TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Владата се пофали со поддршка за две нови инвестиции

Сител - 14.02.2018

Владата се пофали со поддршка за две нови инвестиции. Првата, САГЕН ќе инвестира во ТИРЗ Скопје 20 милиони евра во наредните 5 години , ќе произведува лекови и ќе вработи 300 лица. Владата на вчерашната седница донела одлука да им додели земшиште ...

СРАМНО И СМЕШНО: ”Владата за малку ќе се убеди и самата дека “WIK” е инвестиција донесена од Самка Ибраимоски?!”

Маркукуле - 14.02.2018

“Нови 1000 вработувања во Прилеп. Германската групацијата „ВИК“ ја финализира одлуката за инвестрање во Макеодија. Ќе вложат 12 милиони евра во фабриката за производствто на електрични апарати.

Владата најави две нови странски инвестиции

МРТ - 14.02.2018

Две инвестиции најави македонската Влада. Дадена е согласност за долготраен закуп на градежно земјиште за компанија за производство на лекови „Саген“. Второто вложување е во Технолошко- индустриската зона Прилеп...

СДСМ се кити со туѓи перја, се пофали со инвестиција најавена од екс премиерот Груевски која скоро една година работи

Курир - 14.02.2018

Јавноста е сведок на координирана медиумска кампања од провладините медиуми, колку и смешно да звучи, за странски инвестиции токму од владата на СДСМ. Иако во предизборието СДСМ беше најголемиот критичар на политиките за привлекување на странски ...

Владата најави две нови странски инвестиции

Press24 - 14.02.2018

Две инвестиции најави македонската Влада. Фармацевтската „Саген“ ќе гради фабрика за производство на лекови во Бунарџик, планира да инвестира 20 милиони евра. Втората компанија „Вик“ вложува во зоната во Прилеп, ќе гради фабрика за производство на ...

Иако законот не е донесен, новите договори за инвестиции потпишани според новите мерки на Владата

еМагазин - 14.02.2018

Договорите за закуп на земјиште и за државна помош за двете нови странски инвестиции кои што беа објавени вчера се потпишани со одлука на Влада и се според новите мерки од Планот за економскиот план на Владата.

Владата склучи договори со две странски инвестиции, не се знае по кои услови

еМагазин - 14.02.2018

Владата на вчерашната седница донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Станува збор за компанијата за производство на лекови САГЕН која ќе гради фабрика во зоната во Бунарџик и за компанијата ВИК која што работи во слободната зона ...

Две нови странски инвестиции

МКД - 13.02.2018

За Саген, компанијата за производство на лекови и компанијата ВИК денеска Владата даде согласност за помош за странски инвестиции. Првата компанија доби согласност за долготраен закуп на градежно земјиште.

Владата одобри две нови странски инвестиции

+инфо - 13.02.2018

Едната е на комапнијата за лекови СЕГЕН, а другата е за ВИК во Технолошко индустриската развојна зона во Прилеп. Владата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Станува збор за компанијата за производство на лекови САГЕН и за ...

Владата најави две нови странски инвестиции

Макфакс - 13.02.2018

На денешната седница, Bладата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Првата одлука се однесува за давање согласност за долготраен закуп на градежно земјиште за компанијата за производство на лекови САГЕН, a втората за договорот ...

Странците не инвестираат, мерките да стартуваат што побрзо или и 2018-та ќе биде изгубена за странски инвестиции

Алфа - 13.02.2018

Нула странски инвестиции годинава. Никаков или минимален ефект врз потенцијалните нови странски инвеститори ќе имаат мерките кои владата ги определи во „Планот за економски раст“. Нула странски инвестиции годинава.

ВИДЕО: Заев во Турција ги фалеше мерките за привлекување на странски инвестиции на ВМРО-ДПМНЕ

Курир - 13.02.2018

Верувајте досега во Македонија во последните неколку години имаме повеќе од 27-8 странски инвеститори од кои што голем дел се турски компании, сите се задоволни од начинот на работење и соработка во Република Македонија, рече Заев на бизнис форумот ...

