TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

НБРМ ќе потроши 2,2 милиони евра за обнова на оштетени банкноти со нови на кои ќе го има новото уставно име

Сител - 16.09.2021

Придавката „Северна“ на новите банкноти ќе ја чини Народната банка 2,2 милиони евра. Руското акционерско друштво „Гознак“ ќе ги изработува книжните пари од 100 апоени, a за услугата ќе наплати 400.000 евра.

Народната банка ќе потроши 2,2 милиони евра за нови банкноти

Фактор - 16.09.2021

Народна банка ќе потроши околу 2,2 милиони евра за печатење на нови банкноти во апоени од 100, 1.000 и 2.000 денари. Веќе е договорен првиот оператор - руското акционерско друштво „Гознак“, кое ќе треба да ги изработи 100-ките за 24,6 милиони ...

Германската централна банка пере евра (ВИДЕО)

Локално - 16.09.2021

Кога банкнотите ќе се извалкаат, германската централна банка Bundesbank, ги чисти. Оваа година, поради поплавите во јули, тие имаат полни раце работа. Имено, експерти во банката перат, сушат и проверуваат банкноти.

ОВА Е ЕДИНСТВЕНОТО ЛЕГАЛНО „ПЕРЕЊЕ ПАРИ“ Она што е уште почудно, оваа услуга ја прави една централна банка! (ВИДЕО)

+инфо - 16.09.2021

Годинава тие имаат полни раце работа бидејќи многу банкноти доаѓаат од поплавените подрачја на западот на Германија. Во банката веќе се донесени околу 50 милиони евра. Кога банкнотите ќе се извалкаат, германската централна банка, Бундесбанката, ги ...

Бундесбанк пере пари – буквално

Денар - 16.09.2021

Кога банкнотите ќе се извалкаат, германската централна банка, Бундесбанк, ги чисти. Оваа година, поради поплавите во јули, тие имаат полни раце работа. И во вистинска смисла на зборот. Имено, експерти во банката мијат, сушат и проверуваат банкноти.