TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Фондот за иновации започна со враќање на средствата од одделните грантови

Сител - 15.04.2019

Фондот за иновации веќе почна да враќа дел од парите инвестирани во иновативни проекти на фирмите. До сега институцијата инкасирала околу 40.000 евра. Имено, за периодот од 2015 до 2018 година, целосно се реализирале проекти на околу 35 компании со ...

Успешни фирми, ако земат државни пари, дел од приходите ќе враќаат во Фондот

Алсат-М - 15.04.2019

За три години, компаниите кои што реализирале проекти финансирани со неповратни средства од Фондот за иновации (ФИТР) вратиле околу 40.000 евра на сметката на оваа институција. Од 2015 до 2018 година Фондот на 35 компании им одобрил еден милион евра.

Деспотовски: Kомпаниите финансирани од ФИТР остваруваат приходи и веќе враќаат средства

Независен - 15.04.2019

Компаниите што спровеле проекти финансирани од Фондот за иновации и технолошки развој веќе остваруваат приходи и вратиле дел од инвестираното во Фондот. Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски денеска изјави дека од 35 ...

Во Фондот за иновации вратени 40.000 евра од реализираните проекти

+инфо - 15.04.2019

Анализата на Фондот, додаде тој, покажува дека компаниите кои биле кофинасирани во реализацијата на нивните проекти го зголемиле приходот за 50 отсто, и забележале раст на добивката од 60 отсто.

Постои можност за проширување на повикот за комерцијализација на иновации

Вечер - 15.04.2019

Интересот на компаниите за повикот за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации е голем и до утринава има вкупно 811 регистрации и подигнување на апликациски формулари. Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован ...

Грантови за иновации: 40.000 евра назад во економијата

Фактор - 15.04.2019

Околу 40.000 евра - толку пари од фирмите кои добиле грантови од Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) вратиле назад во домашната економија, изјави денеска Јован Деспотовски, директор на ФИТР.

Презентација на Инструментот за кофинансирани грантови

ММС - 15.04.2019

Стопанската комора на Македонија во соработка со Фондот за иновации и технолошки развој денеска организира презентација на Инструментот за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации.

Компаниите кои добија пари за иновации, ги враќаат парите во буџетот

Фактор - 15.04.2019

Фондот за иновации и технолошки развој работи на анализа на ефектите од вложувањата во домашните компании, откри за Фактор, директорот на ФИТР Јован Деспотовски. Се анализира зголемената активност на економијата, а со тоа и ефектите врз јавните ...

Анѓушев: „Аквапоника“е пример за примена на иновации во земјоделството

+инфо - 14.04.2019

Она што го видов тука е дека тие направиле еден издржан и одржлив систем со кој се обезбедува производство во текот на целата година, а не само сезонски. Вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев и директорот на Фондот за иновации и ...

Деспотовски: Две третини од компаниите што ги завршија проектите остваруваат приходи и веќе враќаат средства

Сител - 15.04.2019

Компаниите што спровеле проекти финансирани од Фондот за иновации и технолошки развој веќе остваруваат приходи и вратиле дел од инвестираното во Фондот. Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски денеска изјави дека од 35 ...

Постои можност за проширување на повикот за комерцијализација на иновации

Опсервер - 15.04.2019

Интересот на компаниите за повикот за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации е голем и до утринава има вкупно 811 регистрации и подигнување на апликациски формулари. Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован ...

Презентација на Инструментот за кофинансирани грантови

Опсервер - 15.04.2019

Стопанската комора на Македонија во соработка со Фондот за иновации и технолошки развој денеска организира презентација на Инструментот за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации.

Анѓушев во посета на „Аквапоника“ - микрокомпанија која е пример за примена на иновации во земјоделството

Press24 - 14.04.2019

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски ја посетија компанијата „Аквапоника“, добитник на грант од ФИТР.

Деспотовски: Две третини од компаниите што ги завршија проектите остваруваат приходи и веќе враќаат средства

А1 On - 15.04.2019

Компаниите што спровеле проекти финансирани од Фондот за иновации и технолошки развој веќе остваруваат приходи и вратиле дел од инвестираното во Фондот. Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски денеска изјави дека од 35 ...

Постои можност за проширување на повикот за комерцијализација на иновации

Сител - 15.04.2019

Интересот на компаниите за повикот за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации е голем и до утринава има вкупно 811 регистрации и подигнување на апликациски формулари. Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован ...

Презентација на Инструментот за кофинансирани грантови

А1 On - 15.04.2019

Стопанската комора на Македонија во соработка со Фондот за иновации и технолошки развој денеска организира презентација на Инструментот за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации.

(ВИДЕО) Вицепремиерот Анѓушев и директорот на ФИТР Деспотовски во посета на „Аквапоника“ – микрокомпанија која е пример ...

Бриф - 14.04.2019

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски ја посетија компанијата „Аквапоника“, добитник на грант од ФИТР.

Деспотовски: Две третини од компаниите што ги завршија проектите остваруваат приходи и веќе враќаат средства

Опсервер - 15.04.2019

Компаниите што спровеле проекти финансирани од Фондот за иновации и технолошки развој веќе остваруваат приходи и вратиле дел од инвестираното во Фондот. Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски денеска изјави дека од 35 ...

