TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Граѓаните да внимаваат кога уплатуваат за одмор преку интернет, инспекторите не можат да ја следат е-трговијата

Сител - 20.03.2019

Граѓаните да внимаваат при онлајн купување на туристички аранжмани и воопшто производи зашто Пазарниот инспекторат нема капацитет да ја следи е-трговијата. Туристички агенции без лиценци се уште мамат граѓани, предупредуваат надлежните.

Внимавајте кога уплаќате аранжмани онлајн, Пазарниот инспекторат нема обучен кадар за проверки

Телма - 20.03.2019

Платиле солидни пари за три дена да уживаат во Истанбул за 8 март, но наместо тоа добиле само нервози и огромен шок – на аеродромот за назад разбрале дека агенцијата не обезбедила и повратен билет за назад.

Апел: Граѓаните да патуваат со лиценцирани агенции и да потпишуваат договори

Канал5 - 20.03.2019

Уплатиле за викенд патување во Истанбул – а добиле само авионска карта во еден правец. Вакво непријатно искуство имале две студентки кои решиле за Осми март да ја посетат турската престолнина.

Граѓаните да патуваат со лиценцирани агенции и да потпишуваат договори

Сител - 20.03.2019

Граѓаните при туристичките патувања да проверат дали агенцијата со која патуваат е лиценцирана и да потпишат договор пред патување за да не бидат измамени, апелираат од надлежните институции.

По низата поплаки од граѓани: Ќе се менува Законот за туристичка дејност

Независен - 20.03.2019

Министерството за економија подготвува измена на Законот за туристичка дејност бидејќи често се случува граѓаните да бидат измамени и да останат необештетени. Регулативата ќе предвидува и банкарска гаранција за агенциите кои ќе организираат патувања ...

Препораки пред патувања: Како да се заштитите од измамите на туристичките агенции

еМагазин - 20.03.2019

Министерот за економија Крешник Бектеши на денешната прес-конференција рече дека агенциите кои немаат лиценци не можат и не смеат да продаваат аранжмани. Патниците исто така се измамени поради невнимателно читање на направениот договор.

И сестрата на Марковски има туристичка агенција

Независен - 19.03.2019

Нови моменти излегуваат на површина во врска со туристичките аранжмани на „Одмори се“. „Независен весник“ продолжи да истражува на темата, па дојдовме до податоците дека жиро-сметката на која двете измамени студентки уплатиле аранжман за патување во ...

Внимавајте со уплатите за одмор преку интернет

Friday.mk - 21.03.2019

Граѓаните треба да внимаваат при онлајн купување на туристички аранжмани бидејќи Пазарниот инспекторат нема капацитет да ја следи е-трговијата. Сеуште има туристички агенции кои со измами се служат и не поседуваат лиценци.

Граѓаните да патуваат со лиценцирани агенции и да потпишуваат договори

1tv - 20.03.2019

Граѓаните при туристичките патувања да проверат дали агенцијата со која патуваат е лиценцирана и да потпишат договор пред патување за да не бидат измамени, апелираат од надлежните институции.

Граѓаните да ги проверуваат агенциите со кои ќе патуваат, апелираат надлежните институциите

МКД - 20.03.2019

По случаите на измамени граѓани од туристички агенции, Министерството за економија најави измена на Законот за туристичка дејност, при што се предвидува и банкарска гаранција за агенциите кои ќе организираат патувања надвор од државата, односно ...

Бектеши им порача на граѓаните да внимаваат дали е лиценцирана агенцијата со којашто патуваат

Макфакс - 20.03.2019

На што треба да обрнат внимание патниците пред склучување на одреден туристички аранжман, кои се најчестите грешки на овој тип потрошувачи кои потоа се причина за претставки, кои се правата и обврските на патниците и како да ги оставарат беа дел од ...

Пазарен инспекторат: Да се патува со лиценцирани агенции и со потпишан договор

Нова ТВ - 20.03.2019

Граѓаните при туристичките патувања да проверат дали агенцијата со која патуваат е лиценцирана и да потпишат договор пред патување за да не бидат измамени, апелираат од надлежните институции.

Бектеши им порача на граѓаните да внимаваат дали е лиценцирана агенцијата со којашто патуваат

Centar - 20.03.2019

На што треба да обрнат внимание патниците пред склучување одреден туристички аранжман, кои се најчестите грешки на овој тип потрошувачи кои потоа се причина за претставки, кои се правата и обврските на патниците и како да ги оставарат беа дел од ...

