TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Збогум Љубиша Георгиевски!

Окно - 07.12.2018

Со Љубиша Георгевски имам поминато едно претпладне. Надвор од театарот, надвор од книжевноста,.. внатре во средиштето на животот, во неговата амбасадорска резиденција во Софија 2002. Бев на зимување со децата во Банско. Изгубивме пасоши, пари, сѐ...

Комеморативна седница по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Макфакс - 06.12.2018

Во Собранието, утре напладне ќе биде одржана Комеморативна седница по повод смртта на поранешниот претседател на парламентот, Љубиша Георгиевски. Георгиевски ја извршуваше функцијата во периодот од 1 август 2006 година до 21 јуни 2008 година.

Комеморативна седница во Собранието по повод смртта на Љубиша Георгиевски

+инфо - 06.12.2018

Георгиевски ја извршуваше функцијата претседател на Парламентот во периодот од 1. август 2006 година до 21. јуни 2008 година. Телеграми со сочувство до семејството на поранешниот претседател на Собранието, истакнат дипломат и професор, режисер и ...

Заев испрати телеграма со сочувство до семејството на Љубиша Георгиевски

А1 On - 06.12.2018

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, испрати телеграма со сочувство до семејството на поранешниот претседател на Собранието, режисер и амбасадор, Љубиша Георгиевски: „Почитувано семејство Георгиевски, Дозволете ми да изразам ...

Комеморативна седница во македонското Собрание по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Вечер - 06.12.2018

Собранието на Република Македонија утре напладне ќе одржи Комеморативна седница по повод смртта на Љубиша Георгиевски, поранешен претседател на Парламентот. Георгиевски ја извршуваше функцијата претседател на Парламентот во периодот од 1 август 2006 ...

Иванов: Љубиша Георгиевски се бореше за македонската кауза

Макфакс - 06.12.2018

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов испрати писмо со сочувство по повод смртта на режисерот, писател и политичар, Љубиша Георгиевски. Иванов во писмото вели дека ја примил веста за смртта со голема тага и дека Георгиевски се борел за ...

Телеграма со сочувство од ВМРО-ДПМНЕ до семејството на Љубиша Георгиевски

Курир - 06.12.2018

Со голема тага и болка ја примивме веста за смртта на еден од најголемите македонски интелектуалци Љубиша Георгиевски, поранешен Претседател на Собранието на Република Македонија, пратеник и кандидат за Претседател на Република Македонија од ...

Комеморативна седница во Собранието по повод смртта на Љубиша Георгиевски

МКД - 06.12.2018

Во Собранието утре напладне ќе биде одржана комеморативна седница по повод смртта на поранешниот претседател на Парламентот, Љубиша Георгиевски. Георгиевски ја извршуваше функцијата претседател на парламентот во периодот од 1 август 2006 година до ...

Заев испрати телеграма со сочувство за смртта на Љубиша Георгиевски

Press24 - 06.12.2018

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, испрати телеграма со сочувство до семејството на поранешниот претседател на Собранието, режисер и амбасадор, Љубиша Георгиевски.

Комеморативна седница во македонското Собрание по повод смртта на Љубиша Георгиевски

А1 On - 06.12.2018

Собранието на Република Македонија утре напладне ќе одржи Комеморативна седница по повод смртта на Љубиша Георгиевски, поранешен претседател на Парламентот. Георгиевски ја извршуваше функцијата претседател на Парламентот во периодот од 1 август 2006 ...

Сочувство од претседателот Иванов по повод смртта на Љубиша Георгиевски

А1 On - 06.12.2018

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов упати сочувство по повод смртта на Љубиша Георгиевски. –Со голема тага ја примив веста за смртта на нашиот режисер, писател и професор Љубиша Георгиевски.

ВМРО-ДПМНЕ со телеграма со сочувство до семејството на Георгиевски

Нетпрес - 06.12.2018

Со голема тага и болка ја примивме веста за смртта на еден од најголемите македонски интелектуалци Љубиша Георгиевски, поранешен Претседател на Собранието на Република Македонија, пратеник и кандидат за Претседател на Република Македонија од ...

