TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Премиера во Драмски за ропството и слободата на емигрантите денес

Телма - 18.03.2023

По скоро три децении од последната изведба на успешната претстава „ Емигранти“, во Драмски театар, што ја постави режисерот Владо Цветановски, нова постановка на текстот на полскиот драматичар Славомир Мрожек, вечерва премиерно се игра во истиот ...

Премиера на дуодрмата „Емигранти“ вечерва во Драмски театар

Република - 20.03.2023

Вечерва, на 18 март, во 20 часот, на малата сцената на Драмски театар Скопје премиерно ќе биде изведена преставата „Емигранти“ на славниот полски драматург и сатиричар Славомир Мрожек, а во режија на Зоја Бузалковска.

Театарската претстава „Емигранти“ се вдоми во Драмски театар

Слободен Печат - 18.03.2023

Новата в.д. директорка на Драмски театар – Скопје Маја Вељковиќ Пановска, на својата прва прес-конференција извести дека претставата „Емигранти“, премиерно изведена како независна театарска продукција, своите понатамошни изведби ќе ги има како дел ...

Дуодрамата „Емигранти“ на Бузалковска вечерва премиерно во скопскиот Драмски театар

Сакам да кажам - 18.03.2023

Претставата „Емигранти“ во режија на Зоја Бузалковска, премиерно ќе се изведе вечерва во 20 часот на малата сцена во Драмски театар во Скопје. Бузалковска го постави текстот на Славомир Мрожек, познат полски драматург и сатиричар, а во дуодрамата ...

„Емигранти“ во Драмски

Н.Македонија - 18.03.2023

Дамјан Цветановски и Григор Јовановски ги играат главните ликови во новата претстава „Емигранти“ на Драмскиот театар. Режијата и изборот на музика се на Зоја Бузалковска. На сценскиот дизајн и изведбата на сценографијата се потпишува Мартин Манев, ...