Поради голем интерес постои можност за проширување на повикот за комерцијализација на иновации

МКД - 15.04.2019

Интересот на компаниите за повикот за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации е голем и до утринава има вкупно 811 регистрации и подигнување на апликациски формулари. Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован ...

Презентација на Инструментот за кофинансирани грантови

Канал5 - 15.04.2019

Стопанската комора на Македонија во соработка со Фондот за иновации и технолошки развој денеска организира презентација на Инструментот за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации.

Анѓушев и Деспотовски ја посетија „Аквапоника“- микрокомпанија што применува иновации во земјоделството (видео)

1tv - 14.04.2019

Вицепремиерот задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски денеска ја посетија компанијата „Аквапоника“, добитник на грант од ФИТР.

Деспотовски: Компаниите што ги завршија проектите остваруваат приходи и враќаат средства

MakPress - 15.04.2019

Компаниите што спровеле проекти финансирани од Фондот за иновации и технолошки развој веќе остваруваат приходи и вратиле дел од инвестираното во Фондот. Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски денеска изјави дека од 35 ...

Постои можност за проширување на повикот за комерцијализација на иновации

1tv - 15.04.2019

Интересот на компаниите за повикот за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации е голем и до утринава има вкупно 811 регистрации и подигнување на апликациски формулари. Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован ...

Презентација на Инструментот за кофинансирани грантови

MakPress - 15.04.2019

Стопанската комора на Македонија во соработка со Фондот за иновации и технолошки развој денеска организира презентација на Инструментот за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации.

Анѓушев и Деспотовски ја посетија „Аквапоника“- микрокомпанија што применува иновации во земјоделството

Сител - 14.04.2019

Вицепремиерот задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски денеска ја посетија компанијата „Аквапоника“, добитник на грант од ФИТР.

Фондот за иновации почна да го собира кајмакот од компаниите

Слободен Печат - 16.04.2019

Две третини од оние што се завршени, веќе враќаат средства. Веќе имаме наменска сметка на која доаѓаат парите, рече Деспотовски Компаниите што спровеле проекти финансирани од Фондот за иновации и технолошки развој веќе остваруваат приходи и вратиле ...

Постои можност за проширување на повикот за комерцијализација на иновации

ММС - 15.04.2019

Интересот на компаниите за повикот за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации е голем и до утринава има вкупно 811 регистрации и подигнување на апликациски формулари. Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован ...

ФИТР: „Аквапоника“ е пример за примена на иновации во земјоделството

МКД - 14.04.2019

Вицепремиерот за економски прашања, Кочо Анѓушев и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски ја посетија компанијата „Аквапоника“, добитник на грант од ФИТР. Проектот на оваа микро-компанија – „Брендирани млади органски ...

Постои можност за проширување на повикот за комерцијализација на иновации

MakPress - 15.04.2019

Интересот на компаниите за повикот за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации е голем и до утринава има вкупно 811 регистрации и подигнување на апликациски формулари. Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован ...

2.5 милиони евра од Фондот за иновации за фирми од областа на земјоделството

Алфа - 14.04.2019

Два и пол милиони евра потрошил Фондот за иновации за да подржи 11 мали компании за земјоделско производство. Директорот на Фондот вели дека целта е да се креира додадена вредност во земјоделството, бидејќи во моментов вредноста по работник изнесува ...

Постои можност за проширување на повикот за комерцијализација на иновации

А1 On - 15.04.2019

Интересот на компаниите за повикот за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации е голем и до утринава има вкупно 811 регистрации и подигнување на апликациски формулари. Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован ...

Анѓушев и Деспотовски ја посетија „Аквапоника"- микрокомпанија што применува иновации во земјоделството

MTM - 14.04.2019

Вицепремиерот задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски денеска ја посетија компанијата „Аквапоника", добитник на грант од ФИТР.

Постои можност за проширување на повикот за комерцијализација на иновации

Н.Македонија - 16.04.2019

Интересот на компаниите за повикот за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации е голем и до вчера имало вкупно 811 регистрации и подигнувања на апликациски формулари. Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој, Јован ...

„Аквапоника“- микрокомпанија што применува иновации во земјоделството

MakPress - 14.04.2019

Вицепремиерот задолжен за економски прашања Кочо Анѓушев и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски денеска ја посетија компанијата „Аквапоника“, добитник на грант од ФИТР.

Анѓушев и Деспотовски во посета на „Аквапоника“ – микрокомпанија која е пример за примена на иновации во земјоделството

iPortal - 14.04.2019

Заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев и директорот на Фондот за иновации и технолошки развој Јован Деспотовски ја посетија компанијата „Аквапоника“, добитник на грант од ФИТР.

„Аквапоника“ – микрокомпанија која е пример за примена на иновации во земјоделството

Бизнис Вести - 15.04.2019

„Аквапоника“е компанија специјализирана за производство и продажба на сертифициран органски зеленчук и негови полупроизводи. Мисијата на „Аквапоника“ е да развива производи што ќе ги задоволат разновидните потреби на своите потрошувачи, притоа ...