TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Големиот брат“ од вселената: Сателити ќе скенираат и ќе ловат дилери, криумчари и пирати…

Студенти - 12.11.2018

“Pathfinder” ќе може да детектира радио сигнали над 1 ват, а пред да се загрижите дека можеби некој ќе ве прислушкува, од “HawkEye 360” тврдат дека сигналите на мобилните телефони се многу послаби и не допираат до ...

„Големиот брат“ од вселената: Сателити ќе скенираат и ќе ловат дилери, криумчари и пирати...

Точка - 12.11.2018

“Pathfinder” ќе може да детектира радио сигнали над 1 ват, а пред да се загрижите дека можеби некој ќе ве прислушкува, од “HawkEye 360” тврдат дека сигналите на мобилните телефони се многу послаби и не допираат до вселената.

Илон Маск ќе испрати сателити кои ќе ја скенираат Земјата и ќе ловат пирати, криумчари и дилери

Иновативност - 11.11.2018

Можеби звучи како некој научно фантастичен филм или роман, но планот на SpaceX е во вселената да испрати флота од сателити кои ќе ловат пирати, криумчари и дилери. Ако се оди според планот, на 19 ноември Маск во вселената ќе испрати ракета Falcon 9 ...

Eлон Маск ќе испрати сателити кои ќе ја скенираат Земјата и ќе ловат пирати, криумчари и дилери

Локално - 11.11.2018

Можеби звучи како некој научно фантастичен филм или роман, но планот на SpaceX е во вселената да испрати флота од сателити кои ќе ловат пирати, криумчари и дилери. Ако се оди според планот, на 19 ноември Маск во вселената ќе испрати ракета Falcon 9 ...