TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Грипот зема замав, повеќе од 50 пациенти се хоспитализирани само на скопските клиники

Телма - 14.02.2020

Грипот најмногу ќе коси во следните две недели прогнозираат докторите, но веќе ги полни болниците. Повеќе од педесетина луѓе се хоспитализирани на скопските клиники. Секојдневно има нови пациенти на Инфективна и на Детската клиника.

Три деца се во сериозна состојба поради компликации од грип

Алсат-М - 14.02.2020

55 лица во сериозна здравствена состојба како резултат на сезонскиот грип се примени на Инфективната клиника и Детската клиника во Скопје. Пет од нив се со посериозни компликации, додека две од нив се под механичка вентилација.

Корона вирусот коси во Кина и низ светот, а кај нас вирусот на грипот

Сител - 14.02.2020

Двајца пациенти со компликации од грип се во критична состојба, на апарати за дишење на Инфективна. На Клиниката поради здравствени проблеми предизвикани од вирусот хоспитализирани се 38 пациенти, информираат од Установата.

Три деца на Клиниката за детски болести во сериозна здравствена состојба

Канал5 - 14.02.2020

Грипот продолжува да коси во земјава, по смртта на 14 годишната девојка вчера, денеска од клиниката за инфективни болести велат дека двајца пациенти со компликации од грип се на механичка вентилација и во животно загрозувачка состојба.

Седумнаесет деца со грип хоспитализирани на Детската клиника, едно има енцефалитис

+инфо - 14.02.2020

Имаше две деца хоспитализирани со потешка форма на бронхопневмонија од компликации од грип. Понекогаш децата имаат болки во зглобовите, во мускулите, во коските, а едно дете е со докажан енцефалит, изјави денеска директорката на Клиниката, Наташа ...

Седумнаесет пациенти со симптоми на грип хоспитализирани на Детската клиника

Frontline - 14.02.2020

Понекогаш децата имаат болки во зглобовите, во мускулите, во коските, а едно дете е со докажан енцефалит, изјави денеска директорката на Клиниката, Наташа Најдановска Алулоска. Седумнаесет пациенти со симптоми на грип се хоспитализирани на ...

Три деца на Клиниката за детски болести во сериозна здравствена состојба

Алсат-М - 14.02.2020

Тројца од 17 пациенти хоспитализирани на Клиниката за детски болести во Скопје се во сериозна состојба како резултат на компликации од сезонскиот грип. Сите три случаи, покрај сезонски грип, боелдуваат и од некои други болести.

14 годишна, прва жртва на сезонскиот грип

Алсат-М - 13.02.2020

Сезонскиот грип ја зема првата жртва. Поради тешки компликации од грипот почина 14-годишно двеојче која била хоспитализирана на Клиниката за деца во Скопје. Здравствените власти соопштија дека тинјеџерката страдала и од хронична енцефалопатија – ...

Почина 13 годишно дете од компликации од грип

Мета - 13.02.2020

Како резултат на компликации од грип, почина 13 годишно дете на Клиниката за детски болести, информираат оттаму. – На Универзитетската клиника за детски болести, вчера почина 13 годишно дете како последица од компликации од грип.

Три деца на Клиниката за детски болести во сериозна здравствена состојба

Курир - 14.02.2020

Тројца од 17 пациенти хоспитализирани на Клиниката за детски болести во Скопје се во сериозна состојба како резултат на компликации од сезонскиот грип. Сите три случаи, покрај сезонски грип, боелдуваат и од некои други болести.

Три деца на Клиниката за детски болести во сериозна здравствена состојба

Press24 - 14.02.2020

Тројца од 17 пациенти хоспитализирани на Клиниката за детски болести во Скопје се во сериозна состојба како резултат на компликации од сезонскиот грип. Сите три случаи, покрај сезонски грип, боелдуваат и од некои други болести.

Три деца на Клиниката за детски болести во сериозна здравствена состојба

Фокус - 14.02.2020

Три деца од 17-те пациенти хоспитализирани на Клиниката за детски болести во Скопје се во сериозна состојба како резултат на компликации од сезонскиот грип. Сите три случаи, покрај сезонски грип, болeдуваат и од некои други болести, пренесува ...

