TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За половина век, површината на глечерите во Перу е намалена за 56 отсто

МКД - 24.11.2023

Во последните 53 години, глобалното загревање довело до топење на 56 отсто од површината на перуанските глечери, што резултирало со формирање на нови глацијални езера, објави Министерството за животна средина на Перу.

Перу за околу 50 години изгуби повеќе од половина од глечерите

Во Центар - 24.11.2023

– Научниците открија дека Перу за околу 50 години изгуби повеќе од половина од глечерите. Научниците од Националниот институт за истражување на глечери и екосистеми на Перу (Инаигем) соопштија дека 175 глечери во земјата целосно исчезнале како ...

Површината на глечерите во Перу за половина век е намалена за 56 проценти

Слободен Печат - 24.11.2023

Во последните 53 години, глобалното затоплување доведе до топење на 56 отсто од површината на перуанските глечери, што резултира со формирање на нови глацијални езера, соопшти Министерството за животна средина на Перу.

За половина век, површината на глечерите во Перу е намалена за 56 проценти

Канал5 - 24.11.2023

Во последните 53 години, глобалното затоплување доведе до топење на 56 отсто од површината на перуанските глечери, што резултира со формирање на нови глацијални езера, соопшти Министерството за животна средина на Перу.

За половина век, површината на глечерите во Перу е намалена за 56%

MakPress - 24.11.2023

Во последните 53 години, глобалното затоплување доведе до топење на 56 отсто од површината на перуанските глечери, што резултира со формирање на нови глацијални езера, соопшти Министерството за животна средина на Перу.