TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Охридска банка станува дел од групацијата Шпаркасе

Алсат-М - 08.11.2019

Штаемеркише Банка и Шпаркасен официјално ја купија Охридска банка за 48 милиони евра со што станува сопственик на 91 отсто од акциите. Оваа банка ќе биде четврта по големина во земјава и ќе држи 14 отсто од банкарскиот пазар.

Шпаркасе ја презеде Охридска банка, станува четврта банкарска групација со 14 проценти пазарен удел

Опсервер - 08.11.2019

Австриската Штаермаркише Банка и Шпаркасе, кои веќе се присутни во земјава 10 години, од 4 ноември се сопственици и на Охридска Банка. Со тоа станаа четврта најголема банкарска групација со пазарно учество од околу 14 отсто.

Трим Ќемали именуван за член на Надзорниот одбор на ТТК Банка

еМагазин - 08.11.2019

ТТК Банка АД Скопје информира дека Гувернерката на Народна банка издала претходна согласност за именувањето на Трим Ќемали за член на Надзорниот одбор на ТТК Банка АД Скопје. „На ден 6.11.2019 година извршен е упис во надлежниот регистар што се води ...

Од април 2021 година Шпаркасе и Охридска ќе се спојат во една банка, условите за клиентите остануваат исти

Сакам да кажам - 08.11.2019

Сметките на клиентите на Охридска банка, како и условите за кредити дефинирани во договорите остануваат исти откако австриската Штаермаркише Шпаркасе ја купи Охридска банка. Исто така и условите за користење на платежните картички остануваат ...

Шпаркасе ја купи Охридска банка за 48 милиони евра

МКД - 08.11.2019

На 4 ноември беше извршена промената на сопственоста на Охридска банка АД Скопје, со што Штаермеркише банка и Шпаркасен АГ за 48 милиони евра и официјално станаа новите сопственици на банката.

Австрискиот газда ќе ги спои Охридска банка и Шпаркасе банка Македонија

+инфо - 08.11.2019

Клиентите на двете банки нема да почувствуваат никаква разлика. Ќе ги имаат истите поволности дадени од двете банки, но ќе имаат и нови како користење на банкоматите од двете банки во земјава и банкоматите на Шпаркасе и Есте групацијата.

Групацијата Шпаркасе и официјално стана сопственик на Охридска банка

Мета - 08.11.2019

Групацијата Шпаркасе (Штаермеркише банка и Шпаркасен АГ) официјално стана нов сопственик на Охридска банка, со тоа што купи 91,57 проценти од акциите за 48 милиони евра. На овој начин Штаерммеркише Шпаркасе стана четврта најголема банкарска ...

Ќе има ли отпуштања на вработени со спојувањето на Охридска банка и Шпаркасе

еМагазин - 08.11.2019

На денешната прес-конференција по повод спојувањето на Охридска и Шпаркасе банка, беше поставено прашањето за иднината на вработените, односно дали ќе има отпуштања со новата систематизација.

Охридска банка избра нов претседател на Управниот одбор

+инфо - 08.11.2019

Претходно досегашната претседателка на управниот одбор Бранка Павловиќ поднесе оставка. Нина Неданоска стана претседателка на Управниот одбор на Охридска банка АД Скопје, соопшти банката на сајтот на Македонска берза .

Штаермеркише ја купи Охридска банка за 48 милиони евра

Фактор - 08.11.2019

Штаермеркише Банка и Шпаркасен АГ денеска официјално ја купија Охридска банка за официјално позната сума од 48 милиони евра со што станува сопственик на 91 отсто од акциите. Оваа банка ќе биде четврта по големина во земјата и ќе држи 14 отсто од ...

Охриѓанката Нина Неданоска именувана за Претседател на Управниот одбор на Охридска банка

Скопје1 - 08.11.2019

По купувањето на Охридска банка од страна на Шпаркасе Групацијата, веројатно и очекувано беше да се случат првите промени во раководните тела на оваа банка. Својата оставка ја поднесе Бранка Павловиќ, досегашен Претседател на Управниот одбор на ...

Охридска банка има нов претседател на Управниот одбор

Фактор - 08.11.2019

Нина Неданоска е новоизбраниот претседател на на Упрваниот одбор на Охридска банка. Ова станува јасно од информацијата која банката ја објави на Македонска берза. Како што се наведува , измените во органите на управување доаѓаат по оставката на ...

Бранка Павловиќ поднесе оставка, Нина Неданоска, нов претседател на УО на Охридска банка

еМагазин - 08.11.2019

Бранка Павловиќ , претседател на Управниот одбор (УО) на Охридска банка АД Скопје, поднесе оставка од функцијата член и претседател на УО на банката, информираат преку Македонската берза од Банката.

Охридска банка станува дел од Шпаркасе групацијата - Објавени првите бенефити за клиентите на Охридска Банка и Шпаркасе ...

Црнобело - 08.11.2019

Со стекнување на 91.57% од акциите, Штаермеркише Шпаркасе стана не само најголем давател на финансиски услуги во јужниот дел на Австрија, туку и четврта најголема банкарска групација во Северна Македонија со пазарно учество од околу 14%.

Шпаркасе групацијата купи 91,57 ја купи Охридска банка за 48 милиони евра

еМагазин - 08.11.2019

На 4 ноември 2019 година беше извршена промена на сопственоста на Охридска банка АД Скопје, со што Штаермеркише Банка и Шпаркасен АГ официјално стана новиот сопственик на банката. Со стекнување на 91.57% од акциите, Штаермеркише Шпаркасе стана не ...

