TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Судскиот совет не избра претседател на апелација и други судии - кандидатите ќе одат на вонредно оценување

Сител - 14.03.2018

Судијката Лидија Димчевска е назначена за вршител на должност претседател на скопска Апелација, откако актуелната претседателка Лилјана Шопова замина во пензија. Димчевска е судија во овој суд од 2001, а има судска кариера од 31 година.

Местењето на предмети во Kривичен, го одложи изборот за претседател на Aпелација

Телма - 14.03.2018

Местењето предмети во Кривичен, фаворизирањето на едни судии, а деградирањето на други, денеска го одложи изборот на претседател за Апелациониот скопски суд. Четворица кандидати за претседател на Апелација се од редовите на Кривичен поради местењето ...

Судскиот совет не избра претседател на скопска Апелација, кандидатите на вонредно оценување

МРТ - 14.03.2018

Судскиот совет не избра претседател на скопска Апелација. Судот ќе функционира со вршител на должноста. На тоа место е назначена Лидија Димчевска. Решено е да се изврши вонредно оценување на кандидатите...

Скандалозно прекината седницата на Судски совет, се „заклаа“ за делегирање, АКМИС-от одложен

Сведок - 14.03.2018

Во крајно напната и зовриена атмосфера, со мавање со тупаница на маса поради уфрлањето во збор, дофрлање и потсмевање на дискусиите на членовите, Судскиот совет околу 15 часот ја прекина седницата и не ја почна расправата за извештајот на ...

Нема одлука за одговорност на судиите кои го ослободија Кочан

Алсат-М - 14.03.2018

Речиси три месеци Судскиот совет никако да преземе конкретен чекор и да одлучи дали постојат елементи за разрешување на петте врховни судии на чело со Јово Вангеловски кои од притвор го ослободија бизнисменот Сеад Кочан.

Апелација ќе ја води судијка која осуди новинари по тужба од Мијалков

Нова ТВ - 14.03.2018

Судскиот совет на денешната седница ја назначи судијката Лидија Димчевска за в.д. претседател на Апелациониот суд Скопје. Денеска Советот требаше да избира претседател на второстепениот суд, бидејќи актуелната претседателка Лилјана Шопова заминува ...

Судскиот совет назначи в.д. претседател на Апелацискиот суд

Канал5 - 14.03.2018

Судијката Лидија Димчевска е назначена за вршител на должноста претседател на скопскиот Апелационен суд. Судскиот совет ја избра Димчевска со 13 гласа “За” и еден “против”, со образложение дека таа е судија во Апелациониот суд веќе 17 години и има ...

Извештајот за АКМИС-от ќе се разгледува зад затворени врати

Нова ТВ - 14.03.2018

Судскиот совет на денешната седница зад затворени врати, односно без присуство на медиумите ќе го разгледува извештајот на Министерството за правда за злоупотребите на Автоматизираниот компјутерски систем за управување со судските предмети (АКМИС).

Лидија Димчевска в.д. претседател на скопска Апелација

Алсат-М - 14.03.2018

Судијката Лидија Димчевска е назначена за вршител на должност Претседател на Апелацискиот суд во Скопје. Иако денеска Судскиот совет требаше да избере шеф на овој суд откако и денеска официјално актуелната претседателка Лилјана Шопова отиде во ...

Судијката Лидија Димчевска – в. д. претседател на Апелациониот суд Скопје

Академик - 14.03.2018

Судскиот совет на РМ ја назначи судијката Лидија Димчевска за вршител на должноста претседател на Апелациониот суд во Скопје, каде што работи на предмети од граѓанската област. Во биографијата на судијката Димчевска е наведено дека во 2001 година е ...

Судскиот совет назначи в.д. претседател на Апелациски

Канал5 - 14.03.2018

Судскиот совет на денешната седница нема да избира претседател на Апелацискиот суд Скопје, туку ја назначи Лидија Димчевска за в.д. претседател, додека трае вонредното оценување на кандидатите.

Лидија Димчевска стана в.д. претседател на Апелацискиот суд Скопје

+инфо - 14.03.2018

Апелациската судијка Лидија Димчевска, назначена е за в.д. претседател на Апелацискииот суд Скопје, а досегашната претседателка Лилјана Шопова заминува в пензија. Димчевска има 31 година судиски стаж.

