Со настапот на Љубојна со бенд трубачи, Амадеус и хрватската пејачка Данијела Мартинович вчера вечер заврши годинешната Штипска пастрмајлијада. Настанот почна во петокот вечерта со сечење на џиновската пастрмалија, приготвена со 16 килограми свинско ...
Веќе 15 години Штип како домаќин на традиционалната манифестација „Штипска пастрмалијада“ подготвува џиновска пастрмалија во знак на почит на овој стар штипски специјалитет ,кој во последните години и официјално е верификуван како бренд на градот.
На втората вечер од одржувањето на „Штипска пастрамајлијада“ ќе настапат и Синоќа, со сечење на џиновската пастрамајлија, започна манифестацијата на која настапија . Судејќи според синоќешната посетеност, овој настан од забавен карактер ги руши сите ...
Со сечење на џиновската пастрмалија, вечерва почна манифестацијата „Штипска пастрмалијада 2023 година“. Џиновската пастрмалија е приготвена со 16 килограми свинско месо, тестото е долго над два метра, а широко е околу еден метар.
Со сечење на џиновската пастрмалија, синоќа почна манифестацијата „Штипска пастрмалијада 2023 година“. Џиновската пастрмалија е приготвена со 16 килограми свинско месо, тестото е долго над два метра, а широко е околу еден метар.
Со сечење на џиновската пастрмалија, вчера почна манифестацијата „Штипска пастрмалијада 2023 година“. Оваа година, штипскиот специјалитет се продава по регулирана цена од 200 денари, договорена на координативен состанок помеѓу градоначалникот и ...
Со сечење на џиновската пастрмалија, синоќа почна манифестацијата „Штипска пастрмалијада 2023 година“. Џиновската пастрмалија е приготвена со 16 килограми свинско месо, тестото е долго над два метра, а широко е околу еден метар.
Со сечење на џиновската пастрмалија, вечерва почна манифестацијата „Штипска пастрмалијада 2023 година“. Џиновската пастрмалија е приготвена со 16 килограми свинско месо, тестото е долго над два метра, а широко е околу еден метар.
Со сечење на џиновската пастрмалија, вчера почна манифестацијата „Штипска пастрмалијада 2023 година“. Џиновската пастрмалија е приготвена со 16 килограми свинско месо, тестото е долго над два метра, а широко е околу еден метар.