TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Онлајн изведба на претставата „Идентитети – Историја на еден растегнат сон“ за 10 години Скопје танцов театар

Радио МОФ - 07.04.2021

За својот јубилеј, Скопје танцовиот театар ќе има овозможи на љубителите на танцот во петок (9 април), во 20 часот бесплатно, премиерно да ја проследат онлајн изведбата на претставата „Идентитети – Историја на еден растегнат сон“.

За десет години танцова магија: Претставата “Идентитети- историја на еден растегнат сон “ онлајн

Вечер Прес - 07.04.2021

Првата официјална современа танцова компанија во државата Скопје танцовиот театар, во континуитет веќе десет години активно работи на создавање, промоција и презентација на современата танцова уметност кај нас, како и нејзин пласман на светската ...

Рисима: Скопје танцов театар е пред своето време овде кај нас

Р.С.Европа - 07.04.2021

Со онлајн прикажувањето на „Идентитети – Историја на еден растегнат сон“, в петок на 9 април во 20 часот, започнува одбележувањето на 10 годишнината на Скопје танцов театар, првата компанија за современ танц во земјава која догодина ќе гостува во ...

Скопје танцов театар одбележува 10 години постоење

Република - 07.04.2021

Скопје танцов театар (СТТ) денеска одбележува 10 години од првата претстава „Меѓусвет“, во кореографија на Рисима Рисимкин. Со оваа претстава и официјално започна со работа првата официјална компанија за современ танц кај нас.

Скопје танцов театар одбележува 10 години постоење

Скопје инфо - 07.04.2021

Скопје танцов театар (СТТ) денеска одбележува 10 години од првата претстава „Меѓусвет“, во кореографија на Рисима Рисимкин. Со оваа претстава и официјално започна со работа првата официјална компанија за современ танц кај нас.

10 години јубилеј на Скопје танцовиот фестивал

PressingTV - 07.04.2021

10 години од првата претстава „Меѓусвет“, во кореографија на Рисима Рисимкин, слави Скопскиот танцов фестивал. Токму заради овој јубилеј во петок, онлајн, ќе биде прикажана претставата „Идентитети – Историја на еден растегнат сон“.

Скопје танцов театар одбележува 10 години постоење

Вистина.мк - 07.04.2021

Скопје танцов театар (СТТ) денеска одбележува 10 години од првата претстава „Меѓусвет“, во кореографија на Рисима Рисимкин. Со оваа претстава и официјално започна со работа првата официјална компанија за современ танц кај нас.

10 години јубилеј на Скопје танцовиот фестивал

Скопско Ехо - 07.04.2021

10 години од првата претстава „Меѓусвет“, во кореографија на Рисима Рисимкин, славо Скопскиот танцов фестивал. Токму заради овој јубилеј во петок, онлајн, ќе биде прикажана претставата „Идентитети – Историја на еден растегнат сон“.

Скопје танцовиот театар слави 10-ти роденден, в петок онлајн изведба на претстава на Рисимкин

Независен - 06.04.2021

На денешен ден, пред 10 години беше изведена првата претстава на Скопје танцовиот театар, „Меѓусвет“, во кореографија на Рисима Рисимкин, со која официјално започна со работа првата современа танцова компанија кај нас.

Скопје танцов театар слави 10 години постоење, в петок онлајн проекција на претстава на Рисимкин

Сакам да кажам - 06.04.2021

Скопје танцов театар (СТТ) денеска одбележува 10 години од првата претстава „Меѓусвет“, во кореографија на Рисима Рисимкин. Со оваа претстава и официјално започна со работа првата официјална современа танцова компанија кај нас.

Скопје танцовиот театар слави 10-ти роденден

+инфо - 06.04.2021

Kако круна на своето десетгодишно постоење, има покана да гостува во Националниот театар Шајо во Париз, Франција, еден од најдобрите и најпрестижните светски театри за современ танц. На денешен ден, пред 10 години беше изведена првата претстава на ...