TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Министерот Адеми на Саемот на книга во Франкфурт

Независен - 12.10.2018

Во рамките на својата работна посета на најголемата книжевна манифестација во европски рамки, Саемот на книгата во Франкфурт, министерот за култура Асаф Адеми, денеска оствари средби со раководните структури на саемот, со директорот за меѓународна ...

Министерот Адеми на Саемот на книга во Франкфурт

ТВ21 - 12.10.2018

Во рамките на својата работна посета на најголемата книжевна манифестација во европски рамки, Саемот на книгата во Франкфурт, министерот за култура Асаф Адеми, денеска оствари средби со раководните структури на саемот, со директорот за меѓународна ...

Започнува саемот за книга во Франкфурт

Макфакс - 11.10.2018

Саемот на книга во Франкфурт, најголемиот саем на книга во светски размери, во средата ги отвори своите врати за професионалците од литературата. Оваа година, почесен гостин на саемот во Франкфурт е Грузија, која ќе се претстави со 70 автори и 350 ...

Македонската литература на саемот во Франкфурт

Сител - 10.10.2018

Македонската современа книжевност, можностите за соработка со странските партнери и промоција на Република Македонија како современа културна и книжевна средина ќе бидат претставени на Саемот на книга во Франкфурт, кој годинава се одржува од денеска ...

Адеми во Франкфурт: Македонија е културна и книжевна средина

Макфакс - 12.10.2018

Во рамките на својата работна посета на најголемата книжевна манифестација во европски рамки – Саемот на книгата во Франкфурт, министерот за култура Асаф Адеми, денеска, оствари средби со раководните структури на саемот, со директорот за меѓународна ...

Македонската литература на саемот во Франкфурт

MTM - 10.10.2018

Македонската современа книжевност, можностите за соработка со странските партнери и промоција на Република Македонија како современа културна и книжевна средина ќе бидат претставени на Саемот на книга во Франкфурт, кој годинава се одржува од денеска ...

Министерот Адеми се сретна со директорот на Саемот на книга во Франкфурт

Бизнис Вести - 12.10.2018

Во рамките на својата работна посета на најголемата книжевна манифестација во европски рамки, Саемот на книгата во Франкфурт, министерот за култура Асаф Адеми, денеска оствари средби со раководните структури на саемот, со директорот за меѓународна ...

Македонската литература на саемот во Франкфурт

Канал5 - 10.10.2018

Македонската современа книжевност, можностите за соработка со странските партнери и промоција на Република Македонија како современа културна и книжевна средина ќе бидат претставени на Саемот на книга во Франкфурт Македонската современа книжевност, ...

Министерот Адеми на Саемот на книга во Франкфурт

Локално - 12.10.2018

Во рамките на својата работна посета на најголемата книжевна манифестација во европски рамки, Саемот на книгата во Франкфурт, министерот за култура Асаф Адеми, денеска оствари средби со раководните структури на саемот, со директорот за меѓународна ...

Македонската литература на саемот во Франкфурт

Либертас - 10.10.2018

Македонската современа книжевност, можностите за соработка со странските партнери и промоција на Република Македонија како современа културна и книжевна средина ќе бидат претставени на Саемот на книга во Франкфурт, кој годинава се одржува од денеска ...

Министерот Адеми на Саемот на книга во Франкфурт

А1 On - 12.10.2018

Во рамките на својата работна посета на најголемата книжевна манифестација во европски рамки, Саемот на книгата во Франкфурт, министерот за култура Асаф Адеми, денеска оствари средби со раководните структури на саемот, со директорот за меѓународна ...

Македонската литература во Франкфурт

Вечер - 12.10.2018

На Меѓународниот саем на книгата во Франкфурт, најголемата светска манифестација посветена на издаваштвото, и годинава Македонија се претставува со свој национален штанд на кој ќе бидат презентирани изданија од продукцијата на голем дел од ...

Адеми во Франфурт: Македонија е културна и книжевна средина

Centar - 12.10.2018

Во рамките на својата работна посета на најголемата книжевна манифестација во европски рамки, Саемот на книгата во Франкфурт, министерот за култура Асаф Адеми, денеска оствари средби со раководните структури на саемот, со директорот за меѓународна ...