TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Геотермалната топлина може да биде и наша енергетска иднина

+инфо - 12.07.2018

Tреба да се засили законската контрола за исполнувањето на еколошките стандарди во индустријата за што неопходно е да се вработат повеќе инженери за заштита на животната средина, вели професорот Јосиф Јосифовски .

Јосифовски: Геотермалната топлина може да биде и наша енергетска иднина

Вечер - 12.07.2018

Македонија според својата геолошка градба на теренот и клима, како и годишните енергетски потреби за греење и ладење со прилично изедначени сезонски енергетски потреби претставува идеална регион за примена на системите за геотермална енергија, вели ...

Јосифовски: Геотермалната топлина може да биде и наша енергетска иднина

CivilMedia - 12.07.2018

Македонија според својата геолошка градба на теренот и клима, како и годишните енергетски потреби за греење и ладење со прилично изедначени сезонски енергетски потреби претставува идеална регион за примена на системите за геотермална енергија, вели ...

Јосифовски: Геотермалната топлина може да биде и наша енергетска иднина

1tv - 12.07.2018

Mакедонија според својата геолошка градба на теренот и клима, како и годишните енергетски потреби за греење и ладење со прилично изедначени сезонски енергетски потреби претставува идеална регион за примена на системите за геотермална енергија, вели ...

Јосифовски: Геотермалната топлина може да биде и наша енергетска иднина

Либертас - 12.07.2018

Mакедонија според својата геолошка градба на теренот и клима, како и годишните енергетски потреби за греење и ладење со прилично изедначени сезонски енергетски потреби претставува идеална регион за примена на системите за геотермална енергија, вели ...