Премиерот Заев испрати телеграма со сочувство за смртта на Љубиша Георгиевски

Канал5 - 06.12.2018

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, испрати телеграма со сочувство до семејството на поранешниот претседател на Собранието, режисер и амбасадор, Љубиша Георгиевски.

Тажен ден во македонското Собрание

Press24 - 06.12.2018

Собранието на Република Македонија денеска напладне ќе одржи Комеморативна седница по повод смртта на Љубиша Георгиевски, поранешен претседател на Парламентот. Георгиевски ја извршуваше функцијата претседател на Парламентот во периодот од 1 август ...

Сочувство од претседателот Иванов по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Press24 - 06.12.2018

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов упати сочувство по повод смртта на Љубиша Георгиевски. –Со голема тага ја примив веста за смртта на нашиот режисер, писател и професор Љубиша Георгиевски.

ВМРО-ДПМНЕ: Загубата на Георгиевски е загуба за целата македонска држава, интелектуална елита и културната сцена

Макфакс - 06.12.2018

Со голема тага и болка ја примивме веста за смртта на еден од најголемите македонски интелектуалци Љубиша Георгиевски, се наведува во телеграмата со сочувство, која ВМРО-ДПМНЕ ја испрати до семејството на режисерот и драмски писател.

Заев за смртта на Георгиевски: Неговите таленти се врежани во меморијата на Македонија

Макфакс - 06.12.2018

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, испрати телеграма со сочувство до семејството на поранешниот претседател на Собранието, режисер и амбасадор, Љубиша Георгиевски.

Собранието утре ќе одржи Комеморативна седница за Љубиша Георгиевски

Фокус - 06.12.2018

Собранието на Република Македонија утре напладне ќе одржи Комеморативна седница по повод смртта на Љубиша Георгиевски, поранешен претседател на Парламентот. Георгиевски ја извршуваше функцијата претседател на Парламентот во периодот од 1 август 2006 ...

Сочувство од претседателот Иванов по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Курир - 06.12.2018

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов упати сочувство по повод смртта на Љубиша Георгиевски. –Со голема тага ја примив веста за смртта на нашиот режисер, писател и професор Љубиша Георгиевски.

ВМРО-ДПМНЕ упати телеграма со сочувство до семејството на Љубиша Георгиевски

А1 On - 06.12.2018

„Со голема тага и болка ја примивме веста за смртта на еден од најголемите македонски интелектуалци Љубиша Георгиевски, поранешен Претседател на Собранието на Република Македонија, пратеник и кандидат за Претседател на Република Македонија од ...

Телеграма со сочувство од премиерот Заев по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Независен - 06.12.2018

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, испрати телеграма со сочувство до семејството на поранешниот претседател на Собранието, истакнат дипломат и професор, режисер и амбасадор, Љубиша Георгиевски.

Комеморативна седница во македонското Собрание по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Курир - 06.12.2018

Собранието на Република Македонија денеска напладне ќе одржи Комеморативна седница по повод смртта на Љубиша Георгиевски, поранешен претседател на Парламентот. Георгиевски ја извршуваше функцијата претседател на Парламентот во периодот од 1 август ...

Сочувство од претседателот Иванов по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Канал5 - 06.12.2018

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов упати сочувство по повод смртта на Љубиша Георгиевски. ,,Со голема тага ја примив веста за смртта на нашиот режисер, писател и професор Љубиша Георгиевски.

Неговото име ќе се памети - сочувство од ВМРО-ДПМНЕ до семејството на Љубиша Георгиевски

Press24 - 06.12.2018

Со голема тага и болка ја примивме веста за смртта на еден од најголемите македонски интелектуалци Љубиша Георгиевски, поранешен Претседател на Собранието на Република Македонија, пратеник и кандидат за Претседател на Република Македонија од ...

Заев испрати телеграма со сочувство до семејството на Љубиша Георгиевски

24Инфо - 06.12.2018

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, испрати телеграма со сочувство до семејството на поранешниот претседател на Собранието, режисер и амбасадор, Љубиша Георгиевски.

Комеморативна седница во македонското Собрание по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Канал5 - 06.12.2018

Собранието на Република Македонија утре напладне ќе одржи Комеморативна седница по повод смртта на Љубиша Георгиевски, поранешен претседател на македонското Собрание. Георгиевски ја извршуваше функцијата претседател на Собранието на Република ...

