TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ацо Дудулоски и Фатмир Етеми целосно го преземаат „Скопски пазар“

+инфо - 14.01.2021

Двајцата акционери чии компании „Современ дом“ и „ЗСФ ком“ поседуваат околу 50 отсто од акциите во Скопски пазар. „Современ дом“ од Прилеп и „ЗСФ ком“ Скопје имаат намера да го преземат Скопски пазар.

6.500 ДЕНАРИ ПО АКЦИЈА: Современ дом и ЗСФ на Фатмир Етеми доставиле понуда за целосно преземање на Скопски пазар

Фактор - 14.01.2021

Две компании доставиле вчера известување со намера за преземање на Скопски пазар, известија денеска на берзата трите друштва. Станува збор за Современ дом АД Прилеп и ЗСФ-КОМ ДООЕЛ Скопје.

„ЗСФ-КОМ“ и „Современ дом“ сакаат целосно да го преземат „Скопски пазар“: Нудат 6.500 денари за акција

еМагазин - 14.01.2021

„Скопски пазар“ АД Скопје преку ја информира јавноста дека на ден 13.01.2021 година примил известување за намера за преземање од страна на „Современ дом“ АД Прилеп и „ЗСФ-КОМ“ ДООЕЛ Скопје.