TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

По одлуката за Казандол: Празник за Југоистокот и за цела Македонија

Нова ТВ - 14.03.2018

Министерството за економија во рок од седум дена треба да изготви информација за исполнетост на условите за раскинување на Договорот за концесија за експлоатација на минерална суровина, бакар, злато и сребро, на локалитетот „Казандол“, кој ги опфаќа ...

Владата бара правна рамка за стопирање на изградбата на рудникот Казандол

Мета - 14.03.2018

На 58. седница, Владата ја разгледала и усвоила информацијата за степен на изграденост на рударскиот комплекс Казандол. Од Влада соопштуваат дека го задолжиле Министерството за економија во рок од седум дена да информира условите за раскинување на ...

Владата ја ОДЗЕМА дозволата на Сардич за изградба на рудникот Казандол?

Фактор - 14.03.2018

Рудникот „Казандол“ најверојатно ќе биде сопрен во фаза на изградба и постои голема можност целосно да не проработи, откако Владата донела заклучок дека постојат правни услови за раскинување на договорот со украинската компанија Сардич која е главен ...

Владата побара услови за раскинување на Договорот за концесија за рудникот „Казандол“

Бизнис Вести - 14.03.2018

На денешната 58 седница, Владата на Република Македонија ја разгледа и усвои Информација за степен на изграденост на рударскиот комплекс „Казандол“ и го задолжи Министерството за економија во рок од 7 дена да изготви информација за исполнетост на ...

Владата ќе ги помага инвеститорите, но ќе го раскинува договорот со „Казандол“

Нетпрес - 13.03.2018

Државата финансиски ќе ги подржи странските, домашните како и инвеститорите од дијаспората, но сака да му ја земе концесијата на рудникот „Казандол“. Владата на денешната седница на усвојување во Собранието го пушти ново усогласениот текст на ...

Николовски: Владата ја разгледува опцијата за стопирање на изградба на рудниците Казандол

24 Вести - 13.03.2018

На денешната владина седница се разгледуваше прашањето околу изградбата на рудниците Казандол. Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски во емисијата 24 Отворено изјави дека на денешната владина седница, која се уште е ...

Министерството за економија доби рок од седум дена да каже дали може да се одземе концесијата за рудникот Казандол

Сакам да кажам - 13.03.2018

Владата го задолжи Министерството за економија во рок од седум дена да достави информација за можноста за раскинување на договорот за концесија за рудникот Казандол кај Валандово, соопшти владиниот портпарол Миле Бошњаковски.

Исполнети условите за раскинување на договорот со „Казандол“

А1 On - 13.03.2018

На денешната 58 седница, Владата на Република Македонија ја разгледа и усвои Информација за степен на изграденост на рударскиот комплекс „Казандол“ и го задолжи Министерството за економија во рок од 7 дена да изготви информација за исполнетост на ...

Николовски: Има основи да се раскине договорот за концесија за Казандол

Независен - 13.03.2018

Има правни основи да се раскине договорот за концесија за рудникот Казандол во Валандовско, најави вечерва министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Тој во интервју за ТВ 24 посочи дека Владата на денешната седница ја ...

Владата ќе ги помага инвеститорите, а ќе го раскине договорот со „Казандол“

Република - 14.03.2018

Државата финансиски ќе ги подржи странските, домашните како и инвеститорите од дијаспората, но сака да му ја земе концесијата на рудникот „Казандол“. Владата на денешната седница на усвојување во Собранието го пушти ново усогласениот текст на ...

Министерството за економија доби рок од седум дена да каже дали може да се одземе концесијата за рудникот Kазандол

Либертас - 14.03.2018

Владата го задолжи Министерството за економија во рок од седум дена да достави информација за можноста за раскинување на договорот за концесија за рудникот Казандол кај Валандово, соопшти владиниот портпарол Миле Бошњаковски.

Владата ќе го раскине договорот за „Казандол“

+инфо - 13.03.2018

Владата вечерва ја разгледа и усвои Информација за степен на изграденост на рударскиот комплекс „Казандол“. Влдата соопшти дека го задолжи Министерството за економија во рок од една недела да изготви информација за исполнетост на условите за ...

