TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата ја усвои новата стратегија за одбрана

Кумановски м. - 18.09.2019

На вчерашната 154-та редовна седница, Владата на Република Северна Македонија ја разгледа и усвои Информацијата со Нацрт Стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија, и го задолжи Министерството за одбрана во рок од 7 дена од усвојувањето ...

Утврден предлог законот за класифицирани информации

Кумановски м. - 18.09.2019

На предлог на Министерството за одбрана на денешната седница е утврден Предлог – закон за класифицирани информации. Со Предлог-законот за класифицирани информации се уредува системот за заштита на класифицирани информации во Република Северна ...

Усвоена новата стратегија за одбрана

MakPress - 18.09.2019

Владата на редовна седница ја разгледа и усвои Нацрт-стратегијата за одбрана на Република Македонија и го задолжи Министерството за одбрана во рок од седум дена од усвојувањето на информацијата да ја достави Стратегијата за одбрана до претседателот ...

Владата ја усвои новата Стратегија за одбрана

Канал5 - 17.09.2019

На 154-тата седница на Владата е утврден Предлог-законот за класифицирани информации согласно НАТО стандардите, а се донесени и препораки за антикорупциската едукација на учениците. На денешната 154-та редовна седница, Владата ја разгледа и усвои ...

Седница на Влада - Нова стратегија за одбрана и антикорупциска едукација во школите

Р.С.Европа - 17.09.2019

Владата усвои нацрт стратегија за одбрана, соопштуваат од владината прес- служба. На денешната седница, Владата го задолжила Министерството за одбрана во рок од седум дена од усвојувањето на информацијата да ја достави Стратегијата за одбрана до ...

Владата ја усвои новата Стратегија за одбрана

Press24 - 17.09.2019

Владата на денешната 154-та редовна седница ја разгледа и усвои информацијата со Нацрт-стратегијата за одбрана на Македонија, и го задолжи Министерството за одбрана во рок од седум дена од усвојувањето на информацијата да ја достави Стратегијата за ...

Класифицираните информации ќе бидат заштитени согласно стандардите на НАТО

Н.Македонија - 17.09.2019

На предлог на Министерството за одбрана, на денешната владина седница е утврден предлог-закон за класифицирани информации. Со предлог-законот за класифицирани информации се уредува системот за заштита на класифицирани информации во земјава и се ...

Шекеринска: На држава што одбројува до НАТО и прилега и соодветна регулатива во одбраната и безбедноста

Press24 - 17.09.2019

Владата на денешната 154-та редовна седница ја разгледа и усвои информацијата со Нацрт-стратегијата за одбрана на Македонија, и го задолжи Министерството за одбрана во рок од седум дена од усвојувањето на информацијата да ја достави Стратегијата за ...

Владата усвои нова Стратегија за одбрана и Предлог-закон за класифицирани информации

Press24 - 17.09.2019

Владата на денешната редовна седница ја разгледа и усвои Нацрт-стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија и го задолжи Министерството за одбрана во рок од седум дена од усвојувањето на информацијата да ја достави Стратегијата за одбрана ...

Класифицираните информации ќе се заштитуваат согласно стандардите на НАТО

Макфакс - 17.09.2019

На предлог на Министерството за одбрана на денешната владина седница е утврден предлог – закон за класифицирани информации. Со предлог-законот за класифицирани информации се уредува системот за заштита на класифицирани информации во земјава и се ...

Усвоена новата стратегија за одбрана

Н.Македонија - 17.09.2019

На денешната 154. редовна седница Владата ја разгледа и усвои информацијата со нацрт-стратегијата за одбрана и го задолжи Министерството за одбрана во рок од седум дена од усвојувањето на информацијата да ја достави до претседателот на Република ...

Усвоена новата стратегија за одбрана

Макфакс - 17.09.2019

На денешната 154. редовна седница Владата ја разгледа и усвои информацијата со нацрт-стратегијата за одбрана и го задолжи Министерството за одбрана во рок од 7 дена од усвојувањето на информацијата да ја достави до претседателот на Република Северна ...

