TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Балетската претстава „Либертанго“ вечерва премиерно во МОБ

Макфакс - 14.06.2018

Денеска со почеток во 20 часот, во Македонската опера и балет, премиерно ќе биде изведена балетската претстава „Либертанго“ од Астор Пјацола. „Либертанго“ е најновата продукција на МОБ и последна премиера за оваа сезона.

Балетската претстава „Либертанго“ вечерва премиерно во МОБ

Скопје инфо - 14.06.2018

Денеска со почеток во 20 часот, во Македонската опера и балет, премиерно ќе биде изведена балетската претстава „Либертанго“ од Астор Пјацола. „Либертанго“ е најновата продукција на МОБ и последна премиера за оваа сезона.

Балетска премиера во МОБ: Преку „Либертанго“ ќе се раскаже животот на Пјацола

Независен - 12.06.2018

Македонската опера и балет в четврток премиерно ќе ја изведе претставата „Либертанго“ на музика на Астор Пјацола, која ќе ја раскаже животната приказна на овој композитор и почетоците на тангото во неговата родна Аргентина во втората деценија на 20 ...

„Либертанго“ – претстава за патот на тангото и животот на Пјацола

1tv - 14.06.2018

Македонската опера и балет в четврток премиерно ќе ја изведе претставата „Либертанго“ на музика на Астор Пјацола, која ќе ја расакаже животната приказна на овој композитор и почетоците на тангото во неговата родна Аргентина во втората деценија на 20 ...

„Либертанго“ премиерно во Македонската опера и балет

А1 On - 14.06.2018

Македонската опера и балет вечер премиерно ќе ја изведе претставата „Либертанго“ на музика на Астор Пјацола, која ќе ја расакаже животната приказна на овој композитор и почетоците на тангото во неговата родна Аргентина во втората деценија на 20 век.

„Либертанго“ премиерно во Македонската опера и балет

Канал5 - 14.06.2018

Македонската опера и балет вечер премиерно ќе ја изведе претставата „Либертанго“ на музика на Астор Пјацола, која ќе ја расакаже животната приказна на овој композитор и почетоците на тангото во неговата родна Аргентина во втората деценија на 20 век.

„Либертанго“ премиерно во Македонската опера и балет

Стандард - 14.06.2018

Македонската опера и балет вечер премиерно ќе ја изведе претставата „Либертанго“ на музика на Астор Пјацола, која ќе ја расакаже животната приказна на овој композитор и почетоците на тангото во неговата родна Аргентина во втората деценија на 20 век.

Премиера на „Либертанго“ вечерва во МОБ (видео)

Република - 14.06.2018

Македонската опера и балет вечерва премиерно ќе ја изведе претставата „Либертанго“ на музика на Астор Пјацола, која ќе ја раскаже животната приказна на овој композитор и почетоците на тангото во неговата родна Аргентина во втората деценија на 20 век.