Николовски: Има основи да се раскине договорот за концесија за Казандол

ТВ21 - 13.03.2018

Има правни основи да се раскине договорот за концесија за рудникот Казандол во Валандовско, најави вечерва министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Тој во интервју за ТВ 24 посочи дека Владата на денешната седница ја ...

Владата ќе го раскине договорот за „Казандол“

МКД - 13.03.2018

Владата на денешната седница ја разгледа и усвои Информација за степен на изграденост на рударскиот комплекс „Казандол“. Владата соопшти дека го задолжи Министерството за економија во рок од една недела да изготви информација за исполнетост на ...

Николовски: Има основи да се раскине договорот за концесија за Казандол

А1 On - 13.03.2018

Има правни основи да се раскине договорот за концесија за рудникот Казандол во Валандовско, најави вечерва министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Тој во интервју за ТВ 24 посочи дека Владата на денешната седница ја ...

Министерството за економија за седум дена треба да каже дали може да се одземе концесијата за рудникот Казандол

еМагазин - 14.03.2018

Владата го задолжи Министерството за економија во рок од седум дена да достави информација за можноста за раскинување на договорот за концесија за рудникот Казандол кај Валандово “На вчерашната седница, Владата ја разгледа и усвои Информација за ...

Николовски: Има основи да се раскине договорот за концесија за Казандол

+инфо - 13.03.2018

Има правни основи да се раскине договорот за концесија за рудникот Казандол во Валандовско, најави вечерва министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Тој во интервју за ТВ 24 посочи дека Владата на денешната седница ја ...

Владата реши да го раскине договорот за концесија за „Казандол“

Алсат-М - 14.03.2018

Владата на Република Македонија на синоќешната 58. седница реши да биде раскинат договорот за концесија за експлоатација на минерална суровина, бакар, злато и сребро, на локалитетот „Казандол“, кој ги опфаќа општините Валандово, Богданци и Дојран.

Николовски: Има основи да се раскине договорот за концесија за Казандол

Слободен Печат - 13.03.2018

Има правни основи да се раскине договорот за концесија за рудникот Казандол во Валандовско, најави вечерва министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Тој во интервју за ТВ 24 посочи дека Владата на денешната седница ја ...

Владата реши да го раскине договорот за „Казандол“

CivilMedia - 14.03.2018

Владата на Република Македонија на синоќешната 58. седница реши да биде раскинат договорот за концесија за експлоатација на минерална суровина, бакар, злато и сребро, на локалитетот „Казандол“, кој ги опфаќа општините Валандово, Богданци и Дојран.

Николовски:Има основи да се раскине договорот за концесија за Казандол

Нова ТВ - 13.03.2018

Има правни основи да се раскине договорот за концесија за рудникот Казандол во Валандовско, најави вечерва министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Тој во интервју за ТВ 24 посочи дека Владата на денешната седница ја ...

Владата реши да го раскине договорот за „Казандол“

Курир - 14.03.2018

Владата на Република Македонија на синоќешната 58. седница реши да биде раскинат договорот за концесија за експлоатација на минерална суровина, бакар, злато и сребро, на локалитетот „Казандол“, кој ги опфаќа општините Валандово, Богданци и Дојран.

Николовски: Има основи да се раскине договорот за концесија за Казандол

Стандард - 13.03.2018

Има правни основи да се раскине договорот за концесија за рудникот Казандол во Валандовско, најави вечерва министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Тој во интервју за ТВ 24 посочи дека Владата на денешната седница ја ...

Владата го раскинува договорот за концесија за рудникот „Казандол“

Независен - 14.03.2018

Владата на Република Македонија на синоќешната 58. седница реши да биде раскинат договорот за концесија за експлоатација на минерална суровина, бакар, злато и сребро, на локалитетот „Казандол“, кој ги опфаќа општините Валандово, Богданци и Дојран.

Николовски: Има правна основа да се раскине концесијата за „Казандол“

Фокус - 13.03.2018

Има правни основи да се раскине договорот за концесија за рудникот Казандол во Валандовско, изјави вечерва министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски во гостувањето на ТВ 24.

