TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Грчко-македонскиот комитет: Новите генерации да се образуваат во духот на европските вредности

Канал5 - 24.03.2019

Македонско – грчката комисија на дводневната средба во кусо соопштение кинформираше дека со грчката страна разговарале за наставните програми и учебниците што се во употреба и нивно усогласување со Преспанскиот договор.

Наставните програми и учебниците во фокусот на раговорите на вториот состанок на Заедничкиот комитет на експерти од ...

Опсервер - 24.03.2019

Новите генерации во двете земји и во регионот да се едуцираат во духот на европските вредности на солидарност, доверба и меѓусебна соработка, потврдија одлучна заложба делегациите Северна Македонија и на Грција на Вториот состанок на Заедничкиот ...

Македонско-грчкиот комитет за учебниците ќе се сретне пак во Атина во април

1tv - 23.03.2019

По средбата, комитетот македонски и грчки експерти кои ги прегледуваа учебниците по историја и географија, според обврските од Преспанскиот договор, излегоа со соопштение дека по суштинската дебата усвоиле интензивен работен план за постигнувањето ...

Учебниците по историја и географија пред македонско – грчките експерти

1tv - 22.03.2019

Учебниците по историја и географија за основно образование , денеска и утре на маса пред македонско грчките експерти. Ова е втор состанок на интердисциплинарниот Комитет но е прва суштинска средба на која се отстранува иредентизам во образованието.

Наставните програми и учебниците во фокусот на раговорите на вториот состанок на Заедничкиот комитет на експерти од ...

Либертас - 23.03.2019

Новите генерации во двете земји и во регионот да се едуцираат во духот на европските вредности на солидарност, доверба и меѓусебна соработка, потврдија одлучна заложба делегациите Северна Македонија и на Грција на Вториот состанок на Заедничкиот ...

Учебниците по историја и географија пред македонско – грчките експерти

Либертас - 22.03.2019

Учебниците по историја и географија за основно образование , денеска и утре на маса пред македонско грчките експерти. Ова е втор состанок на интердисциплинарниот Комитет но е прва суштинска средба на која ќе се отстранува иредентизам во ...

Учебниците во фокусот на вториот состанок на Заедничкиот комитет на Македонија и Грција

Независен - 23.03.2019

Новите генерации во двете земји и во регионот да се едуцираат во духот на европските вредности на солидарност, доверба и меѓусебна соработка, потврдија одлучна заложба делегациите Северна Македонија и на Грција на Вториот состанок на Заедничкиот ...

Договорено усогласување на наставните програми и учебниците во духот и словото од Преспанскиот договор

Вечер - 23.03.2019

Новите генерации во двете земји и во регионот да се едуцираат во духот на европските вредности на солидарност, доверба и меѓусебна соработка, потврдија одлучна заложба делегациите Северна Македонија и на Грција на Вториот состанок на Заедничкиот ...

Македонско-грчкиот комитет за учебниците ќе се сретне пак во Атина во април

Либертас - 23.03.2019

По средбата, комитетот македонски и грчки експерти кои ги прегледуваа учебниците по историја и географија, според обврските од Преспанскиот договор, излегоа со соопштение дека по суштинската дебата усвоиле интензивен работен план за постигнувањето ...

Наставните програми и учебниците во фокусот на раговорите на вториот состанок на Заедничкиот комитет на експерти од ...

А1 On - 23.03.2019

Новите генерации во двете земји и во регионот да се едуцираат во духот на европските вредности на солидарност, доверба и меѓусебна соработка, потврдија одлучна заложба делегациите Северна Македонија и на Грција на Вториот состанок на Заедничкиот ...

Новите генерации да се едуцираат во духот на европските вредности на солидарност, велат делегациите на Македонија и ...

Фокус - 23.03.2019

Новите генерации во двете земји и во регионот да се едуцираат во духот на европските вредности на солидарност, доверба и меѓусебна соработка, потврдија одлучна заложба делегациите Северна Македонија и на Грција на Вториот состанок на Заедничкиот ...

Домашни и грчки експерти договорија учебниците да се усогласат во духот на Преспанскиот договор

Макфакс - 23.03.2019

На вториот состанок на Заедничкиот интердициплинарен комитет оформен согласно Преспанскиот договор, македонската и грчката делегација на експерти за историски, археолошки и образовни прашања, особено внимание посветиле на прашањето за наставните ...

