TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Проектот за кратовската Златкова кула во завршна фаза

Нетпрес - 26.03.2015

Во завршна фаза е изработката на проектот за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово, значаен споменик на културата од 14 век. Стручните екипи на Националниот конзерваторски центар годинава ќе работат на реставрација на ентериерот ...

Проект за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово

Канал5 - 26.03.2015

Во завршна фаза е изработката на проектот за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово, значаен споменик на културата од 14 век, информира Министерството за култура. Оттаму посочуваат дека во согласност со проектот, што се реализира ...

Проект за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово

А1 On - 26.03.2015

Во завршна фаза е изработката на проектот за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово, значаен споменик на културата од 14 век, информира Министерството за култура. Оттаму посочуваат дека во согласност со проектот, што се реализира ...

Конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово

Курир - 26.03.2015

Во завршна фаза е изработката на проектот за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово, значаен споменик на културата од 14 век, информира Министерството за култура, пренесе МИА.

Во завршна фаза конзервацијата и реставрацијата на Златкова кула во Кратово

Република - 26.03.2015

Во завршна фаза е изработката на проектот за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово, значаен споменик на културата од 14 век. Во согласност со проектот, кој се реализира со поддршка од Министерството за култура и со грантот за ...

Проект за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово

Сител - 26.03.2015

Во завршна фаза е изработката на проектот за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово, значаен споменик на културата од 14 век, информира Министерството за култура. Оттаму посочуваат дека во согласност со проектот, што се реализира ...

Проектот за кратовската Златкова кула во завршна фаза

Точка - 26.03.2015

Во завршна фаза е изработката на проектот за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово, значаен споменик на културата од 14 век. Стручните екипи на Националниот конзерваторски центар годинава ќе работат на реставрација на ентериерот ...

Конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово

Press24 - 26.03.2015

Во завршна фаза е изработката на проектот за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово, значаен споменик на културата од 14 век, информира Министерството за култура, пренесе МИА.

Ќе се конзервира Златкова кула во Кратово

Н.Македонија - 26.03.2015

Во завршна фаза е изработката на проектот за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово, споменик на културата од 14 век Стручните екипи на Националниот конзерваторски центар годинава ќе работат на реставрација на ентериерот на кулата ...

КРАТОВО: Наскоро ќе започне реставрацијата на Златкова куќа

Телеграф - 26.03.2015

стручните екипи на Националниот конзерваторски центар годинава ќе работат на реставрација на ентериерот на кулата и негова адаптација во простор за афирмација на културата и културниот туризам во Кратово Во завршна фаза е изработката на проектот за ...

Во завршна фаза е проектот за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово

МКД - 26.03.2015

Согласно проектот кој се реализира со поддршка од Министерството за култура и со грантот за заштита на културното наследство на Амбасадата на САД во Република Македонија, стручните екипи на Националниот конзерваторски центар годинава ќе работат на ...

Годинава ќе се уредува ентериерот на Златковата кула

Вечер Прес - 26.03.2015

Eнтериерот на кулата ќе се адаптира во простор за афирмација на културата и културниот туризам во Кратово Изработката на проектот за конзервација и реставрација на Златковата кула во Кратово, значаен споменик на културата од 14 век, е во завршна ...