TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Екстерното тестирање на факултетите ја разбранува професорската фела

24 Вести - 04.10.2014

Измените на Законот за високо образование кои предвидуваат воведување на два државни испити за да се стигне до факултетска диплома ја разбрануваа академската јавност, студентите, родителите...

Анкета - Дали се согласувате со предлогот на МОН да се воведе државен испит по втора и четврта година на студиите?

Факултети - 04.10.2014

По изјавата на Министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми околу новините кои се планираат во високото образование, посебно државен испит по втора и четврта година на студиите, студентите ...

И студентите ќе полагаат екстерни тестови!

Фактор - 03.10.2014

На крајот од втора и четврта година од студиите, сите студенти и на приватните и на државните универзитети ќе мора да полагаат државен испит. Министерството за образование ќе го менува Законот за ...

Сите студенти ќе полагаат државен испит

Алфа - 03.10.2014

Државен испит ќе полагаат сите студенти. Новите измени во законот за високо образование предвидуваат, студентите и од државните и од приватните универзитети, да полагаат два пати државен испит.

Државни испити во 2 и 4 година за студентите без кои не ќе може да се продолжи студирањето !?

Сител - 03.10.2014

Екстерно ќе бидат тестирани и студентите. Сите ќе полагаат државен испит. Ќе се унифицираат дипломите и квалитетот на јавните и приватни универзитети.

МОН воведува екстерно тестирање и за студентите

24 Вести - 03.10.2014

Министерството за образование не им верува на факултетите дека доволно добро ги едуцираат студентите. Затоа планира да направи измени на Законот за високо образование со кои ќе воведе надворешна ...

„Екстерно“ и за студентите

Телма - 03.10.2014

Студентите на сите државни и приватни универзитети во земјава ќе треба да полагаат државен испит на крајот на втората и четвртата година од студиите. Ова го предвидува новата реформа на Владата и на ...

Образование: Со работни групи ќе се разгледуваат синдикалните барања

МРТ - 03.10.2014

Адеми најави неколку новини во високото образование. Се размислува да се воведе државен испит во втора и во четврта година за студиите на приватните и на државните универзитети...

Државен испит за студентите

Канал5 - 03.10.2014

Студентите од јавните и од приватните универзитети ќе полагаат државен испит, како проверка и верификација на стекнатото знаење на факултет.Испитот би се полагал по втората и по четвртата година.

МОН најави две новини во високото образование

Сител - 03.10.2014

Министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми денеска најави две новини кои се планираат во високото образование – државен испит по втора и четврта година на студиите и приемен испит за странски ...

Квалитетот во високото образовани ќе се мери со државен испит

МРТ - 03.10.2014

Ќе се полага два пати, во втора и во четврта година. Ќе бидат опфатени и приватните и државните универзитети... За да се измери квалитетот на високото образование во земјава, Министерството за ...

„Екстерно тестирање“ и за студентите

Нова ТВ - 03.10.2014

Студентите на сите државни и приватни универзитети во земјава ќе треба да полагаат државен испит на крајот на втората и четвртата година од студиите. Ова е една од двете нови реформи на Владата и на ...

МОН најави две новини во високото образование

Денешен - 03.10.2014

Министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми денеска најави две новини кои се планираат во високото образование – државен испит по втора и четврта година на студиите и приемен испит за странски ...

И студентите ќе полагаат екстерни тестови!

Тера - 03.10.2014

На крајот од втора и четврта година од студиите, сите студенти и на приватните и на државните универзитети ќе мора да полагаат државен испит. Министерството за образование ќе го менува Законот за ...

МОН најави две новини во високото образование

24 Вести - 03.10.2014

Министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми денеска најави две новини кои се планираат во високото образование – државен испит по втора и четврта година на студиите и приемен испит за странски ...

Најавени две новини во високото образование

Press24 - 03.10.2014

Министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми денеска најави две новини кои се планираат во високото образование – државен испит по втора и четврта година на студиите и приемен испит за странски ...

