TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

60.000 патенти на Microsoft сега се отворени за девелоперите

Иновативност - 12.10.2018

Познат е дека кралот на платениот софтвер Microsoft веќе подолго време и се додворува на заедницата на отворени кодови, па не е ни чудо што одлучи да пристапи кон OIN (Open Innovation Network), при што ги тргна лиценците од дури 60.000 свои патенти, ...

Шеесет илјади патенти на „Мајкрософт“ отсега се бесплатни за користење

Макфакс - 12.10.2018

Со потег кој изненади многумина, „Мајкрософт“ објави дека се приклучува во мрежата Open Innovation Network (ОИН), што всушност е конзорциум за слободен пристап до патенти, така што сите патенти на компанијата отсега ќе бидат бесплатно достапни.

Microsoft воведе open-source стратегија на 60.000 свои патенти

USB - 11.10.2018

Microsoft објави дека се придружува на Open Invention Network, open-source патент група посветена да ја штити linux платформата од тужби, а при тој процес 60,000 патенти на Microsoft беа направени open-source.

Шеесет илјади патенти на „Мајкрософт“ отесга се бесплатни за користење

Денар - 12.10.2018

Со потег кој изненади многумина, „Мајкрософт“ објави дека се приклучува во мрежата Open Innovation Network (ОИН), што всушност е конзорциум за слободен пристап до патенти, така што сите патенти на компанијата отсега ќе бидат бесплатно достапни.

Шеесет илјади патенти на „Мајкрософт“ отсега се бесплатни за користење

USB - 12.10.2018

Со потег кој изненади многумина, „Мајкрософт“ објави дека се приклучува во мрежата Open Innovation Network (ОИН), што всушност е конзорциум за слободен пристап до патенти, така што сите патенти на компанијата отсега ќе бидат бесплатно достапни.

Шеесет илјади патенти на „Мајкрософт“ отсега се бесплатни за користење

Centar - 12.10.2018

Со потег кој изненади многумина, „Мајкрософт“ објави дека се приклучува во мрежата Open Innovation Network (ОИН), што всушност е конзорциум за слободен пристап до патенти, така што сите патенти на компанијата отсега ќе бидат бесплатно достапни.