Утврден нов предлог закон за класифицирани информации

+инфо - 17.09.2019

На предлог на Министерството за одбрана на денешната седница е утврден Предлог – закон за класифицирани информации, соопшти Владата. Со Предлог-законот за класифицирани информации се уредува системот за заштита на класифицирани информации и се ...

Подготвена нова стратегија за одбарна на државата

+инфо - 17.09.2019

Владата денеска ја разгледа и усвои Информацијата со Нацрт Стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија, и го задолжи Министерството за одбрана во рок од 7 дена од усвојувањето на информацијата да ја достави Стратегијата за одбрана до ...

Владата ја усвои новата Стратегија за одбрана

Вечер - 17.09.2019

Владата на денешната 154-та редовна седница ја разгледа и усвои информацијата со Нацрт-стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија, и го задолжи Министерството за одбрана во рок од седум дена од усвојувањето на информацијата да ја ...

Владата усвои Предлог-закон за класифицирани информации

Слободен Печат - 17.09.2019

Новиот предлог закон, велат од Владата, ја има предвид законска основа за донесување подзаконски акт што ја регулира криптозаштитата во земјата, а согласно интеграциските процеси во НАТО и ЕУ, согледана е и потреба за проширување на надлежностите на ...

Усвоена Нацрт Стратегијата за одбрана и утврден Предлог- законот за класифицирани информации

24Инфо - 17.09.2019

На денешната 154-та редовна седница, Владата на Република Северна Македонија ја разгледа и усвои Информацијата со Нацрт Стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија, и го задолжи Министерството за одбрана во рок од 7 дена од усвојувањето ...

НОВО БЛЕСКАЊЕ: Владата ја усвоила информацијата со Нацрт-стратегијата за одбрана на Македонија

Денешен - 17.09.2019

Владата на денешната 154-та редовна седница ја разгледа и усвои информацијата со Нацрт-стратегијата за одбрана на Македонија, и го задолжи Министерството за одбрана во рок од седум дена од усвојувањето на информацијата да ја достави Стратегијата за ...

Владата усвои нова Стратегија за одбрана и Предлог-закон за класифицирани информации

Опсервер - 18.09.2019

Владата на денешната редовна седница ја разгледа и усвои Нацрт-стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија и го задолжи Министерството за одбрана во рок од седум дена од усвојувањето на информацијата да ја достави Стратегијата за одбрана ...

Владата ја усвои новата Стратегија за одбрана

Република - 17.09.2019

Владата на денешната редовна седница ја разгледа и усвои Нацрт – стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија и го задолжи Министерството за одбрана во рок од седум дена од усвојувањето на информацијата да ја достави Стратегијата за ...

Владата усвои нова Стратегија за одбрана и Предлог-закон за класифицирани информации

4NEWS - 17.09.2019

Владата на денешната редовна седница ја разгледа и усвои Нацрт-стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија и го задолжи Министерството за одбрана во рок од седум дена од усвојувањето на информацијата да ја достави Стратегијата за одбрана ...

Владата ја усвои новата Стратегија за одбрана

Опсервер - 17.09.2019

Владата на денешната 154-та редовна седница ја разгледа и усвои информацијата со Нацрт-стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија, и го задолжи Министерството за одбрана во рок од седум дена од усвојувањето на информацијата да ја ...

Шекеринска: На држава што одбројува до НАТО и прилега и соодветна регулатива во одбраната и безбедноста

iPortal - 17.09.2019

Владата на денешната 154-та редовна седница ја разгледа и усвои информацијата со Нацрт-стратегијата за одбрана на Македонија, и го задолжи Министерството за одбрана во рок од седум дена од усвојувањето на информацијата да ја достави Стратегијата за ...

Владата усвои нова Стратегија за одбрана и Предлог-закон за класифицирани информации

Сител - 17.09.2019

Владата на денешната редовна седница ја разгледа и усвои Нацрт-стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија и го задолжи Министерството за одбрана во рок од седум дена од усвојувањето на информацијата да ја достави Стратегијата за одбрана ...

