TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Шел: Глобалната побарувачка за ЛНГ ќе биде двојно зголемена до 2049 година

Курир - 21.02.2020

Глобалната побарувачка за течен природен гас (ЛНГ) треба да се зголеми двојно до 2040 година на 700 милиони тони, се вели во извештајот на Ројал Дач Шел. Глобална побарувачка за ЛНГ во 2019 година се зголеми за 12,5 проценти на 359 милиони тони.

Шел: Глобалната побарувачка за ЛНГ ќе биде двојно зголемена до 2049 година

Сител - 21.02.2020

Глобалната побарувачка за течен природен гас (ЛНГ) треба да се зголеми двојно до 2040 година на 700 милиони тони, се вели во извештајот на Ројал Дач Шел. Глобална побарувачка за ЛНГ во 2019 година се зголеми за 12,5 проценти на 359 милиони тони.

Шел: Глобалната побарувачка за ЛНГ ќе биде двојно зголемена до 2049 година

Опсервер - 21.02.2020

– Глобалната побарувачка за течен природен гас (ЛНГ) треба да се зголеми двојно до 2040 година на 700 милиони тони, се вели во извештајот на Ројал Дач Шел. Глобална побарувачка за ЛНГ во 2019 година се зголеми за 12,5 проценти на 359 милиони тони.

Шел: Глобалната побарувачка за ЛНГ ќе биде двојно зголемена до 2049 година

24 Вести - 21.02.2020

Глобалната побарувачка за течен природен гас (ЛНГ) треба да се зголеми двојно до 2040 година на 700 милиони тони, се вели во извештајот на Ројал Дач Шел. Глобална побарувачка за ЛНГ во 2019 година се зголеми за 12,5 проценти на 359 милиони тони.

Шел: Глобалната побарувачка за ЛНГ ќе биде двојно зголемена до 2049 година

А1 On - 21.02.2020

Глобалната побарувачка за течен природен гас (ЛНГ) треба да се зголеми двојно до 2040 година на 700 милиони тони, се вели во извештајот на Ројал Дач Шел. Глобална побарувачка за ЛНГ во 2019 година се зголеми за 12,5 проценти на 359 милиони тони.

Глобалната побарувачка за течен гас ќе биде двојно зголемена до 2049 година

+инфо - 21.02.2020

Со согорувањето на природниот гас се испушта 45 до 55 проценти помалку штетни гасови и помалку од десетина загадувачи на воздухот кога се користи како гориво за производство на електрична енергија, во споредба со јагленот.

Шел: Глобалната побарувачка за ЛНГ ќе биде двојно зголемена до 2049 година

Нетпрес - 21.02.2020

Глобалната побарувачка за течен природен гас (ЛНГ) треба да се зголеми двојно до 2040 година на 700 милиони тони, се вели во извештајот на Ројал Дач Шел. Глобална побарувачка за ЛНГ во 2019 година се зголеми за 12,5 проценти на 359 милиони тони.

Шел: Глобалната побарувачка за ЛНГ ќе биде двојно зголемена до 2049 година

MakPress - 21.02.2020

Глобалната побарувачка за течен природен гас (ЛНГ) треба да се зголеми двојно до 2040 година на 700 милиони тони, се вели во извештајот на Ројал Дач Шел. Глобална побарувачка за ЛНГ во 2019 година се зголеми за 12,5 проценти на 359 милиони тони.

Глобалната побарувачка за течен природен гас ќе биде двојно зголемена до 2049 година

Вечер - 21.02.2020

Глобалната побарувачка за течен природен гас (ЛНГ) треба да се зголеми двојно до 2040 година на 700 милиони тони, се вели во извештајот на Ројал Дач Шел. Глобална побарувачка за ЛНГ во 2019 година се зголеми за 12,5 проценти на 359 милиони тони.