TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

НОРВЕШКА ИСПРАЌА ВОЈНИЦИ: Ја зајакнува заштитата на резервите за нафта и гас

Во Центар - 29.09.2022

Властите на НОРВЕШКА одлучија да испратат дополнителни воени контингенти во нафтените и гасни постројки на кралството за да ја осигураат нивната безбедност по итното истекување гас од „Северен тек“, рече премиерот Јонас Гар Сторт.

Норвешка ќе ја ангажира војската за да ја заштити својата гасна и нафтена инфраструктура

МКД - 28.09.2022

Норвешка ќе ја ангажира војската за заштита на своите нафтени и гасни објекти од можна саботажа, откако беа нападнати двата руски гасоводи кон Европа, кажа норвешкиот премиер. Истекувањето на гасот како резултат на саботажата на двата крака на ...

Норвешка ја ангажира војската да ги заштити своите платформи за гас и нафта

Макфакс - 28.09.2022

Норвешка ќе распореди војска за да ги заштити своите нафтени и гасни капацитети од можна саботажа, откако беа нападнати два руски гасоводи кои носат гас во Европа, изјави норвешкиот премиер.

Норвешката армија ќе ги штити гасните и нафтените платформи и енергетски инсталации

Либертас - 28.09.2022

Истекувањето гас како последица на можна саботажа на гасоводите „Северен поток” предизвика конфузија на енергетските пазари и ја зголеми загриженоста за безбедноста на инсталациите. Норвешка моментално е најголемиот европски снабдувач на гас и ...

Норвешка со војска ќе ги штити своите платформи за гас и нафта

Press24 - 28.09.2022

Норвешка ќе распореди војска за да ги заштити своите нафтени и гасни капацитети од можна саботажа, откако беа нападнати два руски гасоводи кои носат гас во Европа, изјави норвешкиот премиер.

Норвешка ја ангажира војската да ги заштити своите платформи за гас и нафта

Точка - 28.09.2022

Норвешка ќе распореди војска за да ги заштити своите нафтени и гасни капацитети од можна саботажа, откако беа нападнати два руски гасоводи кои носат гас во Европа, изјави норвешкиот премиер.

Норвешка со војска ќе ги штити своите платформи за гас и нафта

Република - 28.09.2022

Норвешка ќе распореди војска за да ги заштити своите нафтени и гасни капацитети од можна саботажа, откако беа нападнати два руски гасоводи кои носат гас во Европа, изјави норвешкиот премиер.

Норвешка ја ангажира војската да ги заштити своите платформи за гас и нафта

24Инфо - 28.09.2022

Норвешка ќе распореди војска за да ги заштити своите нафтени и гасни капацитети од можна саботажа откако беа нападнати два руски гасовода, кои носат гас во Европа, изјави норвешкиот премиер.

Норвешка ќе ја ангажира војската за заштита на нафтените и на платформите за гас

Канал5 - 28.09.2022

Норвешка ќе распореди војска за да ги заштити своите нафтени и гасни капацитети од можна саботажа, откако беа нападнати двата руски гасоводи кои носат гас во Европа, изјави норвешкиот премиер.

Норвешката армија ќе ги штити гасните и нафтените платформи и енергетски инсталации

MakPress - 29.09.2022

Норвешка ќе ја ангажира армијата за да ги заштити своите нафтени и гасни капацитети од можна саботажа, откако беа оштетени двата руски гасовода преку кои се транспортира гас за Европа, изјави денеска норвешкиот премиер Јонас Гар Стоере.