TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Експертите објаснија кога витаминските суплементи можат да бидат штетни

Попара - 24.06.2022

Некои експерти веруваат дека витамините се корисни и помагаат да се надомести недостатокот на хранливи материи, но други тврдат дека тоа е губење пари. Иако ова не изгледа како тема за која сите ќе се согласат, некои експерти објаснуваат дека некои ...

Дали користите суплементи и витамини? – Фрлате пари, велат научниците

Centar - 24.06.2022

Резултатите од новото истражување покажуваат дека земањето витамини и суплементи по кои луѓето често прибегнуваат за да го подобрат своето здравје е само фрлање пари. Истражувачите од Универзитетот Нортвестерн во Илиноис велат дека здравствените ...

Научниците тврдат: за најголем дел од луѓето витамините и другите додатоци во исхраната се фрлање пари

Иновативност - 23.06.2022

Американската работна група а превентивни услуги предупредува дека нејасно е дали додатоците во исхраната и витамините помагаат во заштитата на организмот од рак или кардиовакуларни болести, а еден вид додатоци всушност може да го зголеми ризикот од ...

Ова би можело да биде причината зошто постојано сте уморни без оглед на тоа колку спиете

Попара - 23.06.2022

Постојаниот замор, без разлика колку спиете, може да биде еден од главните знаци за недостаток на витамин Б12 во организмот, пренесува Mirror. Овој витамин е многу важна хранлива материја која телото ја користи за обработка на ДНК и производство на ...

Ова би можело да биде причината зошто постојано сте уморни без оглед на тоа колку спиете

Курир - 23.06.2022

Постојаниот замор, без разлика колку спиете, може да биде еден од главните знаци за недостаток на витамин Б12 во организмот, пренесува Mirror. Овој витамин е многу важна хранлива материја која телото ја користи за обработка на ДНК и производство на ...