TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Вработени на американската амбасада им давале мито на шпански разузнавачи за државни тајни

МКД - 07.12.2023

Шпанија дискретно протера најмалку двајца вработени на американската амбасада обвинети за подмитување шпански разузнавачи во замена за државни тајни, објави весникот Ел Паис повикувајќи се на извори од владата.

Мадрид протера двајца вработени во американската амбасада за поткуп на разузнавачи

Бриф - 07.12.2023

Шпанија дискретно протерала најмалку двајца вработени во американската амбасада обвинети дека подмитувале шпански разузнавачи во замена за државни тајни, објави денеска весникот Ел Паис, цитирајќи владини извори.

Шпанија протера американски дипломати поради регрутирање шпиони

Кумановски м. - 07.12.2023

Двајца членови на персоналот на американската амбасада во Мадрид, вклучени во регрутирање шпиони меѓу членовите на шпанската разузнавачка служба, се дискретно протерани од Шпанија. Откритието создаде ситуација без преседан меѓу двете сојузнички ...

Мадрид протера двајца вработени во американската амбасада за поткуп на разузнавачи

Локално - 07.12.2023

Шпанија дискретно протерала најмалку двајца вработени во американската амбасада обвинети дека подмитувале шпански разузнавачи во замена за државни тајни, објави денеска весникот Ел Паис, цитирајќи владини извори.

Мадрид протера двајца вработени во американската амбасада за поткуп на разузнавачи

Република - 07.12.2023

Шпанија дискретно протерала најмалку двајца вработени во американската амбасада обвинети дека подмитувале шпански разузнавачи во замена за државни тајни, објави денеска весникот Ел Паис, цитирајќи владини извори.

Шпанија дискретно протерала најмалку двајца вработени во американската амбасада

Денешен - 07.12.2023

Шпанија дискретно протерала најмалку двајца вработени во американската амбасада обвинети дека подмитувале шпански разузнавачи во замена за државни тајни, објави денеска весникот Ел Паис, цитирајќи владини извори.

Мадрид протера најмалку двајца вработени во американската амбасада, поткупувале разузнавачи

365 - 07.12.2023

Шпанија дискретно протерала најмалку двајца вработени во американската амбасада обвинети дека подмитувале шпански разузнавачи во замена за државни тајни, објави денеска весникот Ел Паис, цитирајќи владини извори.

Скандал во Шпанија: Вработени во амбасадата на САД им давале мито на разузнувачи

Канал5 - 07.12.2023

Шпанија дискретно протерала најмалку двајца вработени во американската амбасада обвинети дека подмитувале шпански разузнавачи во замена за државни тајни, објави денеска весникот Ел Паис, повикувајќи се на владини извори.

Шпанија протера двајца вработени во американската амбасада

Вечер Прес - 07.12.2023

Шпанија дискретно протерала најмалку двајца вработени во американската амбасада обвинети дека подмитувале шпански разузнавачи во замена за државни тајни, објави во четвртокот весникот Ел Паис, цитирајќи владини извори.

Мадрид протера двајца вработени во американската амбасада за поткуп на разузнавачи

MakPress - 08.12.2023

Шпанија дискретно протерала најмалку двајца вработени во американската амбасада обвинети дека подмитувале шпански разузнавачи во замена за државни тајни, објави денеска весникот Ел Паис, цитирајќи владини извори.