Владата реши да го раскине договорот за концесија за „Казандол“

24 Вести - 14.03.2018

Владата на Македонија на синоќешната 58. седница реши да биде раскинат договорот за концесија за експлоатација на минерална суровина, бакар, злато и сребро, на локалитетот „Казандол“, кој ги опфаќа општините Валандово, Богданци и Дојран.

Николовски: Има основи да се раскине договорот за концесија за Казандол...

Н.Македонија - 13.03.2018

Николовски: Има основи да се раскине договорот за концесија за Казандол Има правни основи да се раскине договорот за концесија за рудникот Казандол во Валандовско, најави вечерва министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо ...

Исполнети условите за раскинување на договорот со „Казандол“

Макфакс - 14.03.2018

Исполнети условите за раскинување на договорот со „Казандол“, заклучи Владата на вчерашната седница каде ја разгледа и усвои Информација за степен на изграденост на рударскиот комплекс „Казандол“.

Николовски:Има основи да се раскине договорот за концесија за Казандол

Локално - 13.03.2018

Има правни основи да се раскине договорот за концесија за рудникот Казандол во Валандовско, најави вечерва министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Тој во интервју за ТВ 24 посочи дека Владата на денешната седница ја ...

Исполнети условите за раскинување на договорот со „Казандол“

Вечер - 14.03.2018

Исполнети условите за раскинување на договорот со „Казандол“, заклучи Владата на вчерашната седница каде ја разгледа и усвои Информација за степен на изграденост на рударскиот комплекс „Казандол“.

Николовски: Има основи да се раскине договорот за концесија за Казандол

МК News - 13.03.2018

Има правни основи да се раскине договорот за концесија за рудникот Казандол во Валандовско, најави вечерва министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Тој во интервју за ТВ 24 посочи дека Владата на денешната седница ја ...

Исполнети условите за раскинување на договорот со „Казандол“

Точка - 14.03.2018

Исполнети условите за раскинување на договорот со „Казандол“, заклучи Владата на вчерашната седница каде ја разгледа и усвои Информација за степен на изграденост на рударскиот комплекс „Казандол“.

Николовски: Има основи да се раскине договорот за концесија за Казандол

Сител - 13.03.2018

- Има правни основи да се раскине договорот за концесија за рудникот Казандол во Валандовско, најави вечерва министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Тој во емисија за ТВ 24 посочи дека Владата на денешната седница ја ...

Владата ќе го раскине договорот за „Казандол“

Бриф - 14.03.2018

Владата на Република Македонија на синоќешната 58. седница реши да биде раскинат договорот за концесија за експлоатација на минерална суровина, бакар, злато и сребро, на локалитетот „Казандол“, кој ги опфаќа општините Валандово, Богданци и Дојран.

Владата го раскинува договорот со „Казандол“ – Активистите одлуката ја нарекоа „Празник за југоистокот“

Радио МОФ - 14.03.2018

„Добра вест за жителите на Валандово, Богданци, Дојран, но и за жителите на цела Македонија“, вака синоќа портпаролот Миле Бошњаковски ја соопшти одлуката на Владата дека се исполнети условите за раскинување на договорот за експлоатација на ...

Николовски: Има основи да се раскине договорот за концесија за Казандол

Либертас - 13.03.2018

Има правни основи да се раскине договорот за концесија за рудникот Казандол во Валандовско, најави вечерва министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски. Тој во емисија за ТВ 24 посочи дека Владата на денешната седница ја ...

Исполнети условите за раскинување на договорот со „Казандол“

МРТ - 14.03.2018

Владата го задолжи Министерството за економија во рок од седум дена да изготви информација за исполнетост на условите за раскинување на Договорот за концесија за експлоатација на минерална суровина...

Исполнети условите за раскинување на договорот со „Казандол“

Sky - 14.03.2018

Исполнети се условите за раскинување на договорот со „Казандол“, заклучи Владата на вчерашната седница, при што ја разгледа и усвои информацијата за степен на изграденост на рударскиот комплекс „Казандол“.