TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Дете пронајде редок скелет на диносаурус во Канада

А1 On - 18.10.2020

Едно 12-годишно момче од Канада, при едно свое аматерско истражување, открило редок скелет на диносаурус стар 69 милиони години. Нејтан Храшкин рече дека бил „буквално без зборови“ кога ги видел коските.

12-Годишен канаѓанец откри коски од редок диносаурус стари 69 милиони години

Сакам да кажам - 17.10.2020

Дванаесетгодишно момче од Калгари пронајде скелет на редок диносаурус стар 69 милиони години. Младиот аматерски палеонтолог истражувал со татко му низ дел од канадската провинција Алберта богат со фосили, кога видел коски како штрчат од карпи.

Дете пронајде редок скелет на диносаурус во Канада

ТВ21 - 17.10.2020

Едно 12-годишно момче од Канада, при едно свое аматерско истражување, открило редок скелет на диносаурус стар 69 милиони години. Нејтан Храшкин рече дека бил „буквално без зборови“ кога ги видел коските.

12- годишно дете откри исклучително ретки коски од диносаурус (ФОТО)

Канал5 - 16.10.2020

Дванаесетгодишно момче открило скелет на диносаурус стар 69 милиони години додека се шетало во Канада. Младиот аматер палеонтолог шетал со неговиот татко во јули во област богата со фосили во државата Алберта и видел стари коски како излегуваат од ...