TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Заврши блокадата од поранешните вработени на „Веибо груп“ на магистралата А2 кај Крива Паланка

Либертас - 13.02.2018

Нормализиран е сообраќајот на патниот правец Куманово – Крива Паланка – ГП Деве Баир. по двочасовната блокада кај месноста Грамаѓе, од страна на поранешните вработени во текстилната фабрика „Веибо груп“.

Работници од „Веибо“ го блокираа патот Крива Паланка – Куманово

Телма - 13.02.2018

Патот Крива Паланка – Куманово кај населба Грамаѓе е блокиран во двата правца од околу 50 работници во фабриката „Веибо“ поради неисплатени плата, соопшти Автомотосојузот на Македонија. Поради неисплатени плати работници од „Веибо“ и минатата недела ...

Работници од „Веибо“ го блокираа патот Крива Паланка – Куманово поради неисплатените плати

Курир - 13.02.2018

Патот Крива Паланка – Куманово кај населба Грамаѓе е блокиран во двата правца од околу 50 работници во фабриката „Веибо“ поради неисплатени плата, соопшти Автомотосојузот на Македонија. Поради неисплатени плати работници од „Веибо“ и минатата недела ...

Работниците од „Веибо“ на протест, менаџментот „глув“ на нивните барања

Алфа - 12.02.2018

Нема крај за работничката голгота во „Веибо груп“. Сметките на работниците од фабриката за текстил во Крива Паланка и натаму се без денар. Од менаџментот молк. Нема крај за работничката голгота во „Веибо груп“.

Продолжува протестот на поранешните вработени од „Веибо Груп”, се најавуваат радикални чекори

Слободен Печат - 12.02.2018

Поранешните вработени од „Веибо Груп” во Крива Паланка и денеска, втора недела по ред, протестираа пред погонот на фабриката искажувајќи револт кон раководството. Погонот на фабриката не работи од 1 февруари, откако 210 вработени по истекот на ...

Работници од „Веибо“ го блокираа патот Крива Паланка – Куманово

Република - 13.02.2018

Патот Крива Паланка – Куманово кај населба Грамаѓе е блокиран во двата правца од околу 50 работници во фабриката „Веибо“ поради неисплатени плата, соопшти Автомотосојузот на Македонија. Поради неисплатени плати работници од „Веибо“ и минатата недела ...

Работници од „Веибо“ го блокираа патот Крива Паланка - Куманово

+инфо - 13.02.2018

Поради неисплатени плати работници од „Веибо“ и минатата недела го блокираа патот Крива Паланка - Куманово. Патот Крива Паланка – Куманово кај населба Грамаѓе е блокиран во двата правца од околу 50 работници во фабриката „Веибо“ поради неисплатени ...

Продолжува протестот на поранешните вработени од „Веибо Груп“

Стандард - 12.02.2018

Поранешните вработени од „Веибо Груп” во Крива Паланка и денеска, втора недела по ред, протестираа пред погонот на фабриката искажувајќи револт кон раководството. Погонот на фабриката не работи од 1 февруари, откако 210 вработени по истекот на ...

Работници од „Веибо“ го блокираа патот Крива Паланка - Куманово

Алфа - 13.02.2018

Патот Крива Паланка – Куманово кај населба Грамаѓе е блокиран во двата правца од околу 50 работници во фабриката „Веибо“ поради неисплатени плата, соопшти Автомотосојузот на Македонија. Патот Крива Паланка – Куманово кај населба Грамаѓе е блокиран ...

Протестират поранешно вработените од „Веибо Груп“, најавуваат радикални чекори...

Н.Македонија - 12.02.2018

Протестират поранешно вработените од „Веибо Груп“, најавуваат радикални чекори Поранешно вработени жители на Крива Паланка и денеска, втора недела по ред, протестираа пред погонот на фабриката „Веибо Груп" искажувајќи револт кон раководството.

Работници од „Веибо“ го блокираа патот Крива Паланка – Куманово

Нетпрес - 13.02.2018

Патот Крива Паланка – Куманово кај населба Грамаѓе е блокиран во двата правца од околу 50 работници во фабриката „Веибо“ поради неисплатени плата, соопшти Автомотосојузот на Македонија. Поради неисплатени плати работници од „Веибо“ и минатата недела ...

Продолжува протестот на поранешните вработени од „Веибо Груп“, се најавуваат радикални чекори

Либертас - 12.02.2018

Поранешните вработени од „Веибо Груп” во Крива Паланка и денеска, втора недела по ред, протестираа пред погонот на фабриката искажувајќи револт кон раководството. Погонот на фабриката не работи од 1 февруари, откако 210 вработени по истекот на ...

Работници од „Веибо“ поввторно го блокираа патот Крива Паланка – Куманово

Стандард - 13.02.2018

Патот Крива Паланка – Куманово кај населба Грамаѓе е блокиран во двата правца од околу 50 работници во фабриката „Веибо“ поради неисплатени плата, соопшти Автомотосојузот на Македонија. Поради неисплатени плати работници од „Веибо“ и минатата недела ...

Поранешните вработени на „Веибо Груп“ најавуваат радикализација на протестот

+инфо - 12.02.2018

Менаџерката на „Веибо Груп“, Кристина Јакимова, од Иницијативниот одбор на работници, побара правен документ за застапување на работниците. Поранешните вработени од „Веибо Груп" во Крива Паланка и денеска, втора недела по ред, протестираа пред ...

Работници од „Веибо“ го блокираа патот Крива Паланка - Куманово

Сител - 13.02.2018

- Патот Крива Паланка – Куманово кај населба Грамаѓе е блокиран во двата правца од околу 50 работници во фабриката „Веибо“ поради неисплатени плата, соопшти Автомотосојузот на Македонија. Поради неисплатени плати работници од „Веибо“ и минатата ...

Продолжува протестот на поранешните вработени од „Веибо Груп“, се најавуваат радикални чекори

ТВ21 - 12.02.2018

Поранешните вработени од „Веибо Груп” во Крива Паланка и денеска, втора недела по ред, протестираа пред погонот на фабриката искажувајќи револт кон раководството. Погонот на фабриката не работи од 1 февруари, откако 210 вработени по истекот на ...

Двочасовна блокада на влезот во Крива Паланка, поранешните вработени на Веибо револтирани, властите не реагираат

Курир - 13.02.2018

Патот Крива Паланка – Куманово кај населба Грамаѓе е блокиран во двата правца од околу 50 работници во фабриката „Веибо“ поради неисплатени плата. Поранешни вработени во фабриката Веибо груп во Крива Паланка денеска со двочасовна блокада на ...