TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

СЗО со повик до богатите држави: Донирајте во Ковакс наместо да вакцинирате деца

MakPress - 15.05.2021

Светската здравствена организација денеска ги повика богатите земји да ги преиспитаат плановите за вакцинирање деца против коронавирусот и наместо тоа да донираат вакцини за посиромашните земји преку програмата Ковакс.

СЗО: Наместо да вакцинирате деца, донирајте им вакцини на сиромашните

МКД - 14.05.2021

Светската здравствена организација (СЗО) ги повика денес богатите земји повторно да размислат за плановите да ги вакцинираат децата против ковид-19 и наместо тоа вакцините да ги донираат на програмата Ковакс за сиромашните земји.

СЗО бара богатите земји да донираат во Ковакс наместо да вакцинираат деца

Глас на Америка - 14.05.2021

Тедрос рече дека може да разбере зошто нациите сакаат да ги имунизираат своите деца, но повика да размислат и да донираат исто толкаво количество вакцини за Ковакс механизмот Светската здравствена организација денес реагираше на богатите нации кои ...

ПОРАКА ОД СЗО: Богатите држави нека ги донираат вакцините, наместо да ги вакцинираат децата

Фактор - 14.05.2021

Богатите земји наместо да ги вакцинираат децата, нека ги донираат вакцините. Ваква порака денеска испрати Светската здравствена организација (СЗО). Генералниот директор на СЗО, Тедрос Адханом Гебрејесус на денешниот брифинг изјавил дека втората ...

СЗО со порака до богатите земји: Наместо да ги вакцинирате децата, дајте ги вакцините на сиромашните

Press24 - 14.05.2021

Светската здравствена организација денеска ги повика богатите земји да ги преиспитаат плановите за вакцинирање на деца против Ковид-19 и наместо тоа да донираат вакцини во ковакс механизмот за сиромашните земји.

СЗО со порака до богатите земји: Наместо да ги вакцинирате децата, дајте ги вакцините на сиромашните

Centar - 14.05.2021

Светската здравствена организација денеска ги повика богатите земји да ги преиспитаат плановите за вакцинирање на деца против Ковид-19 и наместо тоа да донираат вакцини во ковакс механизмот за сиромашните земји.

Наместо да ги вакцинирате децата, дајте ги вакцините на сиромашните

Н.Македонија - 14.05.2021

Светската здравствена организација денеска ги повика богатите земји да ги преиспитаат плановите за вакцинирање на деца против ковид-19 и наместо тоа да донираат вакцини во ковакс механизмот за сиромашните земји.

СЗО со порака до богатите земји: Наместо да ги вакцинирате децата, дајте ги вакцините на сиромашните

24Инфо - 14.05.2021

Светската здравствена организација денеска ги повика богатите земји да ги преиспитаат плановите за вакцинирање на деца против Ковид-19 и наместо тоа да донираат вакцини во ковакс механизмот за сиромашните земји.

СЗО: Наместо да вакцинирате деца, донирајте ја вакцината на сиромашните

Слободен Печат - 14.05.2021

Генералниот директор на СЗО Тедрос Аданом Гебреизус исто така рече дека втората година од пандемијата ќе биде поубиствена од првата и дека особено Индија предизвикува голема загриженост. Светската здравствена организација (СЗО) ги повика богатите ...

СЗО: Наместо да вакцинирате деца, донирајте им ги вакцините на сиромашните

Канал5 - 14.05.2021

Светската здравствена организација (СЗО) денеска ги повика богатите земји да ги преиспитаат плановите за вакцинирање на децата против ковид-19 и наместо тоа да ги донираат вакцините во COVAX системот за сиромашните земји.

СЗО со порака до богатите земји: Наместо да ги вакцинирате децата, дајте ги вакцините на сиромашните

Денар - 14.05.2021

Светската здравствена организација денеска ги повика богатите земји да ги преиспитаат плановите за вакцинирање на деца против Ковид-19 и наместо тоа да донираат вакцини во ковакс механизмот за сиромашните земји.

