TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Каков е редот во градинките во Холандија. Децата во Амстердам уште од најмали учат јога

Деца - 18.02.2020

Сите градинки се приватни, ама мора да имаат лиценца за работа. Цената за еден месец во просек е 2.000 евра, меѓутоа, дел од парите државата ги враќа назад. Сѐ зависи од тоа колку заработуваат родителите Јана Андријески живее во Амстердам.

Во градинка во Холандија децата шетаат боси и на студено, раскажува Славица Илиеска-Андријески

Факултети - 18.02.2020

Јана Андријески живее во Амстердам. Наскоро ќе полни три години. Како и повеќето деца, и таа е хиперактивна. Во миговите кога ќе се превозбуди, умее да се смири со техники на дишење. - Ќе ѝ речам: Ајде, Јана, диши длабоко, и тоа допира до неа.