 Октомври“ на Михајловски, Лазаров, Арсовски и Ставридис

AKO - 11.10.2018

Претседателот на Одборот за доделување на наградата ,,11 Октомври” академик Драги Ѓорѓиев, денеска во присуство на претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев и други високи функционери, во свеченанта сала на Собранието на ...

„Незгасливиот факел на 11 Октомври“ – обраќање на Ристо Лазаров

Либертас - 11.10.2018

Обраќање на Ристо Лазаров, еден од добитниците на државната награда „11 Октомври“ за 2018 година: Доверена ми е голема чест да Ви се обратам со кусо слово на искрена благодарност, во името на сите овогодишни добитници на највисоката државна награда ...

РИСТО ЛАЗАРОВ Македонско име нема да загине!

+инфо - 11.10.2018

Несекојдневно слово на благодарност на писателот и новинар Лазаров, во име на годинешните добитници на наградата „11 Октомври“. Доверена ми е голема чест да Ви се обратам со кусо слово на искрена благодарност, во името на сите овогодишни добитници ...