СЗО апелира: Богатите земји наместо да ги вакцинираат децата, нека ги донираат вакцините

Точка - 14.05.2021

Светската здравствена организација (СЗО) денеска ги повикала богатите земји повторно да ги разгледаат плановите за вакцинација на деца против коронавирусот и наместо тоа да ги донираат вакцините за сиромашните држави преку програмот "Ковакс".

СЗО СО ПОВИК ДО БОГАТИТЕ ЗЕМЈИ: Не вакцинирајте деца, донирајте преку „Ковакс!“

Локално - 14.05.2021

Светската здравствена организација (СЗО) денес ги повика богатите земји да ги преиспитаат плановите за вакцинирање деца против коронавирусот и наместо тоа да донираат вакцини за посиромашните земји преку програмата „Ковакс“.

СЗО со повик до богатите држави: Донирајте во Ковакс наместо да вакцинирате деца

Независен - 14.05.2021

Швајцарија – Светската здравствена организација денеска ги повика богатите земји да ги преиспитаат плановите за вакцинирање деца против коронавирусот и наместо тоа да донираат вакцини за посиромашните земји преку програмата Ковакс.

СЗО со повик до богатите држави: Донирајте во Ковакс наместо да вакцинирате деца

Република - 14.05.2021

Светската здравствена организација денеска ги повика богатите земји да ги преиспитаат плановите за вакцинирање деца против коронавирусот и наместо тоа да донираат вакцини за посиромашните земји преку програмата Ковакс.

СЗО со повик до богатите држави: Донирајте во Ковакс наместо да вакцинирате деца

24Инфо - 14.05.2021

Светската здравствена организација денеска ги повика богатите земји да ги преиспитаат плановите за вакцинирање деца против коронавирусот и наместо тоа да донираат вакцини за посиромашните земји преку програмата Ковакс.

СЗО со повик до богатите држави: Донирајте во КОВАКС наместо да вакцинирате деца

Кајгана - 14.05.2021

Светската здравствена организација денеска ги повика богатите земји да ги преиспитаат плановите за вакцинирање деца против коронавирусот и наместо тоа да донираат вакцини за посиромашните земји преку програмата КОВАКС.

СЗО со повик до богатите држави: Донирајте во Ковакс наместо да вакцинирате деца

Опсервер - 14.05.2021

– Светската здравствена организација денеска ги повика богатите земји да ги преиспитаат плановите за вакцинирање деца против коронавирусот и наместо тоа да донираат вакцини за посиромашните земји преку програмата Ковакс.

СЗО со повик до богатите држави: Донирајте во Ковакс наместо да вакцинирате деца

Frontline - 14.05.2021

Светската здравствена организација денеска ги повика богатите земји да ги преиспитаат плановите за вакцинирање деца против коронавирусот и наместо тоа да донираат вакцини за посиромашните земји преку програмата Ковакс.

Наместо да вакцинирате деца, донирајте за посиромашните земји, повика СЗО

Lider - 14.05.2021

Богатите земји да ги преиспитаат плановите за вакцинирање деца против коронавирусот Светската здравствена организација денеска ги повика богатите земји да ги преиспитаат плановите за вакцинирање деца против коронавирусот и наместо тоа да донираат ...

СЗО до богатите: Не вакцинирајте деца, дајте им вакцини на сиромашните

Нетпрес - 14.05.2021

Светската здравствена организација денеска ги повика богатите земји да ги преиспитаат плановите за вакцинирање деца против коронавирусот и наместо тоа да донираат вакцини за посиромашните земји преку програмата Ковакс.

Наместо да вакцинирате деца, дајте ги вакцините на сиромашните земји, им порача СЗО на богатите држави

360 степени - 14.05.2021

Тедрос потенцираше дека втората година од пандемијата ќе биде посмртоносна од првата, а она кое посебно загрижува, како што рече, е ситуацијата во Индија Светската здравствена организација денеска ги повика богатите земји да ги преиспитаат плановите ...