TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Oд денес двосменско работење на шалтерите во централната управа на Царинската управа

Правдико - 03.09.2017

Царинската управа на Република Македонија воведува двосменско работење на шалтерите во својата Централна управа, што ќе се применува од денес (01.09.2017 година), во согласност со Одлуката за утврдување распоред на работното време во Владата на ...

Институциите со двосменското работење и флексибилно работно време

Нова ТВ - 01.09.2017

Во повеќе институции од денеска се воведува двосменско работење. Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана – ...

СДСМ: Двосменско работење на клучните институции според потребите на граѓаните

МКД - 01.09.2017

Од денеска започнува мерката за двосменско работење на клучните институции, односно Управата за јавни приходи, Царинската управа, градинките, Управата за водење матични книги, службите за издавање лични карти и пасоши во МВР и во одделенијата за ...

Институциите со двосменското работење и флексибилно работно време

Правдико - 01.09.2017

Во повеќе институции од денеска се воведува двосменско работење. Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана – ...

СДСМ: Со двосменското работење граѓаните се ставаат во центарот на институциите

Фокус - 01.09.2017

Согласно одлуката на Владата предводена од СДСМ, Управата за јавни приходи, Царинската управа, градинките, Управата за водење матични книги, службите за издавање лични карти и пасоши во МВР и во одделенијата за одбрана на региони со градови и ...

СДСМ: Двосменското работење на клучните институции ги следи потребите на граѓаните

Макфакс - 01.09.2017

Како што претходно беше ветено, од денеска започнува мерката за двосменско работење на клучните институции. Согласно одлуката на Владата предводена од СДСМ, Управата за јавни приходи, Царинската управа, градинките, Управата за водење матични книги, ...

СДСМ: Двосменското работење на клучните институции ги следи потребите на граѓаните

Либертас - 01.09.2017

„Како што претходно беше ветено, од денеска започнува мерката за двосменско работење на клучните институции. Согласно одлуката на Владата предводена од СДСМ, Управата за јавни приходи, Царинската управа, градинките, Управата за водење матични книги, ...

Од денеска промени: Повеќе институции со ново работно време

Press24 - 01.09.2017

Во повеќе институции од денеска се воведува двосменско работење.Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана - ...

Што сѐ ќе се смени од денеска?...

Н.Македонија - 01.09.2017

Освен календарско навлегување во нов месец, 1 септември ќе донесе и редица функционални промени во работењето на повеќе институции. Ваквите промени се очекува да бидат во полза на граѓаните, да ја зголемат ефикасноста во работењето и да го олеснат ...

Од денеска: Поевтинуваат услугите во Катастар, се воведува двосменско работење во повеќе институции и во градинките

Скопје инфо - 01.09.2017

Во повеќе институции од денеска се воведува двосменско работење. Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана – ...

СДСМ: Двосменското работење на клучните институции ги следи потребите на граѓаните

Точка - 01.09.2017

Како што претходно беше ветено, од денеска започнува мерката за двосменско работење на клучните институции. Во согласност со одлуката на Владата предводена од СДСМ, Управата за јавни приходи, Царинската управа, градинките, Управата за водење матични ...

СДСМ: Двосменското работење на клучните институции ги следи потребите на граѓаните

Нетпрес - 01.09.2017

Како што претходно беше ветено, од денеска започнува мерката за двосменско работење на клучните институции. Согласно одлуката на Владата предводена од СДСМ, Управата за јавни приходи, Царинската управа, градинките, Управата за водење матични книги, ...

СДСМ: Двосменското работење на клучните институции ги следи потребите на граѓаните

Слободен Печат - 01.09.2017

Како што претходно беше ветено, од денеска започнува мерката за двосменско работење на клучните институции. Согласно одлуката на Владата предводена од СДСМ, Управата за јавни приходи, Царинската управа, градинките, Управата за водење матични книги, ...

Почнува двосменското работење во институциите и во градинките

Мета - 01.09.2017

Од денеска повеќе државни институции почнуваат со двосменско работење, во согласност со одлуката што ја донесе Владата. Управата за јавни приходи, Царинската управа, градинките, Управата за водење матични книги, службите за издавање лични карти и ...

