TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Лунесол“ едукативна дигитална игра за препознавање екстремизам и тероризам

Мета - 16.09.2020

Денес во 18:00 часот е закажан првиот онлајн настан – Lunesol Gaming Sessions на платформата www.lunesol.eu , каде во 40 минути Марио Савовски, дизајнер на игри, ќе ги претстави сите аспекти од играта „Лунесол“, карактерите и самиот game play.

Игра за промени „Лунесол“ – прва едуактивна наративна авантура

Опсервер - 16.09.2020

Скопје, 16 септември 2020 () – Центарот за социјални иновации „Блинк 42-21“ продуцираше дигитална едуктивна игра наречена „Лунесол“, како алатка за едукација и обука на ученици, наставници и младински работници за препознавање и превенција на ...

Игра за промени „Лунесол“ – прва едуактивна наративна авантура

Либертас - 16.09.2020

Центарот за социјални иновации „Блинк 42-21“ продуцираше дигитална едуктивна игра наречена „Лунесол“, како алатка за едукација и обука на ученици, наставници и младински работници за препознавање и превенција на радикализаиција која води кон насилен ...

Игра за промени „Лунесол“ – прва едуактивна наративна авантура

Независен - 16.09.2020

Центарот за социјални иновации „Блинк 42-21“ продуцираше дигитална едуктивна игра наречена „Лунесол“, како алатка за едукација и обука на ученици, наставници и младински работници за препознавање и превенција на радикализаиција која води кон насилен ...

„Лунесол“, дигитална игра со која ученици и наставници ќе учат да препознаваат радикализација и насилен екстремизам

Радио МОФ - 16.09.2020

Центарот за социјални иновации – Блинк 42-21 продуцираше дигитална едуктивна игра „Lunesol“, како алатка за едукација и обука на ученици, наставници и младински работници за препознавање и превенција на радикализација која води кон насилен ...

„ЛУНЕСОЛ“ – Игра за промени - првата едукативна наративна авантура за препознавање и превенција на радикализација

Црнобело - 16.09.2020

Центарот за социјални иновации - Блинк 42-21 продуцираше дигитална едуктивна игра “Lunesol“, како алатка за едукација и обука на ученици, наставници и младински работници за препознавање и превенција на радикализаиција која води кон насилен ...

Игра за промени „Лунесол“ – прва едуактивна наративна авантура

MakPress - 16.09.2020

Центарот за социјални иновации „Блинк 42-21“ продуцираше дигитална едуктивна игра наречена „Лунесол“, како алатка за едукација и обука на ученици, наставници и младински работници за препознавање и превенција на радикализаиција која води кон насилен ...

Игра за промени „Лунесол“ – прва едуактивна наративна авантура

USB - 16.09.2020

Центарот за социјални иновации „Блинк 42-21“ продуцираше дигитална едуктивна игра наречена „Лунесол“, како алатка за едукација и обука на ученици, наставници и младински работници за препознавање и превенција на радикализаиција која води кон насилен ...