TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Си: Кина секогаш ќе го поддржува светскиот мир

МКД - 25.10.2021

Кинескиот претседател Си Џинпинг вети денес дека Кина секогаш ќе ги поддржува светскиот мир и меѓународните правила. По повод 50-годишнината од враќањето на Кина во Обединетите нации, Си кажа дека таа секогаш ќе биде „градител на светскиот мир“ и ...

Си: Кина секогаш ќе го поддржува светскиот мир

Нова ТВ - 25.10.2021

Кинескиот претседател Си Џинпинг денеска вети дека Кина секогаш ќе го поддржува светскиот мир и меѓународните правила, во услови на загриженост изразена од Соединетите Американски Држави и другите земји поради се поголемата самоувереност на земјата ...

Си: Кина секогаш ќе го поддржува светскиот мир

ТВ21 - 25.10.2021

Кинескиот претседател Си Џинпинг денеска вети дека Кина секогаш ќе го поддржува светскиот мир и меѓународните правила, во услови на загриженост изразена од Соединетите Американски Држави и другите земји поради се поголемата самоувереност на земјата ...

Си: Кина секогаш ќе го поддржува светскиот мир

Опсервер - 25.10.2021

Кина, исто така, поодлучно ги постави своите барања за спорните територии со Индија на нејзината хималајска граница, со некои земји од Југоисточна Азија над делови од Јужното Кинеско Море и со Јапонија за некои острови во Источното Кинеско Море.

Си: Кина секогаш ќе го поддржува светскиот мир

Курир - 25.10.2021

Кинескиот претседател Си Џинпинг денеска вети дека Кина секогаш ќе го поддржува светскиот мир и меѓународните правила, во услови на загриженост изразена од Соединетите Американски Држави и другите земји поради се поголемата самоувереност на земјата ...

Си: Кина секогаш ќе го поддржува светскиот мир

24Инфо - 25.10.2021

Кинескиот претседател Си Џинпинг денеска вети дека Кина секогаш ќе го поддржува светскиот мир и меѓународните правила, во услови на загриженост изразена од Соединетите Американски Држави и другите земји поради се поголемата самоувереност на земјата ...

Си: Кина секогаш ќе го поддржува светскиот мир

Бизнис Вести - 25.10.2021

Кинескиот претседател Си Џинпинг денеска вети дека Кина секогаш ќе го поддржува светскиот мир и меѓународните правила, во услови на загриженост изразена од Соединетите Американски Држави и другите земји поради се поголемата самоувереност на земјата ...

Кина секогаш ќе го поддржува светскиот мир, рече кинескиот претседател Си

Телма - 25.10.2021

Кинескиот претседател Си Џинпинг вети дека Кина секогаш ќе го поддржува светскиот мир и меѓународните правила, во услови на загриженост изразена од Соединетите Американски Држави и другите земји поради се поголемата самоувереност на земјата на ...

Си: Кина секогаш ќе го поддржува светскиот мир

Канал5 - 25.10.2021

„Кина силно се противи на сите форми на хегемонија и политика на моќ, унилатерализам и протекционизам", рече Си,. Кинескиот претседател Си Џинпинг денеска вети дека Кина секогаш ќе го поддржува светскиот мир и меѓународните правила, во услови на ...

Си Џинпинг: Кина секогаш ќе го поддржува светскиот мир

Денешен - 25.10.2021

Кинескиот претседател Си Џинпинг денеска вети дека Кина секогаш ќе го поддржува светскиот мир и меѓународните правила, во услови на загриженост изразена од Соединетите Американски Држави и другите земји поради се поголемата самоувереност на земјата ...

Си Џинпинг: Кина секогаш ќе биде градител на светскиот мир

Локално - 25.10.2021

Кинескиот претседател Си Џинпинг во говорот по повод 50-годишнината од враќањето на Кина во Обединетите нации, рече дека Кина секогаш ќе биде „градител на светскиот мир“ и „заштитник на меѓународниот поредок“, објави државната новинска агенција ...

Си: Кина секогаш ќе го поддржува светскиот мир

MakPress - 25.10.2021

Кинескиот претседател Си Џинпинг денеска вети дека Кина секогаш ќе го поддржува светскиот мир и меѓународните правила, во услови на загриженост изразена од Соединетите Американски Држави и другите земји поради се поголемата самоувереност на земјата ...