Oд денес сите државни шалтери ќе работат до 21.30 часот

Бизнис Вести - 01.09.2017

Од денес почнува да се применува одлуката за распоред на работното време во органите на управата. Двосменското работење треба да се применува во службите на органите на државната управа што имаат непосреден контакт со странки при издавање лични ...

Двосменско работење во повеќе институции и во градинките

24 Вести - 31.08.2017

Во повеќе институции од денеска се воведува двосменско работење.Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана - ...

Од утре двосменско работење во градинките

Алсат-М - 31.08.2017

Во повеќе институции од утре се воведува двосменско работење. УЈП, Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана – ...

Од утре двосменско работење во повеќе институции и во градинките

Телма - 31.08.2017

Во повеќе институции од утре се воведува двосменско работење. УЈП, Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана - ...

Од утре двосменско работење на шалтерите на МВР, Царина, УЈП

Нова ТВ - 31.08.2017

Од утре почнува да се применува одлуката за двосменското работење во службите на органите на државната управа што имаат непосреден контакт со странки при издавање на лични документи, дозволи и слична документација.

Двосменско работење во повеќе институции стартува денеска

+инфо - 31.08.2017

Втора смена се воведува и во градинките, кои ќе згрижуваат деца до 21.30 часот. Работна ќе биде и секоја прва сабота од 8 до 16 часот. Во повеќе институции од денеска се воведува двосменско работење.

Од утре двосменско работење во повеќе институции и во градинките

ТВ21 - 31.08.2017

Во повеќе институции од утре се воведува двосменско работење. УЈП, Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана – ...

Oд утре шалтерите на МВР, царина, УЈП, матично...ќе работат до 21,30 часот

МКД - 31.08.2017

Од утре почнува да се применува одлуката за распоред на работното време во органите на управата. Двосменското работење треба да се применува во службите на органите на државната управа што имаат непосреден контакт со странки при издавање на лични ...

Двосменско работење во повеќе институции и во градинките

А1 On - 31.08.2017

Во повеќе институции од денеска се воведува двосменско работење. Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана – ...

Двосменско работење во повеќе институции и во градинките

Канал5 - 31.08.2017

Во повеќе институции од денеска се воведува двосменско работење.Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана - ...

Двосменско работење во повеќе институции и во градинките

Сител - 31.08.2017

Во повеќе институции од денеска се воведува двосменско работење.Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана - ...

ФЛЕКСИБИЛНО РАБОТНО ВРЕМЕ: Од утре започнува двосменското работење во повеќе државни институции и во градинките

Академик - 31.08.2017

УЈП, Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, во Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана – одделенијата за одбрана на регион со градовите и општините во ...

Од денеска двосменско работење во повеќе институции и во градинките

Либертас - 31.08.2017

Во повеќе институции од денеска се воведува двосменско работење.Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана – ...

Двосменско работење во повеќе институции и во градинките

Алфа - 31.08.2017

Во повеќе институции од денеска се воведува двосменско работење. Во повеќе институции од денеска се воведува двосменско работење.Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, ...

Од утре започнува двосменско работење во државните управи и повеќе институции

Сител - 31.08.2017

УЈП, Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана - одделенијата за одбрана на регион со градовите и општините во состав ...

Oд утре сите државни шалтери ќе работат до 21:30 часот

Кајгана - 31.08.2017

Од утре почнува да се применува одлуката за нов распоред на работното време во органите на управата. Двосменското работење треба да се применува во службите на органите на државната управа што имаат непосреден контакт со странки при издавање на ...

Од денеска почнува двосменското работење на шалтерите на МВР, Царина, УЈП

Фокус - 31.08.2017

Од денеска почнува да се применува одлуката за двосменското работење во службите на органите на државната управа. Тоа значи дека шалтерите во МВР за издавање лични карти и пасоши, Царинската управа, Управата за јавни приходи, Управата за водење ...

Oд утре сите државни шалтери ќе работат до 21.30 часот

Макфакс - 31.08.2017

Од утре почнува да се применува одлуката за распоред на работното време во органите на управата. Двосменското работење треба да се применува во службите на органите на државната управа што имаат непосреден контакт со странки при издавање на лични ...