(ВИДЕО) Премиерот во Турција ги фалеше мерките за привлекување на инвестиции од претходната македонска Влада

Поглед - 13.02.2018

Верувајте досега во Македонија во последните неколку години имаме повеќе од 27-8 странски инвеститори од кои што голем дел се турски компании, сите се задоволни од начинот на работење и соработка во Република Македонија, рече Заев на бизнис форумот ...

Видео: Владата најави поддршка на две нови инвестиции - ќе се отворат нови работни места

Press24 - 14.02.2018

Владата се пофали со поддршка за две нови инвестиции. Првата, САГЕН ќе инвестира во ТИРЗ Скопје 20 милиони евра во наредните 5 години , ќе произведува лекови и ќе вработи 300 лица. Владата на вчерашната седница донесе одлука и да им додели земјиште ...

Напредокот во евроинтеграциите и користењето на фондовите од ЕУ на 54. владина седница

А1 On - 13.02.2018

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 54 седница со повеќе точки на дневен ред. На седницата на Владата денеска ќе биде одржана презентација на тема „Клучнитеаспекти на јавната внатрешна финансиска контрола и раководна ...

Владата пред договор за државна помош со инвеститори, а новиот закон за инвестиции не е донесен

еМагазин - 13.02.2018

Министрите во Владата, на денешната седница ќе го разгледаат и предлог договорот за доделување на државна помош на Друштвото за производство, трговија и услуги ВИК Македонија ДООЕЛ с.Алинци, Прилеп, како и предлог одлуката за давање согласност на ...

Владата најави две нови странски инвестиции

Орбис - 14.02.2018

Две инвестиции најави македонската Влада. Фармацевтската „Саген“ ќе гради фабрика за производство на лекови во Бунарџик, планира да инвестира 20 милиони евра. Втората компанија „Вик“ вложува во зоната во Прилеп, ќе гради фабрика за производство на ...

Две нови странски инвестиции, едната во Скопје, другата во Прилеп

Тера - 14.02.2018

За Саген, компанијата за производство на лекови и компанијата ВИК Владата даде согласност за помош за странски инвестиции. Првата компанија доби согласност за долготраен закуп на градежно земјиште.

Вечерва Владата со одлична вест за граѓаните

Sky - 13.02.2018

На денешната седница, Bладата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Првата одлука се однесува за давање согласност за долготраен закуп на градежно земјиште за компанијата за производство на лекови САГЕН.

СДСМ се кити со туѓи перја, се пофали со инвестиција во Прилеп, најавена од екс премиерот Груевски која работи речиси ...

Маркукуле - 14.02.2018

Јавноста е сведок на координирана медиумска кампања од провладините медиуми, колку и смешно да звучи, за странски инвестиции токму од владата на СДСМ. Иако во предизборието СДСМ беше најголемиот критичар на политиките за привлекување на странски ...

Владата ќе ги разгледува ефектите од Денот на дрвото

Макфакс - 13.02.2018

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 54 седница со повеќе точки на дневен ред. На седницата на Владата денеска ќе биде одржана презентација на тема „Клучните аспекти на јавната внатрешна финансиска контрола и ...

Владата најави две нови странски инвестиции – едната во Прилеп

Шеталиште - 14.02.2018

Две инвестиции најави македонската Влада, Фармацевтската „Саген“ ќе гради фабрика за производство на лекови во Бунарџик, планира да инвестира 20 милиони евра. Втората компанија „Вик“ вложува во зоната во Прилеп, ќе гради фабрика за производство на ...

Владата најави две нови странски инвестиции

Вечер - 13.02.2018

На денешната седница Bладата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Првата одлука се однесува за давање согласност за долготраен закуп на градежно земјиште за компанијата за производство на лекови „Саген“, a втората за договорот ...

Владата ќе ги разгледува ефектите од Денот на дрвото

Вечер - 13.02.2018

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 54 седница со повеќе точки на дневен ред. На седницата на Владата денеска ќе биде одржана презентација на тема „Клучните аспекти на јавната внатрешна финансиска контрола и ...