Сочувство од претседателот Иванов по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Сител - 06.12.2018

– Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов упати сочувство по повод смртта на Љубиша Георгиевски. – Со голема тага ја примив веста за смртта на нашиот режисер, писател и професор Љубиша Георгиевски.

Телеграма со сочувство од ВМРО-ДПМНЕ до семејството на Љубиша Георгиевски

Сител - 06.12.2018

Со голема тага и болка ја примивме веста за смртта на еден од најголемите македонски интелектуалци Љубиша Георгиевски, поранешен Претседател на Собранието на Република Македонија, пратеник и кандидат за Претседател на Република Македонија од ...

Комеморативна седница во македонското Собрание по повод смртта на Љубиша Георгиевски

MTM - 06.12.2018

– Собранието на Република Македонија утре напладне ќе одржи Комеморативна седница по повод смртта на Љубиша Георгиевски, поранешен претседател на Парламентот. Георгиевски ја извршуваше функцијата претседател на Парламентот во периодот од 1 август ...

Сочувство од претседателот Иванов по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Независен - 06.12.2018

Претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов упати сочувство по повод смртта на Љубиша Георгиевски. – Со голема тага ја примив веста за смртта на нашиот режисер, писател и професор Љубиша Георгиевски.

ВМРО-ДПМНЕ: Загубата на Георгиевски е загуба за целата македонска држава, интелектуална елита и културната сцена

24Инфо - 06.12.2018

Со голема тага и болка ја примивме веста за смртта на еден од најголемите македонски интелектуалци, Љубиша Георгиевски, се наведува во телеграмата со сочувство, која ВМРО-ДПМНЕ ја испрати до семејството на режисерот и драмски писател.

Комеморативна седница во македонското Собрание по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Слободен Печат - 06.12.2018

Георгиевски ја извршуваше функцијата претседател на Парламентот во периодот од 1 август 2006 година до 21 јуни 2008 година. Собранието на Република Македонија утре напладне ќе одржи Комеморативна седница по повод смртта на Љубиша Георгиевски, ...

Денеска комеморативна седница во македонското Собрание по повод смртта на Љубиша Георгиевски

МКД - 07.12.2018

Собранието на Република Македонија денеска напладне ќе одржи комеморативна седница по повод смртта на Љубиша Георгиевски, поранешен претседател на Парламентот. Георгиевски ја извршуваше функцијата претседател на Парламентот во периодот од 1 август ...

Комеморативна седница во македонското Собрание по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Локално - 07.12.2018

Собранието на Република Македонија денеска напладне ќе одржи Комеморативна седница по повод смртта на Љубиша Георгиевски, поранешен претседател на Парламентот. Георгиевски ја извршуваше функцијата претседател на Парламентот во периодот од 1 август ...

Комеморативна седница во Собранието по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Н.Македонија - 07.12.2018

Собранието на Република Македонија напладне ќе одржи Комеморативна седница по повод смртта на Љубиша Георгиевски, поранешен претседател на Парламентот. Георгиевски ја извршуваше функцијата претседател на Парламентот во периодот од 1 август 2006 ...

Комеморативна седница во македонското Собрание по повод смртта на Љубиша Георгиевски

24 Вести - 07.12.2018

Собранието на Република Македонија денеска напладне ќе одржи Комеморативна седница по повод смртта на Љубиша Георгиевски, поранешен претседател на Парламентот. Георгиевски ја извршуваше функцијата претседател на Парламентот во периодот од 1 август ...

Комеморативна седница во македонското Собрание по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Сител - 07.12.2018

Собранието на Република Македонија денеска напладне ќе одржи Комеморативна седница по повод смртта на Љубиша Георгиевски, поранешен претседател на Парламентот. Георгиевски ја извршуваше функцијата претседател на Парламентот во периодот од 1 август ...

Комеморативна седница во македонското Собрание по повод смртта на Љубиша Георгиевски

Нетпрес - 07.12.2018

Собранието на Република Македонија денеска напладне ќе одржи Комеморативна седница по повод смртта на Љубиша Георгиевски, поранешен претседател на парламентот. Георгиевски ја извршуваше функцијата претседател на Парламентот во периодот од 1 август ...