Што ќе значи за клиентите спојувањето на Охридска и Шпаркасе банка

еМагазин - 08.11.2019

Преку спојувањето двете банки, Охридска банка АД Скопје и Шпаркасе Банка Македонија, сега ќе опслужуваат повеќе од 132.000 клиенти во земјата, нудејќи им производи и услуги, како и експертиза која доаѓа од Ерсте Групацијата.

МОЌЕН БАНКАРСКИ БРЕНД НА ПАЗАРОТ - Шпаркасе ја купи Охридска банка

Фактор - 08.11.2019

Како еден од најзначајните настани во историјата на банкарството во земјава беше означена денешната официјална објава за купувањето на Охридска банка од Штаермеркише Банка и Шпаркасен АГ, за сума од 48 милиони евра, со што станува сопственик на ...

Шпаркасе и официјално сопственик на Охридска банка за 48 милиони евра

Нетпрес - 08.11.2019

Штаермеркише Банка и Шпаркасен АГ денеска официјално ја купија Охридска банка за официјално позната сума од 48 милиони евра со што станува сопственик на 91 отсто од акциите. Оваа банка ќе биде четврта по големина во земјата и ќе држи 14 отсто од ...

Охридска и Шпаркасе банка здружени во моќен банкарски бренд  го освојуваат пазарот

Вечер - 08.11.2019

НОВА СТРАНИЦА ВО ИСТОРИЈАТА НА МАКЕДОНСКОТО БАНКАРСТВО Охридска банка стана дел од Шпаркасе групацијата. Двете банки, Охридска банка АД Скопје и Шпаркасе Банка Македонија, сега ќе опслужуваат повеќе од 132.000 клиенти во земјата, нудејќи им ...

Шпаркасе ја презеде Охридска банка, станува четврта банкарска групација со 14 проценти пазарен удел

Сител - 08.11.2019

Австриската Штаермаркише Банка и Шпаркасе, кои веќе се присутни во земјава 10 години, од 4 ноември се сопственици и на Охридска Банка. Со тоа станаа четврта најголема банкарска групација со пазарно учество од околу 14 отсто.

Шпаркасе ја презеде Охридска банка, станува четврта банкарска групација со 14 проценти пазарен удел

Слободен Печат - 08.11.2019

Во наредниот период ќе следи реорганизација, која треба да заврши во април 2021 година, а првите поволности за клиентите на двете банки ги најавуваат од 1 јануари 2020 година за користење на банкоматите и подигнување средства без провизија, како во ...

Шпаркасе со преземање на Охридска банка станува четврта банкарска групација со 14 проценти пазарен удел

Денар - 08.11.2019

Австриската Штаермаркише Банка и Шпаркасе, кои веќе се присутни во земјава 10 години, од 4 ноември се сопственици и на Охридска Банка. Со тоа станаа четврта најголема банкарска групација со пазарно учество од околу 14 отсто.

Шпаркасе ја презеде Охридска банка, станува четврта банкарска групација со 14 проценти пазарен удел

PressingTV - 08.11.2019

Австриската Штаермаркише Банка и Шпаркасе, кои веќе се присутни во земјава 10 години, од 4 ноември се сопственици и на Охридска Банка. Со тоа станаа четврта најголема банкарска групација со пазарно учество од околу 14 отсто.

Шпаркасе ја презеде Охридска банка: Станува четврта банкарска групација со 14 проценти пазарен удел

Денешен - 08.11.2019

Австриската Штаермаркише Банка и Шпаркасе, кои веќе се присутни во земјава 10 години, од 4 ноември се сопственици и на Охридска Банка. Со тоа станаа четврта најголема банкарска групација со пазарно учество од околу 14 отсто.

Од април 2021 година Шпаркасе и Охридска се спојуваат во една банка

Иновативност - 08.11.2019

Сметките на клиентите на Охридска банка, како и условите за кредити дефинирани во договорите остануваат исти откако австриската Штаермаркише Шпаркасе ја купи Охридска банка. Исто така и условите за користење на платежните картички остануваат ...

Охридска банка станува дел од групацијата Шпаркасе

Нетпрес - 08.11.2019

Штаемеркише Банка и Шпаркасен официјално ја купија Охридска банка за 48 милиони евра со што станува сопственик на 91 отсто од акциите. Оваа банка ќе биде четврта по големина во земјава и ќе држи 14 отсто од банкарскиот пазар.

Охридска банка станува дел од групацијата Шпаркасе

Н.Македонија - 08.11.2019

Македонија На 4 ноември беше извршена промена на сопственоста на Охридска банка АД Скопје, со што Штаермеркише Банка и Шпаркасен АГ официјално стана новиот сопственик на Банката. Со стекнување на 91.57 отсто од акциите, Штаермеркише Шпаркасе стана ...

Шпаркасе ја презеде Охридска банка

MakPress - 08.11.2019

Австриската Штаермаркише Банка и Шпаркасе, кои веќе се присутни во земјава 10 години, од 4 ноември се сопственици и на Охридска Банка. Со тоа станаа четврта најголема банкарска групација со пазарно учество од околу 14 отсто.

Шпаркасе ја презеде Охридска банка, станува четврта банкарска групација со 14 проценти пазарен удел

Либертас - 08.11.2019

Австриската Штаермаркише Банка и Шпаркасе, кои веќе се присутни во земјава 10 години, од 4 ноември се сопственици и на Охридска Банка. Со тоа станаа четврта најголема банкарска групација со пазарно учество од околу 14 отсто.