TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Типографот Ласко Џуровски изработи фонт од ракописот на Кочо Рацин

Frontline - 22.07.2021

Дигитализација на ракописот и изработка на фонт со 24 мали кирилични букви врз основа на оригинални документи напишани од македонскиот книжевник Кочо Рацин, е најновиот проект на типографот и графички дизајнер Ласко Џуровски.

Типографот Ласко Џуровски изработи фонт од ракописот на Кочо Рацин

Радио МОФ - 22.07.2021

Дигитализација на ракописот и изработка на фонт со 24 мали кирилични букви врз основа на оригинални документи напишани од македонскиот книжевник Кочо Рацин, е најновиот проект на типографот и графички дизајнер Ласко Џуровски .

Типографот Ѓуровски изработи автентичен фонт на ракописот на Кочо Рацин

+инфо - 21.07.2021

Типографот соопшти дека досега се изработи 24 мали кирилични букви. Типографот и графички дизајнер Ласко Ѓуровски кој работеше на кирилски фонт за лицата со дислексија „DyslexicFZF“ сега работи на дигитализација на ракописот и изработка на фонт ...

Изработен автентичен фонт на ракописот на Кочо Рацин од типографот Ѓуровски

Нетпрес - 21.07.2021

Типографот и графички дизајнер Ласко Ѓуровски кој работеше на кирилски фонт за лицата со дислексија „DyslexicFZF“ сега работи на дигитализација на ракописот и изработка на фонт базиран на оригинални документи напишани од поетот Кочо Рацин.

Изработен автентичен фонт според ракописот на Кочо Рацин

Опсервер - 21.07.2021

Ви благодарам на сите за поддршката на проектот „Дигитализација и изработка на автентичен фонт според ракописот на Кочо Рацин“ . Ова подолу е пример од процесот на работа, на сликата лево е оригиналниот ракопис на Рацин, напишан во неговиот ...

Изработен автентичен фонт според ракописот на Кочо Рацин

Либертас - 21.07.2021

Ви благодарам на сите за поддршката на проектот „Дигитализација и изработка на автентичен фонт според ракописот на Кочо Рацин“ . Ова подолу е пример од процесот на работа, на сликата лево е оригиналниот ракопис на Рацин, напишан во неговиот ...