Димчевска избрана за в.д. претседател на скопска Апелација

МРТ - 14.03.2018

Судскиот совет денеска со 13 гласа „за“ и еден „против“ ја избра сѐ до новиот избор на претседател на овој второстепен суд. Лидија Димчевска е избрана за вршител должност- претседателка на скопскиот Апелациски суд.

По барање на Караџовски зад затворени врати ќе се разгледува извештајот за злоупотреби со АКМИС-от

Фокус - 14.03.2018

По барање на претседателот на судскиот совет Зоран Караџовски, извештајот на Министерството за правда за злоупотреби со АКМИС системот ќе се разгледува денеска зад затворени врати. Мнозинството од членовите на Судскиот совет одлучија да ги отстранат ...

Лидија Димчевска избрана за в.д. претседател на скопска апелација

Сакам да кажам - 14.03.2018

Апелационата судијка Лидија Димчевска, со 31 година судиски стаж, назначена е за в.д. претседател на Апелациониот суд Скопје. Досегашната претседателка Лилјана Шопова заминува в пензија. Денеска изостана изборот на претседател на Апелациониот суд ...

Судскиот совет вонредно ќе ги оценува Кандидатите за судии и претседатели на судови

Сакам да кажам - 14.03.2018

Кандидатите за судии и за претседатели на судови вонредно ќе се оценуваат од Судскиот совет. Ќе се ревидира нивната работа и за 2017 година. Со тоа денеска Советот нема да бира претседател на Апелациониот суд Скопје, туку ќе назначи в.д.

Судски совет на затворен дел од седницата ќе го разгледа Извештајот за АКМИС системот

Канал5 - 14.03.2018

Членовите на Судскиот совет на затворен дел од седницата ќе го разгледаат Извештајот за АКМИС системот за распределбата на судските предмети во Врховниот и Кривичниот суд. Претседателот на Судскиот совет Зоран Караџовски рече дека на тој начин ќе се ...

Караџовски ја исклучи јавноста од седницата на судскиот совет за злоупотребите на АКМИС системот

Сакам да кажам - 14.03.2018

Претседателот на судскиот совет Зоран Караџовски побара, а 10 колеги го поддржаа да ги тргне новинарите од денешната седница кога ќе се зборува за Извештајот на Министерството за правда за злоупотребите со АКМИС системот.

Наместо претседател на Апелација, Судскиот совет ќе избира в.д. претседател

Макфакс - 14.03.2018

Со 8 гласа „за“ членовите на Советот го прифатија предлогот на членот Влатко Самарџиски за вонредно оценување на судиите што се пријавиле на огласот за избор на претседател на скопска Апелација.

Пропадна изборот за апелација Скопје-вонредно оценување на кандидатите, да им се даде шанса на сите

Сведок - 14.03.2018

Судскиот совет не избра претседател на скопска апелација, со што се потврдија пишувањата на Сведок дека ќе се оди на варијантата вд претседател на суд. Советот донесе одлука вонредно да ги оцени сите кандидати, бидејќи судиите од скопска единица кои ...

Зад затворени врати ќе се разгледува извештајот за злоупотреби со АКМИС

Press24 - 14.03.2018

По барање на претседателот на судскиот совет Зоран Караџовски, извештајот на Министерството за правда за злоупотреби со АКМИС системот ќе се разгледува денеска зад затворени врати. Новинарите ќе бидат зад вратата на денешната ...

Судскиот совет ќе избира претседател на скопска Апелација и ќе го разгледа извештајот од АКМИС-от

Локално - 14.03.2018

Судскиот совет на Република Македонија на денешната седница, како што е објавено на веб страницата на Советот, треба избира претседател на Апелацискиот суд Скопје и на Основниот суд Дебар.

Утре Судскиот совет ќе избира прв човек на скопска Апелација

Вечер - 13.03.2018

Судскиот совет утре на седница ќе избира прв човек на Апелациониот суд во Скопје, на местото на сегашната претседателка, Љиљана Ивановска-Шопова, која е пред пензија. На огласот се пријавиле 11 кандидати, од Апелациониот суд во Скопје и од Основниот ...

Судски совет утре ќе избира претседател на Апелација Скопје и ќе го разгледува извештајот за АКМИСот

Сведок - 13.03.2018

Судскиот совет на утрешната седница ќе избира претседател на Апелациониот суд во Скопје, на местото на Љиљана Ивановска Шопова, која поради заминување во пензија порано ја напушта претседателската функција.

