TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Иран пред Меѓународниот суд:Санкциите на САД уништуваат милиони животи

Канал5 - 16.09.2020

Санкциите на САД што се повторно воведени врз Иран од страна на Доналд Трамп претставуваат „катастрофален напор за задушување на иранската економија и уништување милиони животи“, рече иранскиот претставник пред Меѓународниот суд на правдата (МСП).

Иран ги тужи САД пред Меѓународниот суд на правдата: Американските санкции уништуваат милиони животи

Опсервер - 16.09.2020

Хаг, 16 септември 2020 () – Санкциите што американскиот претседател Доналд Трамп повторно им ги воведе на Иран претставуваат „катастрофален напор за задушување на иранската економија и уништување милиони животи“, соопшти денеска Техеран пред ...

Иран ги тужи САД пред Меѓународниот суд на правдата: Американските санкции уништуваат милиони животи

24Инфо - 16.09.2020

Санкциите што американскиот претседател Доналд Трамп повторно им ги воведе на Иран претставуваат „катастрофален напор за задушување на иранската економија и уништување милиони животи”, соопшти денеска Техеран пред Меѓународниот суд на правдата (МСП).

Иран ги тужи САД пред Хаг: Американските санкции уништуваат милиони животи

Слободен Печат - 16.09.2020

Санкциите создаваат „проблеми и страдања, вклучително и рекорден пад на иранската трговија, со речиси двојно зголемување на цените на храната и сериозни удари врз здравствениот систем, додаде Олумијазди.

Иран ги тужи САД пред Меѓународниот суд на правдата: Американските санкции уништуваат милиони животи

Либертас - 16.09.2020

Санкциите што американскиот претседател Доналд Трамп повторно им ги воведе на Иран претставуваат „катастрофален напор за задушување на иранската економија и уништување милиони животи“, соопшти денеска Техеран пред Меѓународниот суд на правдата (МСП).

Иран ги тужи САД во Хаг поради воведените санкиции

Република - 16.09.2020

Санкциите што американскиот претседател Доналд Трамп повторно им ги воведе на Иран претставуваат „катастрофален напор за задушување на иранската економија и уништување милиони животи“, соопшти денеска Техеран пред Меѓународниот суд на правдата (МСП).

Иран ги тужи САД пред Меѓународниот суд на правдата: Американските санкции уништуваат милиони животи

Вечер Прес - 16.09.2020

Санкциите што американскиот претседател Доналд Трамп повторно им ги воведе на Иран претставуваат „катастрофален напор за задушување на иранската економија и уништување милиони животи“, соопшти денеска Техеран пред Меѓународниот суд на правдата (МСП).