Владата усвои Предлог-закон за класифицирани информации

Вечер - 17.09.2019

Владата на денешната редовна седница ја разгледа и усвои Нацрт-стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија и го задолжи Министерството за одбрана во рок од седум дена од усвојувањето на информацијата да ја достави Стратегијата за одбрана ...

Владата усвои нова Стратегија за одбрана и Предлог-закон за доверливи информации

МКД - 17.09.2019

Владата на денешната редовна седница ја разгледа и усвои Нацрт-стратегијата за одбрана на Македонија и го задолжи Министерството за одбрана во рок од седум дена од усвојувањето на информацијата да ја достави Стратегијата за одбрана до претседателот ...

Владата ја усвои новата Стратегија за одбрана

4NEWS - 17.09.2019

Владата на денешната 154-та редовна седница ја разгледа и усвои информацијата со Нацрт-стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија, и го задолжи Министерството за одбрана во рок од седум дена од усвојувањето на информацијата да ја ...

Владата ја усвои новата Стратегија за одбрана

Бриф - 17.09.2019

На денешната 154-та редовна седница, Владата на Република Северна Македонија ја разгледа и усвои Информацијата со Нацрт Стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија, и го задолжи Министерството за одбрана во рок од 7 дена од усвојувањето ...

Владата ја усвои новата Стратегија за одбрана

МКД - 17.09.2019

Владата на денешната 154-та редовна седница ја разгледа и усвои информацијата со Нацрт-стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија, и го задолжи Министерството за одбрана во рок од седум дена од усвојувањето на информацијата да ја ...

Владата ја усвои новата Стратегија за одбрана

Нетпрес - 17.09.2019

Владата на денешната 154-та редовна седница ја разгледа и усвои информацијата со Нацрт-стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија, и го задолжи Министерството за одбрана во рок од седум дена од усвојувањето на информацијата да ја ...

Владата усвои нова Стратегија за одбрана и Предлог-закон за класифицирани информации

Локално - 17.09.2019

Владата на денешната редовна седница ја разгледа и усвои Нацрт-стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија и го задолжи Министерството за одбрана во рок од седум дена од усвојувањето на информацијата да ја достави Стратегијата за одбрана ...

Владата усвои нова Стратегија за одбрана и Предлог-закон за класифицирани информации

Фокус - 17.09.2019

Владата на денешната редовна седница ја разгледа и усвои Нацрт-стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија и го задолжи Министерството за одбрана во рок од седум дена од усвојувањето на информацијата да ја достави Стратегијата за одбрана ...

Владата ја усвои новата Стратегија за одбрана

Сител - 17.09.2019

Владата на денешната 154-та редовна седница ја разгледа и усвои информацијата со Нацрт-стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија, и го задолжи Министерството за одбрана во рок од седум дена од усвојувањето на информацијата да ја ...

Владата ја усвои новата Стратегија за одбрана

MTM - 17.09.2019

Владата на денешната 154-та редовна седница ја разгледа и усвои информацијата со Нацрт-стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија, и го задолжи Министерството за одбрана во рок од седум дена од усвојувањето на информацијата да ја ...

Утврден е Предлог-законот за класифицирани информации согласно НАТО стандардите

iPortal - 17.09.2019

На предлог на Министерството за одбрана на денешната седница е утврден Предлог – закон за класифицирани информации. Со Предлог-законот за класифицирани информации се уредува системот за заштита на класифицирани информации во Република Северна ...

Владата ја усвои новата Стратегија за одбрана

iPortal - 17.09.2019

На денешната 154-та редовна седница, Владата на Република Северна Македонија ја разгледа и усвои Информацијата со Нацрт Стратегијата за одбрана на Република Северна Македонија, и го задолжи Министерството за одбрана во рок од 7 дена од усвојувањето ...

Владата ја усвои новата Стратегија за одбрана

Слободен Печат - 17.09.2019

На предлог на Министерството за одбрана на денешната седница е утврден Предлог – закон за класифицирани информации. Владата на денешната 154-та редовна седница ја разгледа и усвои информацијата со Нацрт-стратегијата за одбрана на Република Северна ...