Лидија Тимчевска в.д. претседател на скопска Апелација

Слободен Печат - 14.03.2018

Судијката Лидија Тимчевска е назначена за вршител на должност Претседател на Апелацискиот суд во Скопје. Иако денеска Судскиот совет требаше да избере шеф на овој суд откако и денеска официјално актуелната претседателка Лилјана Шопова отиде во ...

Судијката Лидија Димчевска е нова в.д. претседателка на скопска Апелација

Макфакс - 14.03.2018

Судскиот совет ја назначи судијката Лидија Димчевска за вршител на должноста претседател на Апелациониот суд во Скопје. Димчевска работи на предмети од граѓанската област. Во биографијата на судијката е наведено дека во 2001 година била избрана за ...

Судски совет назначи в.д. претседател на Апелациски додека трае вонредното оценување на кандидатите

Стандард - 14.03.2018

Судскиот совет на денешната седница нема да избира претседател на Апелацискиот суд Скопје, туку назначи в.д. претседател додека трае вонредното оценување на судиските кандидати. Вонредното оценување го побара членот на Судскиот совет Влатко ...

Лидија Димчевска назначена за в.д. претседател на Апелацискиот суд Скопје

Мета - 14.03.2018

Судијката Лидија Димчевска, е назначена за в.д. претседател на Апелацискиот суд Скопје, а досегашната претседателка Лилјана Шопова заминува в пензија. Димчевска има 31 година судиски стаж.

Димчевска избрана за в.д. претседател на скопска Апелација

24 Вести - 14.03.2018

Судскиот совет денеска со 13 гласа „за“ и еден „против“ ја избра сѐ до новиот избор на претседател на овој второстепен суд. Лидија Димчевска е избрана за вршител должност - претседателка на скопскиот Апелациски суд.

Судскиот совет ќе го разгледа извештајот за АКМИС без јавноста...

Н.Македонија - 14.03.2018

Судски совет ќе го разгледа извештајот за АКМИС без јавноста Членовите на Судскиот совет на затворен дел од седницата ќе го разгледаат Извештајот за АКМИС системот за распределбата на судските предмети во Врховниот и Кривичниот суд.

Наместо претседател на Апелација, Судскиот совет ќе бира в.д. претседател

Вечер - 14.03.2018

Со 8 гласови ЗА членовите на Советот го прифатија предлогот на членот Влатко Самарџиски за вонредно оценување на судиите, кои се пријавиле на огласот за избор на претседател на скопска Апелација.

Пропадна изборот за апелација Скопје - вонредно оценување на кандидатите

Press24 - 14.03.2018

Судскиот совет не избра претседател на скопска апелација. Советот донесе одлука вонредно да ги оцени сите кандидати, бидејќи судиите од скопска единица кои се пријавени биле на дното на листата со оценките од 2015 и 2016 година, а цела 2017 година ...

Судскиот совет ќе избира претседател на скопска Апелација

Алсат-М - 14.03.2018

Судскиот совет на Република Македонија на денешната седница, како што е објавено на веб страницата на Советот, треба избира претседател на Апелацискиот суд Скопје и на Основниот суд Дебар.

Утре Судскиот совет ќе избира прв човек на скопска Апелација

Макфакс - 13.03.2018

Судскиот совет утре на седница ќе избира прв човек на Апелациониот суд во Скопје, на местото на сегашната претседателка, Љиљана Ивановска-Шопова, која е пред пензија. На огласот се пријавиле 11 кандидати, од Апелациониот суд во Скопје и од Основниот ...

Судски совет утре ќе избира претседател на Апелација Скопје и ќе го разгледува извештајот за АКМИСот

Либертас - 13.03.2018

Судскиот совет на утрешната седница ќе избира претседател на Апелациониот суд во Скопје, на местото на Љиљана Ивановска Шопова, која поради заминување во пензија порано ја напушта претседателската функција, пишува Сведок .

Избран в.д. претседател на скопска Апелација

Press24 - 14.03.2018

Судијката Лидија Тимчевска е назначена за вршител на должност Претседател на Апелацискиот суд во Скопје. Иако денеска Судскиот совет требаше да избере шеф на овој суд откако и денеска официјално актуелната претседателка Лилјана Шопова отиде во ...

Судијката Лидија Димчевска е нова в.д. претседателка на скопска Апелација

Вечер - 14.03.2018

Судскиот совет ја назначи судијката Лидија Димчевска за вршител на должноста претседател на Апелациониот суд во Скопје. Димчевска работи на предмети од граѓанската област. Во биографијата на судијката е наведено дека во 2001 година била избрана за ...

