TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Американска болница одбила трансплантација на срце кај невакциниран пациент

360 степени - 26.01.2022

Внимателно формулираниот одговор од болницата, толкува „Би-би-си“, сугерира дека болницата можеби има и други фактори, освен невакцинираноста, кои ги зела предвид при носењето на одлуката за тргање на пациентот од листата за трансплантации.

Болница во САД одбила да изврши трансплантација на срце на невакциниран пациент

Вечер Прес - 26.01.2022

Американската болница во Бостон одби да му изврши трансплантација на срце на пациентот бидејќи не бил вакциниран против Ковид-19. Диџеј Фергусон (31) има очајна потреба од ново срце, но болницата во Бостон го отстранила од списокот за ...

Американец отстранет од списокот за трансплантација на срце бидејќи одбил ковид вакцина

Кајгана - 26.01.2022

Болница во Бостон соопшти дека нема да изврши трансплантација на срце на пациент кој одбива да се вакцинира против COVID-19. Ди Џеј Фергусон (31), претходно имал приоритет за трансплантација на срце во болницата Brigham and Women’s Hospital, но ...

Американец одбиен за трансплантација на срце зашто не е вакциниран против ковид-19

Сакам да кажам - 26.01.2022

Болница во Бостон одбива да му пресади срце на пациент зашто не е вакциниран против ковид-19. На 31-годишниот Ди Џеј Фергусон му е неопходно ново срце, но болницата го тргнала од својата листа, вели неговиот татко Дејвид.

НЕ МУ ТРАНСПЛАНТИРААТ СРЦЕ БИДЕЈЌИ НЕ СЕ ВАКЦИНИРАЛ ПРОТИВ КОВИД: Правила на болница во Бостон

Фактор - 26.01.2022

Пациентот од Бостон, Ди Џеј Фергусон (31) не доби шанса да направи трансплантација на срце, иако бил на врвот на листата. Американските медиуми јавуваат дека една од причината поради која на Фергусон му била одземена шансата за ново срце, а со тоа и ...

Болница во САД одби да трансплантира срце на пациент бидејќи не е вакциниран

Локално - 26.01.2022

Американска болница во Бостон одби да пресади срце на пациент затоа што не бил вакциниран против Ковид-19. На 31-годишниот Диџеј Фергусон му треба ново срце, но болницата во Бостон го отстрани од списокот, изјави неговиот татко Дејвид Фергусон.

Болница во Америка одбила да изврши трансплантација на срце на маж, бидејќи не бил вакциниран

ММС - 26.01.2022

Во болницата во Бостон, одбиле да пресадат срце на маж, наведувајќи го фактот дека тој не бил вакциниран против Ковид-19 како една од причините. Според Би-Би-Си, на 31-годишниот диџеј Фергусон очајно му треба ново срце, но болницата во Бостон го ...

Американски доктори одбиле да пресадат срце на пациент бидејќи не бил вакциниран

Локално - 26.01.2022

Болница во американскиот град Бостон одбива да му пресади срце на пациент зашто не е вакциниран против ковид-19. На 31-годишниот Ди Џеј Фергусон му е неопходно ново срце, но болницата го тргнала од својата листа, вели неговиот татко Дејвид.

Болница во Бостон одбила да му пресади срце на пациент бидејќи не бил вакциниран против ковид

Република - 26.01.2022

Болница во американскиот град Бостон одбива да му пресади срце на пациент зашто не е вакциниран против ковид-19. На 31-годишниот Ди Џеј Фергусон му е неопходно ново срце, но болницата го тргнала од својата листа, вели неговиот татко Дејвид.

Болница во Бостон одбила да му пресади срце на пациент бидејќи не бил вакциниран против ковид

Zoom - 26.01.2022

Болница во американскиот град Бостон одбива да му пресади срце на пациент зашто не е вакциниран против ковид-19. На 31-годишниот Ди Џеј Фергусон му е неопходно ново срце, но болницата го тргнала од својата листа, вели неговиот татко Дејвид.

Времето му истекува, а болницата го тргнала од листата: Нема да му пресадат срце, бидејќи не се вакцинирал против Ковид

Курир - 26.01.2022

Болница во американскиот град Бостон одбива да му пресади срце на пациент зашто не е вакциниран против коронавирус. На 31-годишниот Ди Џеј Фергусон му е неопходно ново срце, но болницата го тргнала од својата листа, вели неговиот татко Дејвид.

ИАКО Е НА СМРТНА ПОСТЕЛА НЕ МУ ДАВААТ СРЦЕ! Антиваксер одбиен за трансплантација, а вака болницата ја објасни одлуката ...

+инфо - 26.01.2022

Фергусон е во болница од ноември поради „наследна срцева болест“ поради која неговите бели дробови се полнат со крв и вода. Неговото семејство рече дека тој е на врвот на списокот на пациенти кои чекаат донатори, но дека тоа повеќе не се должи на ...

Болница во САД одбила да изврши трансплантација на срце на невакциниран пациент

Курир - 26.01.2022

Американската болница во Бостон одби да му изврши трансплантација на срце на пациентот бидејќи не бил вакциниран против Ковид-19. Диџеј Фергусон (31) има очајна потреба од ново срце, но болницата во Бостон го отстранила од списокот за ...

Болница во САД одбила да изврши трансплантација на срце на невакциниран пациент

Press24 - 26.01.2022

Американската болница во Бостон одби да му изврши трансплантација на срце на пациентот бидејќи не бил вакциниран против Ковид-19. Диџеј Фергусон (31) има очајна потреба од ново срце, но болницата во Бостон го отстранила од списокот за ...

Нема да му пресадат срце, бидејќи не се вакцинирал против Ковид

Lider - 26.01.2022

Болница во американскиот град Бостон одбива да му пресади срце на пациент зашто не е вакциниран против коронавирус. На 31-годишниот Ди Џеј Фергусон му е неопходно ново срце, но болницата го тргнала од својата листа, вели неговиот татко Дејвид.

Доктори одбиле да му трансплантираат срце на американски диџеј- не бил вакциниран (ВИДЕО)

Канал5 - 27.01.2022

Во болницата во Бостон, одбиле да му пресадат срце на маж, наведувајќи го фактот дека тој не бил вакциниран против Ковид-19 како една од причините. Според Би-Би-Си, на 31-годишниот диџеј Фергусон очајно му требало ново срце, но болницата во Бостон ...