Три деца на Клиниката за детски болести се со сериозна здравствена состојба

Нетпрес - 14.02.2020

Тројца од 17 пациенти хоспитализирани на Клиниката за детски болести во Скопје се во сериозна состојба како резултат на компликации од сезонскиот грип. Сите три случаи, покрај сезонски грип, боелдуваат и од некои други болести.

Три деца на Клиниката за детски болести се со сериозна здравствена состојба

Република - 14.02.2020

Тројца од 17 пациенти хоспитализирани на Клиниката за детски болести во Скопје се во сериозна состојба како резултат на компликации од сезонскиот грип. Сите три случаи, покрај сезонски грип, боелдуваат и од некои други болести.

ГРИПОТ ЗЕМА ЗАМАВ - три дечиња на клиника во сериозна состојба, никој не е на апарати

Фактор - 14.02.2020

Три дечиња од 17 пациенти кои се хоспитализирани на Клиниката за детски болести во Скопје се во сериозна состојба, како резултат на компликации од сезонскиот грип. Информациите се дека сите три случаи, покрај сезонски грип, боелдуваат и од некои ...

Три деца на Клиниката за детски болести во сериозна здравствена состојба

Скопје инфо - 14.02.2020

Тројца од 17 пациенти хоспитализирани на Клиниката за детски болести во Скопје се во сериозна состојба како резултат на компликации од сезонскиот грип. Сите три случаи, покрај сезонски грип, боелдуваат и од некои други болести.

Седумнаесет пациенти со симптоми на грип хоспитализирани на Детската клиника

24Инфо - 14.02.2020

Седумнаесет пациенти со симптоми на грип се хоспитализирани на Универзитетската клиника за детски болести. Не се сите пациенти со компликации. Имаше две деца хоспитализирани со потешка форма на бронхопневмонија од компликации од грип.

Седумнаесет пациенти со симптоми на грип хоспитализирани на Детската клиника

Канал5 - 14.02.2020

Седумнаесет пациенти со симптоми на грип се хоспитализирани на Универзитетската клиника за детски болести. Не се сите пациенти со компликации. Имаше две деца хоспитализирани со потешка форма на бронхопневмонија од компликации од грип.

Седумнаесет пациенти со симптоми на грип хоспитализирани на Детската клиника

А1 On - 14.02.2020

Седумнаесет пациенти со симптоми на грип се хоспитализирани на Универзитетската клиника за детски болести. Не се сите пациенти со компликации. Имаше две деца хоспитализирани со потешка форма на бронхопневмонија од компликации од грип.

Седумнаесет пациенти со симптоми на грип хоспитализирани на Детската клиника

Слободен Печат - 14.02.2020

Во врска со девојчето кое вчера почина на Клиниката од компликации од грип, таа рече дека тоа имало хронична болест, енцефалопатија и церебрална парализа. Седумнаесет пациенти со симптоми на грип се хоспитализирани на Универзитетската клиника за ...

ДЕТСКА КЛИНИКА: Хоспитализирани 17 деца со грип

Денешен - 14.02.2020

Седумнаесет пациенти со симптоми на грип се хоспитализирани на Универзитетската клиника за детски болести. Не се сите пациенти со компликации. Имаше две деца хоспитализирани со потешка форма на бронхопневмонија од компликации од грип.

Седумнаесет пациенти со симптоми на грип хоспитализирани на Детската клиника

Press24 - 14.02.2020

Седумнаесет пациенти со симптоми на грип се хоспитализирани на Универзитетската клиника за детски болести. Не се сите пациенти со компликации. Имаше две деца хоспитализирани со потешка форма на бронхопневмонија од компликации од грип.

Седумнаесет пациенти со симптоми на грип хоспитализирани на Детската клиника

iPortal - 14.02.2020

Седумнаесет пациенти со симптоми на грип се хоспитализирани на Универзитетската клиника за детски болести. Не се сите пациенти со компликации. Имаше две деца хоспитализирани со потешка форма на бронхопневмонија од компликации од грип.

Седумнаесет пациенти со симптоми на грип хоспитализирани на Детската клиника

Локално - 14.02.2020

Седумнаесет пациенти со симптоми на грип се хоспитализирани на Универзитетската клиника за детски болести. Не се сите пациенти со компликации. Имаше две деца хоспитализирани со потешка форма на бронхопневмонија од компликации од грип.