Лидија Димчевска назначена за в.д. претседател на Апелациски

еМагазин - 14.03.2018

Судскиот совет на денешната седница нема да избира претседател на Апелацискиот суд Скопје, туку ја назначи Лидија Димчевска за в.д. претседател, додека трае вонредното оценување на кандидатите.

Лидија Димчевска назначена за в.д. претседател на Апелацискииот суд Скопје

Либертас - 14.03.2018

Судијката Лидија Димчевска, е назначена за в.д. претседател на Апелацискиот суд Скопје, а досегашната претседателка Лилјана Шопова заминува в пензија. Димчевска има 31 година судиски стаж.

Судскиот совет ќе избира в.д. претседател на Апелација

А1 On - 14.03.2018

Со 8 гласови ЗА членовите на Советот го прифатија предлогот на членот Влатко Самарџиски за вонредно оценување на судиите, кои се пријавиле на огласот за избор на претседател на скопска Апелација.

Се бира претседател на скопска Апелација - кој ќе седне во фотелјата

Press24 - 14.03.2018

Судскиот совет на Република Македонија на денешната седница треба да избере претседател на Апелација, заедно со претседател на Основниот суд Дебар. Како што е објавено на веб страницата на Советот, треба да се изберат претседателите кои ќе седнат во ...

Судскиот совет утре ќе избира претседател на скопска Апелација

Канал5 - 13.03.2018

Судскиот совет утре на седница ќе избира прв човек на Апелациониот суд во Скопје на местото на сегашната претседателка, Љиљана Ивановска-Шопова, која е пред пензија. На огласот се пријавиле 11 кандидати, од Апелациониот суд во Скопје и од Основниот ...

Лидија Тимчевска в.д. претседател на скопска Апелација

Сител - 14.03.2018

Судијката Лидија Тимчевска е назначена за вршител на должност Претседател на Апелацискиот суд во Скопје. Иако денеска Судскиот совет требаше да избере шеф на овој суд откако и денеска официјално актуелната претседателка Лилјана Шопова отиде во ...

Судијката Лидија Димчевска е нова в.д. претседателка на скопска Апелација

Sky - 14.03.2018

Судскиот совет ја назначи судијката Лидија Димчевска за вршител на должноста претседател на Апелациониот суд во Скопје. Димчевска работи на предмети од граѓанската област. Во биографијата на судијката е наведено дека во 2001 година била избрана за ...

Судскиот совет назначи в.д. претседател на Апелациски

CivilMedia - 14.03.2018

Судскиот совет на денешната седница нема да избира претседател на Апелацискиот суд Скопје, туку ја назначи Лидија Димчевска за в.д. претседател, додека трае вонредното оценување на кандидатите.

Лидија Димчевска назначена за в.д. претседател на Апелацискииот суд Скопје

Локално - 14.03.2018

Судијката Лидија Димчевска, е назначена за в.д. претседател на Апелацискиот суд Скопје, а досегашната претседателка Лилјана Шопова заминува в пензија. Димчевска има 31 година судиски стаж.

Наместо претседател на Апелација, Судскиот совет ќе бира в.д. претседател

Sky - 14.03.2018

Со 8 гласови ЗА членовите на Советот го прифатија предлогот на членот Влатко Самарџиски за вонредно оценување на судиите, кои се пријавиле на огласот за избор на претседател на скопска Апелација.

Судскиот совет ќе избира претседател на скопска Апелација и ќе го разгледа извештајот од АКМИС-от

CivilMedia - 14.03.2018

Судскиот совет на Република Македонија на денешната седница, како што е објавено на веб страницата на Советот, треба избира претседател на Апелацискиот суд Скопје и на Основниот суд Дебар.

Судскиот совет ќе избира прв човек на Апелација

МРТ - 14.03.2018

На огласот се пријавиле 11 кандидати, од Апелациониот суд во Скопје и од Основниот суд Скопје 1, од Управниот суд, од Скопска двојка и од Кавадаречкиот суд. Судскиот совет ќе избира прв човек на Апелациониот суд во Скопје, на местото на сегашната ...

Лидија Тимчевска в.д.претседател на скопска Апелација

Нетпрес - 14.03.2018

Судијката Лидија Тимчевска е назначена за вршител на должност Претседател на Апелацискиот суд во Скопје, откако актуелната претседателка Лилјана Шопова замина во пензија. Судскиот совет денеска требаше официјално да избере шеф на овој суд, но одлучи ...