TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Европскиот совет не успеа да донесе одлука за буџетот на ЕУ до 2027 година

MTM - 21.02.2020

По состанокот кој траеше околу 27 часа, Европскиот совет не успеа да постигне договор за буџетот на ЕУ до 2027 година. Ова го објави претседателот на Европскиот совет. Сè уште не е одреден датум за следната средба на шефовите на држави и влади за ...

Фон дер Лајен: Барем четвртина од буџетот на ЕУ да биде за Зелениот договор

Слободен Печат - 20.02.2020

Доколку ЕУ сака да напредува во следната декада ќе мора да инвестира во иновациите, истражувањата и новите приоритети. Затоа модернизацијата на буџетот ќе биде мојата цел во овие преговори, рече Фон дер Лајен.

Фон дер Лајен: Барем четвртина од буџетот на ЕУ да биде за Зелениот договор

24Инфо - 20.02.2020

– Претседателката на Европската комисија Урсула фон дер Лајен вели дека се залага за модерен буџет на ЕУ што ќе се темели на приоритетите, како што се Залениот договор и дигитализацијата. -Доколку ЕУ сака да напредува во следната декада ќе мора да ...

Фон дер Лајен: Барем четвртина од буџетот на ЕУ да биде за Зелениот договор

Либертас - 20.02.2020

Претседателката на Европската комисија Урсула фон дер Лајен вели дека се залага за модерен буџет на ЕУ што ќе се темели на приоритетите, како што се Залениот договор и дигитализацијата. -Доколку ЕУ сака да напредува во следната декада ќе мора да ...

Фон дер Лајен: Барем четвртина од буџетот на ЕУ да биде за Зелениот договор

Нетпрес - 20.02.2020

Претседателката на Европската комисија Урсула фон дер Лајен вели дека се залага за модерен буџет на ЕУ што ќе се темели на приоритетите, како што се Залениот договор и дигитализацијата. -Доколку ЕУ сака да напредува во следната декада ќе мора да ...

Фон дер Лајен: Барем четвртина од буџетот на ЕУ да биде за Зелениот договор

Вечер - 20.02.2020

Претседателката на Европската комисија Урсула фон дер Лајен вели дека се залага за модерен буџет на ЕУ што ќе се темели на приоритетите, како што се Залениот договор и дигитализацијата. – Доколку ЕУ сака да напредува во следната декада ќе мора да ...

Фон дер Лајен: Барем четвртина од буџетот на ЕУ да биде за Зелениот договор

Опсервер - 20.02.2020

Претседателката на Европската комисија Урсула фон дер Лајен вели дека се залага за модерен буџет на ЕУ што ќе се темели на приоритетите, како што се Залениот договор и дигитализацијата. -Доколку ЕУ сака да напредува во следната декада ќе мора да ...

Фон дер Лајен: Барем четвртина од буџетот на ЕУ да биде за Зелениот договор

Локално - 20.02.2020

Претседателката на Европската комисија Урсула фон дер Лајен вели дека се залага за модерен буџет на ЕУ што ќе се темели на приоритетите, како што се Залениот договор и дигитализацијата. -Доколку ЕУ сака да напредува во следната декада ќе мора да ...

Фон дер Лајен: Барем четвртина од буџетот на ЕУ да биде за Зелениот договор

MakPress - 20.02.2020

Претседателката на Европската комисија Урсула фон дер Лајен вели дека се залага за модерен буџет на ЕУ што ќе се темели на приоритетите, како што се Залениот договор и дигитализацијата. -Доколку ЕУ сака да напредува во следната декада ќе мора да ...