Седумнаесет пациенти со симптоми на грип хоспитализирани на Детската клиника

Курир - 14.02.2020

Седумнаесет пациенти со симптоми на грип се хоспитализирани на Универзитетската клиника за детски болести. Не се сите пациенти со компликации. Имаше две деца хоспитализирани со потешка форма на бронхопневмонија од компликации од грип.

Седумнаесет пациенти со симптоми на грип хоспитализирани на Детската клиника

Сител - 14.02.2020

Седумнаесет пациенти со симптоми на грип се хоспитализирани на Универзитетската клиника за детски болести. Не се сите пациенти со компликации. Имаше две деца хоспитализирани со потешка форма на бронхопневмонија од компликации од грип.

Седумнаесет пациенти со симптоми на грип хоспитализирани на Детската клиника

Нетпрес - 14.02.2020

Седумнаесет пациенти со симптоми на грип се хоспитализирани на Универзитетската клиника за детски болести. Не се сите пациенти со компликации. Имаше две деца хоспитализирани со потешка форма на бронхопневмонија од компликации од грип.

Инфективна клиника: Двајца пациенти со компликации од грип во животозагрозувачка состојба, 38 хоспитализирани

Курир - 14.02.2020

Двајца пациенти со компликации од грип се на механичка вентилација на Универзитетската Клиника за инфективни болести и се во животозагрозувачка состојба, информираат од таа јавна здравствена установа.

Двајца пациенти болни од грип во животозагрозувачка состојба

Алсат-М - 14.02.2020

Двајца пациенти со компликации од грип се на механичка вентилација на Универзитетската Клиника за инфективни болести и се во животозагрозувачка состојба, информираат од таа јавна здравствена установа.

Две лица со компликации од грип во животозагрозувачка состојба, 38 хоспитализирани на Инфективна

Слободен Печат - 14.02.2020

На Инфективната клиника се хоспитализирани вкупно 38 пациенти со компликации од грип. Двајца пациенти со компликации од грип се на механичка вентилација на Универзитетската Клиника за инфективни болести и се во животозагрозувачка состојба, ...

Инфективна клиника: Двајца пациенти со компликации од грип во животозагрозувачка состојба

Фокус - 14.02.2020

Двајца пациенти со компликации од грип се на механичка вентилација на Универзитетската Клиника за инфективни болести и се во животозагрозувачка состојба, информираат од таа јавна здравствена установа.

Инфективна клиника: Двајца пациенти со компликации од грип во животозагрозувачка состојба, 38 хоспитализирани

А1 On - 14.02.2020

Двајца пациенти со компликации од грип се на механичка вентилација на Универзитетската Клиника за инфективни болести и се во животозагрозувачка состојба, информираат од таа јавна здравствена установа.

Инфективна клиника: Двајца пациенти со компликации од грип во животозагрозувачка состојба, 38 хоспитализирани

Локално - 14.02.2020

Двајца пациенти со компликации од грип се на механичка вентилација на Универзитетската Клиника за инфективни болести и се во животозагрозувачка состојба, информираат од таа јавна здравствена установа.

Инфективна клиника: Двајца пациенти со компликации од грип во животозагрозувачка состојба, 38 хоспитализирани

ММС - 14.02.2020

Двајца пациенти со компликации од грип се на механичка вентилација на Универзитетската Клиника за инфективни болести и се во животозагрозувачка состојба, информираат од таа јавна здравствена установа.

Инфективна клиника: Двајца пациенти со компликации од грип во животозагрозувачка состојба, 38 хоспитализирани

Канал5 - 14.02.2020

Двајца пациенти со компликации од грип се на механичка вентилација на Универзитетската Клиника за инфективни болести и се во животозагрозувачка состојба, информираат од таа јавна здравствена установа.

Инфективна клиника: Двајца пациенти со компликации од грип во животозагрозувачка состојба, 38 хоспитализирани

Сител - 14.02.2020

Двајца пациенти со компликации од грип се на механичка вентилација на Универзитетската Клиника за инфективни болести и се во животозагрозувачка состојба, информираат од таа јавна здравствена установа.

Инфективна клиника: Двајца пациенти со компликации од грип во животозагрозувачка состојба, 38 хоспитализирани

24Инфо - 14.02.2020

Двајца пациенти со компликации од грип се на механичка вентилација на Универзитетската Клиника за инфективни болести и се во животозагрозувачка состојба, информираат од таа јавна здравствена установа.

