TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ВИДЕО | Лазаров: На македонската економија и треба преструктурирање на растот

Слободен Печат - 04.05.2021

Споредено со Западен Балкан, македонската економија се вбројува во државите со највиска негативна стапка на раст, вели професорот Дарко Лазаров, продекан на Економскиот факултет во Штип. Според Лазаров, неопходно е преструктурирање на стратегијата ...

Балканот зависен од бавното закрепнување во еврозоната

Н.Македонија - 04.05.2021

Економијата на еврозоната повторно влезе во рецесија, поради влијанието на пандемијата на економските активности. Европската економија претрпе дополнителен удар со зголемување на бројот на заболените од ковид-19 и рестрикциите што беа воведени за ...

Власта и опозиција во меѓусебни препукувања за економската состојба во државата

Lider - 04.05.2021

Преку партиски соопштенија, продолжија меѓусебните докажувања на власта и опозицијата за економската состојба во државата каде што власта се пофали за раст на буџетските приходи, а опозицијата им возврати со жестоки критики.

Економските мерки даваат резултати, стопанството заздравува, продолжува растот на платите

24Инфо - 04.05.2021

Економските пакети за полесно справување со последиците предизвикани од пандемијата со коронавирусот коишто ги реализараше владата предводена од СДСМ обезбедија поддршка на стопанството, на граѓаните погодени од кризата, како и услови за брзо ...

СДСМ: Економските мерки даваат резултати- продолжува растот на платите

Press24 - 04.05.2021

Економските пакети за полесно справување со последиците предизвикани од пандемијата со коронавирусот коишто ги реализараше владата предводена од СДСМ обезбедија поддршка на стопанството, на граѓаните погодени од кризата, како и услови за брзо ...

СДСМ: Продолжува растот на платите

Сител - 04.05.2021

Економските пакети за полесно справување со последиците предизвикани од пандемијата со коронавирусот коишто ги реализараше владата предводена од СДСМ обезбедија поддршка на стопанството, на граѓаните погодени од кризата, како и услови за брзо ...

СДСМ: Економските мерки даваат резултати, стопанството заздравува, продолжува растот на платите

Канал5 - 04.05.2021

Позитивни сигнали покажуваат дека зтопанството заздравува, а потврда за тоа се високиот раст на извозот, растот на трговијата, зголемениот број на кредитирањето и растот на просечната плата.

СДСМ: Стопанството заздравува, продолжува растот на платите

Република - 04.05.2021

Економските пакети за полесно справување со последиците предизвикани од пандемијата со коронавирусот коишто ги реализараше владата предводена од СДСМ обезбедија поддршка на стопанството, на граѓаните погодени од кризата, како и услови за брзо ...

СДСМ: Економските мерки даваат резултати, стопанството заздравува, продолжува растот на платите

iPortal - 04.05.2021

„Економските пакети за полесно справување со последиците предизвикани од пандемијата со коронавирусот коишто ги реализараше владата предводена од СДСМ обезбедија поддршка на стопанството, на граѓаните погодени од кризата, како и услови за брзо ...

СДСМ: Економските мерки даваат резултати, стопанството заздравува, продолжува растот на платите

MakPress - 04.05.2021

Економските пакети за полесно справување со последиците предизвикани од пандемијата со коронавирусот коишто ги реализараше владата предводена од СДСМ обезбедија поддршка на стопанството, на граѓаните погодени од кризата, како и услови за брзо ...

СДСМ: Стопанството ни заздравува, растат платите

Денешен - 04.05.2021

Стопанството заздравува, а потврда за тоа е и растот на просечната плата, соопшти денеска владејачкиот СДСМ. Во продолжение целото соопштение: Економските пакети за полесно справување со последиците предизвикани од пандемијата со коронавирусот ...

Кузеска: Економските мерки на Владата даваат резултати, спасени се илјадници работни места

Канал5 - 03.05.2021

Досегашната реализација на пакетите економски мерки со цел полесно справување со последиците предизвикани од коронавирусот, ги дадоа очекуваните резултати, рече Богданка Кузеска, портпаролка на СДСМ.

Кузеска: Економските мерки даваат резултати, спасени се илјадници работни места

+инфо - 03.05.2021

Позитивни сигнали покажуваат дека економијата заздравува, а потврда за тоа се позитивните тековни економски движења како високиот раст на извозот, растот на трговијата, зголемениот број на кредитирањето и раст на просечната плата.

Кузеска: Успешни четири пакет мерки на Владата за помош на стопанството

МКД - 03.05.2021

Досегашната реализација на пакетите економски мерки со цел полесно справување со последиците предизвикани од коронавирусот, ги дадоа очекуваните резултати. Четирите пакети економски мерки коишто ги реализараше владата предводена од СДСМ обезбедија ...

Македонија со поголем економски пад од просечниот на ниво на Западен Балкан

Фактор - 03.05.2021

Кризата КОВИД-19 предизвика сериозни штети на сите економии на Западен Балкан во 2020 година, констатира Европската комиија, а пандемијата најдобро економски ја поднесоа Србија и Албанија.

Македонскиот БДП лани падна за 4,5% – полошо од просекот во регионот

Expres - 03.05.2021

Економските последици од пандемијата најдобро економски ги поднесоа Србија и Албанија иако предизвика сериозни штети на сите економии на Западен Балкан во 2020 година. Економската активност беше сериозно нарушена од рестрикциите кои имаа најсилно ...

Кузеска: Просечната плата во февруари 2021 година е за 2,7 отсто повисока во однос на февруари 2020

Локално - 03.05.2021

Четирите пакети економски мерки коишто ги реализараше владата предводена од СДСМ обезбедија поддршка на стопанството, на граѓаните погодени од коронакризата и обезбедија услови за брзо опоравување на економијата.

Кузеска: Економските мерки на Владата даваат резултати, спасени се илјадници работни места, продолжи растот на платите

iPortal - 03.05.2021

Досегашната реализација на пакетите економски мерки со цел полесно справување со последиците предизвикани од коронавирусот, ги дадоа очекуваните резултати. Четирите пакети економски мерки коишто ги реализараше владата предводена од СДСМ обезбедија ...

Кузеска: Успешни четири пакет мерки на Владата за помош на стопанството

Република - 03.05.2021

Досегашната реализација на пакетите економски мерки со цел полесно справување со последиците предизвикани од коронавирусот, ги дадоа очекуваните резултати. Четирите пакети економски мерки коишто ги реализараше владата предводена од СДСМ обезбедија ...

Кузеска: Економските мерки даваат резултати

Сител - 03.05.2021

Досегашната реализација на пакетите економски мерки со цел полесно справување со последиците предизвикани од коронавирусот, ги дадоа очекуваните резултати. Четирите пакети економски мерки коишто ги реализараше владата предводена од СДСМ обезбедија ...

Кузеска: Економските мерки даваат резултати, спасени се илјадници работни места

Нетпрес - 03.05.2021

Досегашната реализација на пакетите економски мерки со цел полесно справување со последиците предизвикани од коронавирусот, ги дадоа очекуваните резултати. Четирите пакети економски мерки коишто ги реализараше владата предводена од СДСМ обезбедија ...

За СДСМ нема дилеми: Владините мерки дале очекувани резултати (ВИДЕО)

Expres - 03.05.2021

Досегашната реализација на пакетите економски мерки со цел полесно справување со последиците предизвикани од коронавирусот, ги дадоа очекуваните резултати, тврди на прес конференција портпаролката на СДСМ Бигданка Кузеска.