Шалтерите на царина, УЈП, матично и МВР за документи од утре работат до 21:30 часот

Радио МОФ - 31.08.2017

Од утре почнува да се применува одлуката за распоред на работното време во органите на управата. Двосменското работење треба да се применува во службите на органите на државната управа што имаат непосреден контакт со странки при издавање на лични ...

Од утре Царинската управа ќе работи во две смени

Макфакс - 31.08.2017

Царинската управа на Македонија воведува двосменско работење на шалтерите во својата Централна управа, што ќе се применува од утре, во согласност со Одлуката за утврдување распоред на работното време во Владата на Македонија, министерствата и ...

Дел од државните институции од утре со двосменско работење

OhridNews - 31.08.2017

Управата за јавни приходи, Царинската управа, Управата за водење матични книги, Министерството за внатрешни работи: подрачните отсеци во Секторот за управно – надзорни работи во Одделот за граѓански работи, како и во Министерството за одбрана – ...

Од утре двосменско работење во повеќе институции и во градинките

МРТ - 31.08.2017

Работното време во овие институции ќе биде од 7 до 14:30 часот и од 14 до 21:30 часот. Во една смена, од 8 до 16 часот, ќе се работи и првата сабота од месецот. Од утре почнува двосменско работење во повеќе институции и во градинките.

Од утре државните шалтери ќе работат до 9.30 навечер

Сакам да кажам - 31.08.2017

Шалтерите во Управата за јавни приходи, Царинската управа, Управата за водење матични книги, службите за издавање лични карти и пасоши во МВР и во одделенијата за одбрана на региони со градови и општини во Министерството за одбрана од утре ќе ...

Од утре двосменско работење во повеќе институции и во градинките...

Н.Македонија - 31.08.2017

Од утре двосменско работење во повеќе институции и во градинките Во повеќе институции од утре се воведува двосменско работење. УЈП, Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни ...

Од утре ново работно време на шалтерите на МВР, царина, УЈП и градинките

Press24 - 31.08.2017

Од утре почнува да се применува одлуката за распоред на работното време во органите на управата. Двосменското работење треба да се применува во службите на органите на државната управа што имаат непосреден контакт со странки при издавање на лични ...

Од утре двосменско работење во повеќе институции и во градинките

Скопје24 - 31.08.2017

Во повеќе институции од утре се воведува двосменско работење. УЈП, Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана – ...

Од утре двосменско работење во градинките и повеќе институции

Нетпрес - 31.08.2017

Работното време во овие институции ќе биде од 7:00 до 14:30 часот и од 14:00 до 21:30 часот, а ќе се работи и првата сабота од месецот, но само во една смена од 8:00 до 16:00 часот. Во повеќе институции од утре се воведува двосменско работење.

УЈП, МВР и Царина се меѓу првите институции што ќе воведат двосменско работење

Мета - 31.08.2017

Управата за јавни приходи, Царинската управа, Управата за водење матични книги, Министерство за внатрешни работи, подрачните единици во Секторот за управно-надзорни работи, Министерството за одбрана први ќе почнат да работат во две смени, ...

Од утре двосменско работење во повеќе институции и во градинките

Локално - 31.08.2017

– Во повеќе институции од утре се воведува двосменско работење. УЈП, Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, Одделот за граѓански работи, Министерството за одбрана – ...

Десетина институции започнуваат со двосменско работење

Република - 31.08.2017

Од утре започнува двосменско работење во државните управи и повеќе институции. УЈП, Царинската управа, Управата за водење на матични книги, МВР, подрачните отсеци во Секторот за управно-надзорни работи, во Одделот за граѓански работи, Министерството ...

Oд утре сите државни шалтери ќе работат до 21,30 часот

Точка - 31.08.2017

Од утре почнува да се применува одлуката за распоред на работното време во органите на управата. Двосменското работење треба да се применува во службите на органите на државната управа што имаат непосреден контакт со странки при издавање на лични ...

Сите државни шалтери од утре ќе работат до 21,30 часот

Денар - 31.08.2017

Од утре почнува да се применува одлуката за распоред на работното време во органите на управата. Двосменското работење треба да се применува во службите на органите на државната управа што имаат непосреден контакт со странки при издавање на лични ...