TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Уставниот суд го одби барањето на новинарите за 24 декември

Дневник - 16.04.2014

Уставниот суд вчера го одби барањето за заштита на слободите и правата поднесено од шест новинари кое се однесува на настаните во Собранието на Македонија од 24 декември 2012 година.

За Уставниот суд отстранувањето на новинарите на 24 декември било за нивна заштита

24 Вести - 16.04.2014

Уставниот суд ги одби двете барања за заштита на слободите и правата поднесени од шест новинари и од ЗНМ поради насилното отстранување на новинарите од собраниската сала на 24 декември 2012.

Новинарите биле исфрлени од Собранието согласно Уставот

Р.С.Европа - 16.04.2014

Уставниот суд ги одби двете барања за заштита на слободите и правата поднесени од шест новинари и од ЗНМ поради насилното отстранување на новинарите од собраниската сала на 24 декември 2012, ...

Уставен суд: Отстранувањето на новинарите на 24 декември било за нивна заштита!

Либертас - 16.04.2014

Уставниот суд ги одби двете барања за заштита на слободите и правата поднесени од шест новинари и од ЗНМ поради насилното отстранување на новинарите од собраниската сала на 24 декември 2012, објави ...

Уставен: Отстранување на новинарите од Собранието било поради нивна безбедност

Нова ТВ - 17.04.2014

Уставниот суд вчера ги одби двете барања за заштита на слободите и правата поднесени од шест новинари и од ЗНМ поради насилното отстранување на новинарите од собраниската сала на 24 декември 2012, ...