TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Археолози во Израел пронашле цело јајце, старо илјада години

Канал5 - 10.06.2021

Израелските археолози за време на ископувањата во градот Јавне пронашле недопрено пилешко јајце старо околу 1.000 години, кое се смета за едно од најстарите во светот, објави Израелскиот институт за антиквитети (ИАА).

Археолози во Израел открија цело јајце старо 1.000 години!

Вечер Прес - 10.06.2021

Израелски археолози во текот на ископувањата во градот Јавне пронашле цело кокошкино јајце старо околу 100 години, кое се смета за едно од најстарите во светот, известија израелската Управа за антиквитети (ИАА).

Археолози најдоа кокошкино јајце старо 1.000 години во септичка јама

Кајгана - 10.06.2021

Израелски археолози за време на ископувања во градот Јавне најдоа недопрено кокошкино јајце старо околу 1.000 години, кое се смета за едно од најстарите во светот, објави Израелскиот орган за антиквитети (IAA).

Во Израел најдено цело кокошкино јајце старо 1.000 години

Нетпрес - 10.06.2021

Израелските археолози во текот на научните ископувања во градот Јавне пронашле негибнато јајце од кокошка старо околу илјада години, кои се смета за едно од најстарите досега откриени во светото, соопшти израелската Управа за древности (IAA).

Археолози во Израел пронашле цело јајце, старо илјада години

Курир - 10.06.2021

Израелските археолози за време на ископувањата во градот Јавне пронашле недопрено пилешко јајце старо околу 1.000 години, кое се смета за едно од најстарите во светот, објави Израелскиот институт за антиквитети (ИАА).

Научници од Израел пронашле јајце од кокошка старо 1.000 години

Кумановски м. - 10.06.2021

Израелските археолози пронајдоа недопрено пилешко јајце, старо 1.000 години, за време на ископувањата во градот Јафни. Археологот Ли Пери Гал вели дека ова е многу ретко откритие и во Израел и во светот, пренесува ТАСС.