TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Експерти на ОН - Третманот на талибанците кон жените може да биде злосторство против човештвото

Р.С.Европа - 26.11.2022

Третманот на талибанците кон авганистанските жени и девојчиња, вклучително и нивното исклучување од парковите и спортските сали, како и од училиштата и универзитетите, може да претставува злосторство против човештвото, рече група експерти на ...

ОН: Третманот на талибанците кон жените е злосторство против човештвото

Локално - 26.11.2022

Однесувањето на талибанците кон авганистанските жени и девојчиња, нивното протерување од паркови и спортски сали, како и од училишта и универзитети, може да претставува злосторство против човештвото, велат водечки експерти на Обединетите нации.

ОН: Третманот на талибанците кон жените е злосторство против човештвото

А1 On - 25.11.2022

Третманот на талибанците кон жените и девојчињата може да се смета за родово заснован прогон и затоа е злосторство против човештвото, велат експертите на ОН. „Во последниве месеци, кршењето на основните права на авганистанските жени и девојки, и ...

ОН: Постапките на талибанците кон жените може да се смета за злосторство против човештвото

МКД - 25.11.2022

Постапките на талибанците кон жените и девојчињата може да се смета за родово заснован прогон и затоа злосторство против човештвото, велат експертите на ОН. „Во последниве месеци, кршењето на основните права на авганистанските жени и девојки, и ...

ОН: Третманот на талибанците кон жените може да се смета за злосторство против човештвото

Макфакс - 25.11.2022

Третманот на талибанците кон жените и девојчињата може да се смета за родово заснован прогон и со тоа, злосторство против човештвото, велат експертите на ОН. „Во последниве месеци, кршењето на основните права на авганистанските жени и девојки, и ...

ОН: Третманот на талибанците кон жените може да се смета за злосторство против човештвото

Точка - 25.11.2022

Третманот на талибанците кон жените и девојчињата може да се смета за родово заснован прогон и со тоа, злосторство против човештвото, велат експертите на ОН. „Во последниве месеци, кршењето на основните права на авганистанските жени и девојки, и ...

ОН: Постапувањето на талибанците кон жените може да се смета за злосторство кон човештвото

Канал5 - 25.11.2022

Третманот на талибанците кон жените и девојчињата може да се смета за родово заснован прогон и од таму злосторство против човештвото, велат експертите на ОН. „Во последниве месеци, кршењето на основните права на авганистанските жени и девојки, и ...

Третманот на талибанците кон жените може да се смета за злосторство против човештвото, велат експертите на ОН

Н.Македонија - 25.11.2022

Третманот на талибанците кон жените и девојчињата може да се смета за родово заснован прогон и со тоа, злосторство против човештвото, велат експертите на ОН. – Во последниве месеци, кршењето на основните права на авганистанските жени и девојки, и ...

Експерти на ОН - третманот на талибанците кон жените може да биде злосторство против човештвото

Канал5 - 26.11.2022

Третманот на талибанците кон авганистанските жени и девојчиња, вклучително и нивното исклучување од парковите и спортските сали, како и од училиштата и универзитетите, може да претставува злосторство против човештвото – велат од Обединетите нации.