Патувајте со лиценцирани агенции и потпишете договори, препораки од Пазарниот инспекторат и Министерството за економија

Локално - 20.03.2019

Граѓаните при туристичките патувања да проверат дали агенцијата со која патуваат е лиценцирана и да потпишат договор пред патување за да не бидат измамени, апелираат од надлежните институции.

На што треба да обрнат внимание патниците при склучување договор за туристички аранжман

Академик - 20.03.2019

На што треба да обрнат внимание патниците при склучување договор за туристички аранжман; кои се најчестите грешки што ги прават потрошувачите, кои пак потоа се причина за претставки; кои се правата и обврските на патниците и како да ги остварат ...

Граѓаните да патуваат со лиценцирани агенции и да потпишуваат договори

24Инфо - 20.03.2019

Граѓаните при туристичките патувања да проверат дали агенцијата со која патуваат е лиценцирана и да потпишат договор пред патување за да не бидат измамени, апелираат од надлежните институции.

Надлежните со превентивни мерки во корист на патниците пред почетокот на сезоната на патувања

iPortal - 21.03.2019

На што треба да обрнат внимание патниците пред склучување на одреден туристички аранжман, кои се најчестите грешки на овој тип потрошувачи кои потоа се причина за претставки, кои се правата и обврските на патниците и како да ги оставарат беа дел од ...

Граѓаните да патуваат со лиценцирани агенции и да потпишуваат договори

Либертас - 20.03.2019

Граѓаните при туристичките патувања да проверат дали агенцијата со која патуваат е лиценцирана и да потпишат договор пред патување за да не бидат измамени, апелираат од надлежните институции.

Граѓаните да патуваат со лиценцирани агенции и да потпишуваат договори

А1 On - 20.03.2019

Граѓаните при туристичките патувања да проверат дали агенцијата со која патуваат е лиценцирана и да потпишат договор пред патување за да не бидат измамени, апелираат од надлежните институции.

Бектеши размислува за банкарска гаранција за агенциите до 100 илјади евра

Фактор - 20.03.2019

Од Министерството за економија најавуваат дека се размислува како опција во Законот за туристичка дејност да се воведе банкарска гаранција за агенциите, која би се активирала доколку граѓаните бидат измамени.

Граѓаните да патуваат со лиценцирани агенции и да потпишуваат договори

ММС - 20.03.2019

Граѓаните при туристичките патувања да проверат дали агенцијата со која патуваат е лиценцирана и да потпишат договор пред патување за да не бидат измамени, апелираат од надлежните институции.

Граѓаните да патуваат со лиценцирани агенции и да потпишуваат договори

Опсервер - 20.03.2019

Граѓаните при туристичките патувања да проверат дали агенцијата со која патуваат е лиценцирана и да потпишат договор пред патување за да не бидат измамени, апелираат од надлежните институции.

Граѓаните да патуваат со лиценцирани агенции и да потпишуваат договори

Бриф - 20.03.2019

Граѓаните при туристичките патувања да проверат дали агенцијата со која патуваат е лиценцирана и да потпишат договор пред патување за да не бидат измамени, апелираат од надлежните институции.

Граѓаните да патуваат со лиценцирани агенции и да потпишуваат договори

MTM - 20.03.2019

Граѓаните при туристичките патувања да проверат дали агенцијата со која патуваат е лиценцирана и да потпишат договор пред патување за да не бидат измамени, апелираат од надлежните институции.

ОД ПАЗАРНИОТ ИНСПЕКТОРАТ СО ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Внимавајте со која агенција патувате, не купувајте он-лајн аранжмани!

Вечер - 20.03.2019

Предупредувањето доаѓа во пресрет на летната туристичка сезона поради фактот што се повеќе граѓани се жалат дека се измамени од туристички агенции. Од Пазарниот инспекторат укажуваат граѓаните при туристичките патувања да проверат дали агенцијата со ...

Граѓаните да патуваат со лиценцирани агенции и да потпишуваат договори

Скопје инфо - 21.03.2019

Граѓаните при туристичките патувања да проверат дали агенцијата со која патуваат е лиценцирана и да потпишат договор пред патување за да не бидат измамени, апелираат од надлежните институции.