Екстерен државен испит и за студентите во втора и четврта година

Н.Македонија - 03.10.2014

Министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми денеска најави две новини кои се планираат во високото образование – државен испит по втора и четврта година на студиите и приемен испит за странски ...

„Екстерно“ и за студентите во втора и четврта година

Утрински - 03.10.2014

Министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми денеска најави две новини кои се планираат во високото образование – државен испит по втора и четврта година на студиите и приемен испит за странски ...

Ако не положиш државен испит во втора година, нема веќе студирање

+инфо - 03.10.2014

Државен испит по втора и четврта година на студиите и приемен испит за странски студенти, најави денеска министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми.

Новини за студентите: Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година

Курир - 03.10.2014

Министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми денес најави две новини кои се планираат во високото образование. Двете новини во високото образование се следни: државен испит по втора и четврта ...

Новини од МОН: Студентите по втора и четврта година ќе полагаат државен испит

Lider - 03.10.2014

Министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми денеска најави две новини кои се планираат во високото образование – државен испит по втора и четврта година на студиите и приемен испит за странски ...

Ќе има „екстерно тестирање“ и на факултет – државен испит после втора и четврта година

Либертас - 03.10.2014

Министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми денеска најави две новини кои се планираат во високото образование – државен испит по втора и четврта година на студиите и приемен испит за странски ...

Ќе има „екстерно тестирање“ и на факултет – државен испит по втора и четврта година

Радио МОФ - 03.10.2014

Министерот за образование и наука Абдулаќим Адеми денеска најави две новини кои се планираат во високото образование – државен испит по втора и четврта година на студиите и приемен испит за странски ...

Ново од МОН: И за студентите ќе има екстерно тестирање

Факултети - 03.10.2014

Министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми денеска најави две новини кои се планираат во високото образование – државен испит по втора и четврта година на студиите и приемен испит за странски ...

По средношколците и студентите ќе полагаат државен испит

еМагазин - 03.10.2014

Министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми денеска најави две новини кои се планираат во високото образование – државен испит по втора и четврта година на студиите и приемен испит за странски ...

Државата ќе ги тестира и студентите

Р.С.Европа - 03.10.2014

Министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми денеска најави две новини кои се планираат во високото образование – државен испит по втора и четврта година на студиите и приемен испит за странски ...

„Екстерно тестирање“ и на факултет: Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година

Бриф - 03.10.2014

Министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми денеска најави две новини кои се планираат во високото образование – државен испит по втора и четврта година на студиите и приемен испит за странски ...

Новитети во образованието: Државен испит по втора и четврта година на студиите

Пулс24 - 03.10.2014

Министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми денес најави две новини кои се планираат во високото образование. Двете новини во високото образование се следни: државен испит по втора и четврта ...

Со државни испити ќе се проверува знаењето на студентите во втора и во четврта година

Дневник - 03.10.2014

Државен испит во втора и во четврта година за сите студенти од државните и од приватните универзитети и приемен испит за странски студенти се двете големи промени во високото образование кои ги ...

Новини во студирањето: државен испит за сите и приемен за странските студенти

Република - 03.10.2014

Министерот за образование и наука Абдилаќим Адеми најави две новини кои се планираат во високото образование – државен испит по втора и четврта година на студиите и приемен испит за странски студенти.

Државен испит за сите и приемен за странските студенти

МКД - 03.10.2014

Студентите од втора и четврта година од сите универзитети во Македонија, и државни и приватни, ќе полагаат државен испит, а ќе се полага и приемен испит за странските студенти.

Екстерно за студентите и приемен за странци

Вечер Прес - 04.10.2014

Државниот испит ќе важи за сите студенти во Република Македонија – и од државните и од приватните универзитети. Испитот ќе се спроведува двапати – првиот кога ќе завршат втора година и ќе имаат ...

Новини за студентите: Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година

МК News - 04.10.2014

Двете новини во високото образование се следни: државен испит по втора и четврта година на студиите и приемен испит за странски студенти. Државниот испит ќе важи за сите студенти во Република ...