TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

93 милиони евра од Сорос за медиуми, невладини организации и за функционери на СДСМ

Република - 11.09.2014

Анализата на годишните извештаи на Фондацијата раководена од Владимир Милчин, за кои што вчера беше само „гребнато под површина“, покажува дека во извештајот за 2012 година, се фали дека организирала ...

Погледнете како СОРОС ги трошела своите 92 милиони евра

Press24 - 11.09.2014

Купови пари на Фондацијата СОРОС за медиуми, невладини организации и функционери на СДСМ. Државата без никаков ќар од 92-те милиони евра на Соросовиот институт, Буџет со кој Фондацијата Отворено ...

Дали Сорос ги плаќал уредниците на радио Скопје уште во 1963 година?

Република - 10.09.2014

Дејан Николовски Спинување на информациите е многу важна работа во денешно време. Светски тренд. Во Македонија спинувањето не е ново. Го има. Се практикува.

Фондацијата Сорос за 21 година добила 93 милиони евра?!

Канал5 - 10.09.2014

Речиси 93 милиони евра се слеале во касата на Фондацијата Институт отворено општество – Македонија во изминативе 21 година, покажуваат годишните извештаи на организацијата.

Каде исчезнаа над 92 милиони евра на Сорос во Македонија?

Нетпрес - 10.09.2014

Соросовата фондација „отворено оштество“, која во Македонија „оперира“ од 1992 година вложувајќи милиони во „независни медиуми“ и опозициски движења кои наводно би требало да ја ослободат земјава од ...

Сорос дал пари колку за пет фабрики на Џонсон Контрол

Денешен - 11.09.2014

Анализата на годишните извештаи на Фондацијата раководена од Владимир Милчин, за кои што вчера беше само „гребнато под површина“, покажува дека во извештајот за 2012 година, се фали дека организирала ...

Погледнете како СОРОС ги трошела своите 92 милиони евра

Курир - 11.09.2014

Купови пари на Фондацијата СОРОС за медиуми, невладини организации и функционери на СДСМ. Државата без никаков ќар од 92-те милиони евра на Соросовиот институт, Буџет со кој Фондацијата Отворено ...

Каде отидоа 92 милиони евра на СОРОС?

Press24 - 10.09.2014

Речи си 100 милиони евра потрошила мрежата на Сорос во во последните 21 година. Според официјалните извештаи кои може да се најдат на сајтот на невладината на Милчин, за создавање невладина и ...

Каде отидоа 93 милиони евра на Сорос во Македонија?

Република - 10.09.2014

Доколку се погледне архивата на годишните извештаи на Фондацијата Отворено општество – Македонија, на страницата на организацијата на Сорос во Македонија, и притоа се соберат сите средства кои за 21 ...

Повеќе од 92 милиони евра потрошени од Сорос, за што?

Денешен - 10.09.2014

За 21 година постоење, над 92 милиони евра се потрошени од Фондацијата Отворено Општество Македонија (ФООМ). Ова може да се забележи доколку детално се погледнат финансиските извештаи на Соросовиот ...

Советниците на Заев, кои ги изгубија сите избори, се фатија за гуша!

Нетпрес - 09.09.2014

Сериозна, испланирана акција од разузнавачки карактер, која се потпира не само на моќта на провладините медиуми, туку и на контакти на тајната полиција со луѓе од и околу раководството на СДСМ, има ...

“Борците за слобода“ сѐ повеќе се разобличуваат

Курир - 08.09.2014

Излегува на виделина нервозата, но и вистинското лице на самопрогласените борци за медиумска слобода и демократија, откако Саше Ивановски – Политико вчера објави дека дека првиот човек на Соросовиот ...

Ивановски призна дека Милчин му ги избира колумнистите

Канал5 - 08.09.2014

Фондацијата Институт отворено општество, чиј прв човек е Владимир Милчин, од буџетот „тежок“ од 5,2 милиони евра лани потрошила околу стотици илјади евра за финансирање на десетина медиуми.

Сорос во Mакедонија потроши 92 милиони евра, ич ќар за државата

Нетпрес - 11.09.2014

Џорџ Сорос, големиот „хуманист“, кој всушност е еден од играчите на глобалниот тоталитаризам, а тоа неговите платиеници многу добро го знаат иако се обидуваат другите да ги убедат во спротивното, во ...

Каде се 92 милиони евра на Сорос?

Пулс24 - 10.09.2014

Парите, распределувани по волја и видување најмногу на директорот Владимир Милчин, биле употребени за создавање на невладина и медиумска мрежа која треба да служи за влијание, наместо за суштински ...

Каде отидоа 92 милиони евра на Сорос?

Курир - 10.09.2014

За 21 година постоење, над 92 милиони евра се потрошени од Фондацијата Отворено Општество Македонија (ФООМ). Ова може да се забележи доколку детално се погледнат финансиските извештаи на Соросовиот ...

Советниците на Заев се фатија за гуша

Република - 09.09.2014

Сериозна, испланирана акција од разузнавачки карактер, која се потпира не само на моќта на провладините медиуми, туку и на контакти на тајната полиција со луѓе од и околу раководството на СДСМ, има ...

“Борците за слобода“ сѐ повеќе се разобличуваат

Вистина.мк - 08.09.2014

Излегува на виделина нервозата, но и вистинското лице на самопрогласените борци за медиумска слобода и демократија, откако Саше Ивановски – Политико вчера објави дека дека првиот човек на Соросовиот ...

СОРОС потрошил 98 милиони евра во Македонија – што е направено со нив?

Сител - 10.09.2014

Околу 100 милиони евра потрошила мрежата на Сорос во последните 21 година во Македонија. Според официјалните извештаи кои може да се најдат на сајтот на невладината Институт Отворено Општество на ...

Се фатија за гуша советниците на Заев кои ги изгубија сите избори

Курир - 09.09.2014

Сериозна, испланирана акција од разузнавачки карактер, која се потпира не само на моќта на провладините медиуми, туку и на контакти на тајната полиција со луѓе од и околу раководството на СДСМ, има ...

Се фатија за гуша советниците на Заев

Денешен - 09.09.2014

Сериозна, испланирана акција од разузнавачки карактер, која се потпира не само на моќта на провладините медиуми, туку и на контакти на тајната полиција со луѓе од и околу раководството на СДСМ, има ...

Се фатија за гуша советниците на Заев кои ги изгубија сите избори

Lider - 09.09.2014

Сериозна, испланирана акција од разузнавачки карактер, која се потпира не само на моќта на провладините медиуми, туку и на контакти на тајната полиција со луѓе од и околу раководството на СДСМ, има ...

Советниците на Заев се фатија за гуша

Пулс24 - 09.09.2014

Сериозна, испланирана акција од разузнавачки карактер, која се потпира не само на моќта на провладините медиуми, туку и на контакти на тајната полиција со луѓе од и околу раководството на СДСМ, има ...