Две лица со компликации од грип се борат за живот на Инфективната клиника

Press24 - 14.02.2020

Двајца пациенти со компликации од грип се на механичка вентилација на Универзитетската Клиника за инфективни болести и се во животозагрозувачка состојба, информираат од таа јавна здравствена установа.

Инфективна клиника: Двајца пациенти со компликации од грип во животозагрозувачка состојба, 38 хоспитализирани

Нетпрес - 14.02.2020

Двајца пациенти со компликации од грип се на механичка вентилација на Универзитетската Клиника за инфективни болести и се во животозагрозувачка состојба, информираат од таа јавна здравствена установа.

Седумнаесет пациенти со симптоми на грип хоспитализирани на Детската клиника

24 Вести - 14.02.2020

Седумнаесет пациенти со симптоми на грип се хоспитализирани на Универзитетската клиника за детски болести. Не се сите пациенти со компликации. Имаше две деца хоспитализирани со потешка форма на бронхопневмонија од компликации од грип.

Инфективна клиника: двајца пациенти со компликации од грип во критична состојба

Р.С.Европа - 14.02.2020

Двајца пациенти со компликации од грип се на механичка вентилација на Универзитетската Клиника за инфективни болести и се во животозагрозувачка состојба, информираат од таа јавна здравствена установа.

Две лица со компликации од грип се борат за живот на Инфективната клиника

Centar - 14.02.2020

Двајца пациенти со компликации од грип се на механичка вентилација на Универзитетската Клиника за инфективни болести и се во животозагрозувачка состојба, информираат од таа јавна здравствена установа.

Во животозагрозувачка состојба двајца пациенти со компликации од грип, а 38 се хоспитализирани

+инфо - 14.02.2020

Двајца пациенти со компликации од грип се на механичка вентилација на Универзитетската Клиника за инфективни болести и се во животозагрозувачка состојба, информираат од таа јавна здравствена установа.

Двајца пациенти со компликации од грип во животозагрозувачка состојба, 38 се хоспитализирани на Инфективната клиника

Република - 14.02.2020

Двајца пациенти со компликации од грип се на механичка вентилација на Универзитетската Клиника за инфективни болести и се во животозагрозувачка состојба, информираат од таа јавна здравствена установа.

Инфективна клиника: Двајца пациенти со компликации од грип во животозагрозувачка состојба, 38 хоспитализирани

24 Вести - 14.02.2020

Двајца пациенти со компликации од грип се на механичка вентилација на Универзитетската Клиника за инфективни болести и се во животозагрозувачка состојба, информираат од таа јавна здравствена установа.

Седумнаесет пациенти со симптоми на грип хоспитализирани на Детската клиника

Опсервер - 14.02.2020

– Седумнаесет пациенти со симптоми на грип се хоспитализирани на Универзитетската клиника за детски болести. Не се сите пациенти со компликации. Имаше две деца хоспитализирани со потешка форма на бронхопневмонија од компликации од грип.

Седумнаесет пациенти со симптоми на грип се хоспитализирани на Универзитетската клиника за детски болести

MakPress - 14.02.2020

Седумнаесет пациенти со симптоми на грип се хоспитализирани на Универзитетската клиника за детски болести. Не се сите пациенти со компликации. Имаше две деца хоспитализирани со потешка форма на бронхопневмонија од компликации од грип.

Инфективна клиника: Двајца пациенти со компликации од грип во животозагрозувачка состојба, 38 хоспитализирани

Опсервер - 14.02.2020

– Двајца пациенти со компликации од грип се на механичка вентилација на Универзитетската Клиника за инфективни болести и се во животозагрозувачка состојба, информираат од таа јавна здравствена установа.

ДВАЈЦА ВОЗРАСНИ СЕ БОРАТ ЗА ЖИВОТ НА ИНФЕКТИВНА - имаат компликации од грипот

Фактор - 14.02.2020

Се борат за живот двајца возрасни пациенти на Инфективна клиника. Тие имаат компликации од грип и се на механичка вентилација на Универзитетската Клиника за инфективни болести, а таа здравствена установа информираат дека се во животозагрозувачка ...

Инфективна клиника: Двајца пациенти со компликации од грип во животозагрозувачка состојба, 38 хоспитализирани

MakPress - 14.02.2020

Двајца пациенти со компликации од грип се на механичка вентилација на Универзитетската Клиника за инфективни болести и се во животозагрозувачка состојба, информираат од таа јавна здравствена установа.