TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ИСТОРИСКИ МОМЕНТ: „Дизни“ го презеде „Фокс“ за вртоглава сума

Кумановски м. - 21.03.2019

Компанијата „Дизни“ завршила со преземање на забавниот програм на „21st Century Fox“ во рамките на трансакција вредна вртоглави 71 милијарда долари. Со ова под „еден корпоративен кров“ се обединуваат граншизите како „Пепелашка“, „Симпсонови“ и ...

ИСТОРИСКИ МОМЕНТ: „Дизни“ го презеде програмот на „Фокс“ за 71 милијарди долари

Фактор - 21.03.2019

Компанијата Дизни го заврши преземањето на забаваната програма на „21 Сенчури фокс“ во рамки на 71 милијарда долари вредна трансакција. Со ова под „еден корпоративен кров“ се обединија франшизите како „Пепелашка“, „Симпсонови“ и „Војна на ѕвездите“.

Дизни го купи Фокс и од голема ѕверка стана џин

МКД - 20.03.2019

Продажбата на имотот на „21 Сенчури фокс“ за 71 милијарда долари е комплетирана. „Дизни беше само голема ѕверка“, забележа Њујорк тајмс . Во средата компанијата стана нешто поголемо, Голијат меѓу Давидите, благодарение на купувањето на имотот на „21 ...

„Волт Дизни” ја реализира зделката за откуп на „Твенти Фрст Сентери Фокс”

24Инфо - 20.03.2019

„Волт Дизни Компани” по една година од објавата дека се здружува со „Твенти Фрст Сентери Фокс” и официјално jа финишира зделката за откуп на поголем дел од активите на филмскиот и телевизиски холдинг.

Дизни победи во сè

Оff.net - 20.03.2019

За 71,3 милијарди долари Дизни ја купи компанијата 21 Сенчури Фокс и речиси сè што оди со нејзе. За овие пари, Боб Ајгер кон портфолиото на Дизни ги додаде филмските и ТВ студијата на Фокс, ЕфИкс нетворк, Нешнл географик, индискиот ТВ гигант Стар ...

„Дизни“ го купи „фокс“ за 71 милијарда долари и создаде досега невидена империја на забавата

Сакам да кажам - 20.03.2019

„Дизни“ го комплетираше преземањето на забавната индустрија на „Фокс“ во зделката тешка 71 милијарда долари, што не само што ќе обедини некои од најуспешните филмски и ТВ-франшизи, туку и ќе создаде медиумска империја од досега невидени размери.

Disney го презема FOX!

Денар - 20.03.2019

По едногодишниот процес на преземање, конечно беше објавено дека Disney го презеmа FOX. Сега Симпсонови, Аватар, Дед пул и суперхероите на Х-Мен официјално се дел од Куќата на глувците. Што ќе значи ова за забавниот пазар? Преземaњето на “21st ...

Официјално: За 71 милијарда долари „Дизни“ го купи „21 Сенчри Фокс“ и стана гигант

Таратур - 21.03.2019

Откако се официјализираше купувањето на имотот на „21 Сенчри Фокс“, „Дизни“ од„само голема ѕверка“ (како што напиша престижниот Њу Јорк Тајмс), во средата стана нешто поголемо, Голијат меѓу Давидите, благодарение на купувањето на имотот на „21 ...

„Волт Дизни“ ја реализира зделката за откуп на „Твенти Фрст Сентери Фокс“

Опсервер - 20.03.2019

„Волт Дизни Компани“ по една година од објавата дека се здружува со „Твенти Фрст Сентери Фокс“ и официјално jа финишира зделката за откуп на поголем дел од активите на филмскиот и телевизиски холдинг.

Disney го презема FOX

ММС - 20.03.2019

По едногодишниот процес на преземање, конечно беше објавено дека Disney го презеmа FOX. Сега Симпсонови, Аватар, Дедпул и суперхероите на Х-Мен официјално се дел од Куќата на глувците. Што ќе значи ова за забавниот пазар? Преземaњето на “21st ...

Дизни го купи Фокс за 71 милијарда долари и стана империја

Независен - 21.03.2019

САД - Продажбата на имотот на „21 Сенчури фокс“ за 71 милијарда долари е комплетирана. „Дизни беше само голема ѕверка“, забележа Њујорк тајмс. Компанијата сега стана нешто поголемо, Голијат меѓу Давидите, благодарение на купувањето на имотот на „21 ...

„Волт Дизни“ ја реализира зделката за откуп на „Твенти Фрст Сентери Фокс“

А1 On - 20.03.2019

„Волт Дизни Компани“ по една година од објавата дека се здружува со „Твенти Фрст Сентери Фокс“ и официјално jа финишира зделката за откуп на поголем дел од активите на филмскиот и телевизиски холдинг.

Disney го купи Fox за 74 милијарди долари

Friday.mk - 21.03.2019

По едногодишниот процес на преземање, конечно беше објавено дека Disney го презеmа FOX. Сега Симпсонови, Аватар, Дедпул и суперхероите на Х-Мен официјално се дел од Куќата на глувците. Преземaњето на “21st Century Fox” беше официјализирано во 12:02 ...

Историски момент: „Дизни“ го презема „Фокс“ за 71 милијарди долари

Вечер - 20.03.2019

„Волт Дизни Компани“ по една година од објавата дека се здружува со „Твенти Фрст Сентери Фокс“ и официјално jа финишира зделката за откуп на поголем дел од активите на филмскиот и телевизиски холдинг.

„Волт Дизни“ го откупи „Твенти Фрст Сентери Фокс“

+инфо - 20.03.2019

Висината на зделката изнесува 71,3 милијарди долари и симболично беше заокружена денеска неколку минути по полноќ по локално време. Гигантот „Дизни“, една од најголемите компании во филмската индустрија на САД, со ова го менува медиумскиот распоред ...