Владата даде согласност за две нови странски инвестиции

Press24 - 13.02.2018

Владата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Станува збор за компанијата за производство на лекови САГЕН и за компанијата ВИК. На денешната седница прифатени се одлуките за давање согласност за долготраен закуп на градежно ...

Владата ќе ги разгледува ефектите од Денот на дрвото

Скопје инфо - 13.02.2018

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 54 седница со повеќе точки на дневен ред. На седницата на Владата денеска ќе биде одржана презентација на тема „Клучните аспекти на јавната внатрешна финансиска контрола и ...

Владата даде согласност за две нови странски инвестиции...

Н.Македонија - 13.02.2018

Владата даде согласност за две нови странски инвестиции Владата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Станува збор за компанијата за производство на лекови САГЕН и за компанијата ВИК.

Владата ќе ги разгледува ефектите од Денот на дрвото

Точка - 13.02.2018

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 54 седница со повеќе точки на дневен ред. На седницата на Владата денеска ќе биде одржана презентација на тема „Клучните аспекти на јавната внатрешна финансиска контрола и ...

Владата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции

Локално - 13.02.2018

Владата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Станува збор за компанијата за производство на лекови САГЕН и за компанијата ВИК. На денешната седница прифатени се одлуките за давање согласност за долготраен закуп на градежно ...

Владата денеска (13.02.2018г) ќе ја одржи својата 54. редовна седница. Ова е дневниот ред

iPortal - 13.02.2018

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 54 седница со повеќе точки на дневен ред . На седницата на Владата денеска ќе биде одржана презентација на тема „Клучните аспекти на јавната внатрешна финансиска контрола и ...

Владата даде согласност за две нови странски инвестиции

Сител - 13.02.2018

Владата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Станува збор за компанијата за производство на лекови САГЕН и за компанијата ВИК. На денешната седница прифатени се одлуките за давање согласност за долготраен закуп на градежно ...

Владата ќе ги разгледува ефектите од Денот на дрвото

Локално - 13.02.2018

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна, 54 седница со повеќе точки на дневен ред. На седницата на Владата денеска ќе биде одржана презентација на тема „Клучните аспекти на јавната внатрешна финансиска контрола и ...

Владата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции

iPortal - 13.02.2018

Владата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Станува збор за компанијата за производство на лекови САГЕН и за компанијата ВИК. На денешната седница прифатени се одлуките за давање согласност за долготраен закуп на градежно ...

Ќе се разгледуваат ефектите од Денот на дрвото

Денар - 13.02.2018

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна 54. седница со повеќе точки на дневен ред. На седницата на Владата денеска ќе биде одржана презентација на тема „Клучните аспекти на јавната внатрешна финансиска контрола и ...

Владата најави две нови странски инвестиции

Денар - 14.02.2018

На вчерашната седница Bладата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Првата одлука се однесува за давање согласност за долготраен закуп на градежно земјиште за компанијата за производство на лекови „Саген“, a втората за договорот ...

Владата ќе ги разгледува ефектите од Денот на дрвото

Sky - 13.02.2018

Владата на Република Македонија денеска ќе ја одржи својата редовна 54. седница со повеќе точки на дневен ред. На седницата на Владата денеска ќе биде одржана презентација на тема „Клучните аспекти на јавната внатрешна финансиска контрола и ...

Владата најави две нови странски инвестиции

Точка - 14.02.2018

На вчерашната седница Bладата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Владата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Првата за давање согласност за долготраен закуп на градежно земјиште за компанијата за ...

Владата даде согласност за две нови странски инвестиции

Фактор - 14.02.2018

Bладата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Станува збор за компанијата за производство на лекови „Саген“ и за компанијата „Вик“. На вчерашната седница прифатени се одлуките за давање согласност за долготраен закуп на градежно ...

Владата даде согласност за две нови странски инвестиции

МРТ - 14.02.2018

Владата донесе одлуки за поддршка на две нови странски инвестиции. Станува збор за компанијата за производство на лекови „Саген“ и за компанијата „Вик“... Две нови инвестиции најави македонската Влада.