Македонско-грчкиот комитет договори само нова средба во Атина

+инфо - 23.03.2019

Делегациите одлучиле следниот состанок на Заедничкиот Комитет да се одржи на 12 и 13 април оваа година. Новите генерации во двете земји и во регионот да се едуцираат во духот на европските вредности на солидарност, доверба и меѓусебна соработка, ...

Учебниците во фокус на состанокот на Заедничкиот комитет на Македонија и Грција

Република - 23.03.2019

Новите генерации во двете земји и во регионот да се едуцираат во духот на европските вредности на солидарност, доверба и меѓусебна соработка, потврдија одлучна заложба делегациите на Македонија и на Грција на Вториот состанок на Заедничкиот ...

Учебниците во фокусот на разговорите на состанокот на Заедничкиот комитет на експерти од Македонија и Грција

МКД - 23.03.2019

Новите генерации во двете земји и во регионот да се едуцираат во духот на европските вредности на солидарност, доверба и меѓусебна соработка, потврдија одлучна заложба делегациите Северна Македонија и на Грција на Вториот состанок на Заедничкиот ...

Домашни и грчки експерти договорија учебниците да се усогласат во духот на Преспанскиот договор

24Инфо - 23.03.2019

На вториот состанок на Заедничкиот интердициплинарен комитет оформен согласно Преспанскиот договор, македонската и грчката делегација на експерти за историски, археолошки и образовни прашања, особено внимание посветиле на прашањето за наставните ...

Наставните програми и учебниците во фокусот на раговорите на вториот состанок на Заедничкиот комитет на експерти од ...

Локално - 23.03.2019

Новите генерации во двете земји и во регионот да се едуцираат во духот на европските вредности на солидарност, доверба и меѓусебна соработка, потврдија одлучна заложба делегациите Северна Македонија и на Грција на Вториот состанок на Заедничкиот ...

Се договараат нови наставни програми за новите генeрации во нашата земја и Грција

еМагазин - 24.03.2019

Новите генерации во двете земји и во регионот да се едуцираат во духот на европските вредности на солидарност, доверба и меѓусебна соработка, потврдија одлучна заложба делегациите Северна Македонија и на Грција на Вториот состанок на Заедничкиот ...

И Грција ќе ги менува своите учебници „во духот на Преспанскиот договор“

Фактор - 24.03.2019

И gрчките учебници по историја ќе се менуваат согасно Преспанскиот договор, бидејќи „н овите генерации во двете земји и во регионот треба да се едуцираат во духот на европските вредности на солидарност, доверба и меѓусебна соработка“, потврди ...

Македонски и грчки експерти ги кројат учебниците, наставните програми и карти

Сител - 24.03.2019

Новите генерации во двете земји и во регионот да се едуцираат во духот на европските вредности на солидарност, доверба и меѓусебна соработка, потврдија одлучна заложба делегациите Северна Македонија и на Грција на Вториот состанок на Заедничкиот ...

грчки експерти ги кројат учебниците, наставните програми и карти

ТВ21 - 24.03.2019

Новите генерации во двете земји и во регионот да се едуцираат во духот на европските вредности на солидарност, доверба и меѓусебна соработка, потврдија одлучна заложба делегациите Северна Македонија и на Грција на Вториот состанок на Заедничкиот ...

Усогласен работниот план за промена на учебниците согласно Преспанскиот договор

Алфа - 24.03.2019

Новите генерации во двете земји и во регионот „ да се едуцираат во духот на европските вредности на солидарност, доверба и меѓусебна соработка “, се заложија делегациите на Македонија и на Грција на Вториот состанок на Заедничкиот интердициплинарен ...

грчки експерти ги кројат учебниците, наставните програми и карти

4NEWS - 24.03.2019

Новите генерации во двете земји и во регионот да се едуцираат во духот на европските вредности на солидарност, доверба и меѓусебна соработка, потврдија одлучна заложба делегациите Северна Македонија и на Грција на Вториот состанок на Заедничкиот ...

Наставните програми и учебниците во фокусот на вториот состанок на Заедничкиот комитет на експерти

MakPress - 24.03.2019

Новите генерации во двете земји и во регионот да се едуцираат во духот на европските вредности на солидарност, доверба и меѓусебна соработка, потврдија одлучна заложба делегациите Македонија и на Грција на Вториот состанок на Заедничкиот ...

Темпото на работа на двете комисии, со Грција и со Бугарија не е исто за да има нови учебници

Сител - 24.03.2019

Ќе учат ли македонските ученици нова историја од септември? По средбата на македонско грчкиот комитет за историски, археолошки и образовни прашања, шефот на грчкиот тим Маркос Боларис најави забрзана динамика на работа, со цел новата школска година ...