TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Реакција од косовското МНР

Алсат-М - 09.05.2015

Реагираше и Министерството за надворешни работи на Косово. Ги следи со внимание вестите од Македонија за насилните инциденти на некои локации во кои има извештаи за жртви. Република Косово, се наведува во реакцијата, остро го осудува нарушувањето на ...

МНР на Косово апелира на воздржаност во Македонија

Локално - 09.05.2015

Министерството за надворешни работи на Република Косово ги следи со голема загриженост на вестите на пријавени случаи на насилство во некои локации во Македонија, со објавени неколку жртви.

Реакција на косовското МНР: Осуда на нарушувањето на безбедноста во Македонија

Нова ТВ - 09.05.2015

Реагираше и Министерството за надворешни работи на Косово. Ги следи со внимание вестите од Македонија за насилните инциденти на некои локации во кои има извештаи за жртви. Република Косово, се наведува во реакцијата, остро го осудува нарушувањето на ...

Косовско МНР: Сите страни да се воздржат од насилство - решение преку политички дијалог

МКД - 09.05.2015

Министерството за надворешени работи од Косово со внимание ги следи вестите во Македонија за насилните инциденти во Куманово и најостро го осудува нарушувањето на редот и безбедноста од страна на, како што велат, било кои поединци или групи чија цел ...