TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Студија на ОН: Половина милијарда луѓе би можеле да се најдат на работ на егзистенцијата

Макфакс - 09.04.2020

Економските последици од кризата поради коронавирусот може да ја зголемат сиромаштијата кај половина милијарда луѓе во светот. Ова предупредување доаѓа од студијата на Обединетите нации за финансиските и човечките загуби предизвикани од пандемијата.

Пандемијата би можела да турне половина милијарда луѓе во сиромаштија

Кумановски м. - 09.04.2020

Епидемијата на коронавирус би можела да доведе половина милијарда луѓе да влезат во сиромаштија доколку не бидат преземени итни мерки за да се спасат сиромашните земји погодени од пандемијата, предупредува Оксфам.

Може ќе го преживеат коронавирусот, но ги чека полошо: Колку луѓе во светот ќе бидат сиромашни после пандемијата

Press24 - 09.04.2020

Епидемијата коронавирус би можела да турне милијарди луѓе во сиромаштија доколку не се преземат итни мерки за спасување на сиромашните земји погодени од падот на економијата, предупредува Оксфам.

Преседан по 30 години: Половина милијарда луѓе би можеле да се најдат на раб на егзистенција

Точка - 09.04.2020

Економските последици од кризата поради коронавирусот би можеле да ја зголемат сиромаштијата кај половина милијарда луѓе на светот. Ваквото предупредување потекнува од студијата на Обединетите нации за финансиските и човечките загуби поради ...

Вирусот би можел да турне половина милијадра луѓе во сиромаштија

Денар - 09.04.2020

Економските последици од кризата поради епидемијата од коронавирусот би можеле да ја зголемат сиромаштијата кај половина милијарда луѓе во светот. Ова предупредување доаѓа од студијата на Обединетите нации за финансиски и човечки загуби поради ...

„Оксфам“: Ковод-19 може да однесе во сиромаштија околу половина милијарда луѓе во светот

Опсервер - 09.04.2020

Лондон, 9 април 2020 (MIA) – Кризата со ширењето на коронавирусот, од кој веќе починаа повеќе од 83.000 луѓе ширум светот и предизвика огромна штета врз економијата, може да однесе во сиромаштија околу половина милијарда луѓе ширум светот.

„Оксфам”: Кризата со коронавирусот може да однесе во сиромаштија околу половина милијарда луѓе

Слободен Печат - 09.04.2020

Кризата со ширењето на коронавирусот, од кој веќе починаа повеќе од 83.000 луѓе ширум светот и предизвика огромна штета врз економијата, може да однесе во сиромаштија околу половина милијарда луѓе ширум светот.

„Оксфам“: Ковид-19 може да однесе во сиромаштија околу половина милијарда луѓе во светот

Вечер - 09.04.2020

Кризата со ширењето на коронавирусот, од кој веќе починаа повеќе од 83.000 луѓе ширум светот и предизвика огромна штета врз економијата, може да однесе во сиромаштија околу половина милијарда луѓе ширум светот.

„Оксфам“: Ковид-19 може да однесе во сиромаштија околу половина милијарда луѓе во светот

Фокус - 09.04.2020

Кризата со ширењето на коронавирусот, од кој веќе починаа повеќе од 83.000 луѓе ширум светот и предизвика огромна штета врз економијата, може да однесе во сиромаштија околу половина милијарда луѓе ширум светот.

„Оксфам“: Ковид-19 може да однесе во сиромаштија околу половина милијарда луѓе во светот

Локално - 09.04.2020

Кризата со ширењето на коронавирусот, од кој веќе починаа повеќе од 83.000 луѓе ширум светот и предизвика огромна штета врз економијата, може да однесе во сиромаштија околу половина милијарда луѓе ширум светот.

„Оксфам”: Ковод-19 може да однесе во сиромаштија околу половина милијарда луѓе во светот

24Инфо - 09.04.2020

Кризата со ширењето на коронавирусот, од кој веќе починаа повеќе од 83.000 луѓе ширум светот и предизвика огромна штета врз економијата, може да однесе во сиромаштија околу половина милијарда луѓе ширум светот.

„Оксфам“: Ковод-19 може да однесе во сиромаштија околу половина милијарда луѓе во светот

А1 On - 09.04.2020

Кризата со ширењето на коронавирусот, од кој веќе починаа повеќе од 83.000 луѓе ширум светот и предизвика огромна штета врз економијата, може да однесе во сиромаштија околу половина милијарда луѓе ширум светот.

ОКСФАМ: Коронавирусот ќе донесе сиромаштија за 500 милиони луѓе во светот

Денешен - 09.04.2020

Кризата со ширењето на коронавирусот, од кој веќе починаа повеќе од 83.000 луѓе ширум светот и предизвика огромна штета врз економијата, може да однесе во сиромаштија околу половина милијарда луѓе ширум светот.

Ковид-19 ќе однесе во сиромаштија половина милијарда луѓе во светот

+инфо - 09.04.2020

Кризата со ширењето на коронавирусот, од кој веќе починаа повеќе од 83.000 луѓе ширум светот и предизвика огромна штета врз економијата, може да однесе во сиромаштија околу половина милијарда луѓе ширум светот.

ОКСФАМ: Поради корона-кризата ќе осиромашат уште половина милијарда луѓе

Expres - 09.04.2020

Кризата со ширењето на коронавирусот, од кој веќе починаа повеќе од 83.000 луѓе ширум светот и предизвика огромна штета врз економијата, може да однесе во сиромаштија околу половина милијарда луѓе ширум светот.

„Оксфам“: Ковод-19 може да однесе во сиромаштија околу половина милијарда луѓе во светот

Иновативност - 09.04.2020

Кризата со ширењето на коронавирусот, од кој веќе починаа повеќе од 83.000 луѓе ширум светот и предизвика огромна штета врз економијата, може да однесе во сиромаштија околу половина милијарда луѓе ширум светот.

„Оксфам“: Ковид-19 може да однесе во сиромаштија околу половина милијарда луѓе во светот

Либертас - 09.04.2020

– Кризата со ширењето на коронавирусот, од кој веќе починаа повеќе од 83.000 луѓе ширум светот и предизвика огромна штета врз економијата, може да однесе во сиромаштија околу половина милијарда луѓе ширум светот.

„Оксфам“: Ковид-19 може да однесе во сиромаштија околу половина милијарда луѓе во светот

Скопје инфо - 09.04.2020

Кризата со ширењето на коронавирусот, од кој веќе починаа повеќе од 83.000 луѓе ширум светот и предизвика огромна штета врз економијата, може да однесе во сиромаштија околу половина милијарда луѓе.